Reklama
Borůvky se zakysanou smetanou
Fotogalerie:

Borůvky se zakysanou smetanou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Mé děti už nechtějí jíst nic jiného! Tuhle dobrůtku dělám jako snídani, dezert a někdy i jako večeři.

Dita Horáková, Plzeň

Ingredience

  • 2 zakysané smetany
  • 1 ztužovač šlehačky
  • 1 lžíce cukru moučky
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 2 hrnky borůvek
  • 1 skořicový cukr
  • 1 lžíce cukru krupice

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Kelímek smetany rozšleháme se ztužovačem, lžící moučkového cukru, šťávou z citronu a hrnkem borůvek. Druhý kelímek rozmícháme se skořicovým a krupicovým cukrem.

  2. Do sklenic navrstvíme světlou i borůvkovou smetanu, jednotlivé vrstvy prokládáme samotnými borůvkami. Servírujeme s piškoty.

Tip redakce

Poháry jsou skvělé, i když do smetany přidáš kakaový prášek nebo nastrouhanou čokoládu. Vršek dezertu pak ozdob domácí šlehačkou a barevným zdobením. Laskominu servíruj v průhledných sklenicích, aby vynikla struktura.

Pošli recept! - Speciál - Ovocné pečení (16.6.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Plněné sýrové taštičky

Plněné sýrové taštičky

Jsou úžasně nadýchané, zkus to! Kateřina Zanášková, Vlkoš
Za pár korun /27.03.15
Slané spirálky s tajemstvím

Slané spirálky s tajemstvím

Není to tak složité, jak to na první pohled vypadá.

Blažena Bolková, Horní ...

Za pár korun /17.03.15
Utopenci trochu jinak

Utopenci trochu jinak

Dobrota, které druhý den neodoláš!
Žaneta Omarová, Česká Lípa
Za pár korun /12.01.09
Domácí plněný chléb

Domácí plněný chléb

U nás doma se po této pochoutce jen zapráší.
Kateřina Hávová, Dlouhá Brtnice
Za pár korun /28.04.12
Žampionové palačinky

Žampionové palačinky

Nasladko je nemusím, ale slané mi chutnají.
Jan Strouhal, Česká Třebová
Za pár korun /23.12.11
Křehké masíčko à la barbecue

Křehké masíčko à la barbecue

Lepší jsou šťavnatější stehýnka.

Martina Antalová, Odolena Voda

Za pár korun /15.08.17
 

Nejnovější

Zelenina s křehkým masem

Zelenina s křehkým masem

Zeleninová jídla moc nemusím, ale když jsou ovoněná špekem, tak si na nich ...
Za pár korun /26.09.17
Bezmasé pappardelle se žampiony

Bezmasé pappardelle se žampiony

Hotové těstoviny ještě můžeme pro zjemnění pokapat olivovým olejem.

Bohdana ...

Vaříme express /26.09.17
Krůtí rizoto

Krůtí rizoto

Krásné kopečky rýže vytvaruješ formičkou nebo naběračkou.

Eva Houdecká, ...

Vaříme express /25.09.17
Kroupové rizoto s chorizem

Kroupové rizoto s chorizem

Kroupy se vaří déle, jinak rychlovka.

Bohunka Králová, Mělník

Všehochuť /25.09.17
Tagliatelle s kuřecím a bazalkovým pestem

Tagliatelle s kuřecím a bazalkovým pestem

Recept jsem si přivezl z pracovní stáže v Itálii.

Libor Kalivoda, Prachatice

Vaříme express /24.09.17
Vepřová pánev

Vepřová pánev

Jednoduchá zeleninová směs s masem, která se dá připravit během pár minut.

...

Vaříme express /24.09.17
Treska se žampiony

Treska se žampiony

Treska je krásně křehká ryba, která nám chutná.

Romana Stryková, Kolín

Škola vaření /23.09.17
Zapečené brambory se sýrem a cibulkou

Zapečené brambory se sýrem a cibulkou

Místo taveného sýra můžeš použít i klasický tvrdý sýr nastrouhaný na hrubší ...

Vaříme express /23.09.17
Penne s lečem

Penne s lečem

Lečo máme vždy zavařené do zásoby, ale čerstvé je nejlepší.

Jindřich ...

Zdravě a chutně /23.09.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1710_smal

Rychlé recepty

Začala škola, zahrada ještě plodí o sto šest, pěkné počasí stále láká k procházkám a času je málo.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama