Pesto se dá udělat i doma ze sušených rajčat.
Kateřina Gajová, Brno
Ingredience
- Ingredience
- 40 g sójový granulát
- 1 l zeleninový vývar
- 2 menší upečená červená řepa
- 200 g brambory
- 3 lžíce kysané zelí + nálev
- snítka libeček
- 1 bobkový list
- 4 kuličky nové koření
- trocha sůl a pepř
- 50 ml rajčatový protlak
- 2 lžíce jogurt
- 2 vrchovaté lžičky rajčatové pesto
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Sójový granulát uvaříme v osoleném zeleninovém vývaru. Červenou řepu a brambory nakrájíme na kostky‚ zelí a libeček nasekáme na menší kousky.
-
Sójové maso dáme stranou, vývar dolijeme a necháme v něm vařit brambory a řepu s libečkem‚ bobkovým listem a novým kořením. Ke konci vaření vyjmeme koření a přidáme rajčatový protlak‚ zelí a maso. Dochutíme nálevem, solí a pepřem. Polévku servírujeme s čepicí z jogurtu‚ kterou ozdobíme rajčatovým pestem.