Reklama
Boršč s kloboučkem z pesta
Fotogalerie:

Boršč s kloboučkem z pesta

Kateřina Gajová
Kateřina Gajová
Brno

Pesto se dá udělat i doma ze sušených rajčat.

Kateřina Gajová, Brno

Ingredience

  • Ingredience
  • 40 g sójový granulát
  • 1 l zeleninový vývar
  • 2 menší upečená červená řepa
  • 200 g brambory
  • 3 lžíce kysané zelí + nálev
  • snítka libeček
  • 1 bobkový list
  • 4 kuličky nové koření
  • trocha sůl a pepř
  • 50 ml rajčatový protlak
  • 2 lžíce jogurt
  • 2 vrchovaté lžičky rajčatové pesto

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Sójový granulát uvaříme v osoleném zeleninovém vývaru. Červenou řepu a brambory nakrájíme na kostky‚ zelí a libeček nasekáme na menší kousky.
  2. Sójové maso dáme stranou, vývar dolijeme a necháme v něm vařit brambory a řepu s libečkem‚ bobkovým listem a novým kořením. Ke konci vaření vyjmeme koření a přidáme rajčatový protlak‚ zelí a maso. Dochutíme nálevem, solí a pepřem. Polévku servírujeme s čepicí z jogurtu‚ kterou ozdobíme rajčatovým pestem.

Pošli recept! 3/2012 (6.2.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Jatýrka v jarní zelenině

Jatýrka v jarní zelenině

Příprava je rychlá a snadná, svěží barvy na talíři jsou ideální pro jarní...
Za pár korun /31.08.12
Tvarůžkové chleby

Tvarůžkové chleby

Ještě než tyto chleby dopeču, začnou se mi z té krásy a vůně sbíhat sliny. ...
Za pár korun /03.11.08
Zelná polévka se zkaramelizovanou baby karotkou

Zelná polévka se zkaramelizovanou baby karotkou

Výborná zelná polévka dle mé fantazie.

Martin Táborský, Krnov

Za pár korun /02.06.13
Cuketová pizza

Cuketová pizza

Vynikající je se sýrem a sladkým kečupem.
Kateřina Řiháčková, Velká nad ...
Za pár korun /09.11.09
Zapečené kapustové rolky s tvarohovou náplní

Zapečené kapustové rolky s tvarohovou náplní

Podáváme je samotné nebo s čerstvým pečivem.

Magdaléna Králová, Trutnov

Za pár korun /01.11.15
Česneková pomazánka na chlebíčky

Česneková pomazánka na chlebíčky

Po takové česnekové bombě na tebe bacily neskočí.
Ladislav Vesecký, Zlaté Hory
Za pár korun /21.07.12
 

Nejnovější

Lahodná šarlota

Lahodná šarlota

Místo borůvek můžeme použít také jiné ovoce. Petra Fingerhutová, Kyšice
Škola vaření /23.02.17
Jahodové muffiny

Jahodové muffiny

Jsou velmi snadné a dobré, zkus je také!

Lucie Haklová, Příbram

Vaříme express /23.02.17
Francouzský hruškový koláč

Francouzský hruškový koláč

Vynikající je také s nektarinkami nebo s broskvemi.

Pavla Zubatá, Vnorovy

Sladký život /23.02.17
Cheesecake s borůvkami

Cheesecake s borůvkami

Nepečená rychlá dobrůtka.

Dagmar Peřinová, Nížkov

Sladký život /23.02.17
Pejsek a kočička

Pejsek a kočička

Dětem hned lépe chutná, když jim chléb takto nazdobím.

Alice Novotná, Benešov

Všehochuť /22.02.17
Domácí tiramisu

Domácí tiramisu

Trochu cukru můžeš přidat i do kávy.

Karolína Appeltová, Praha

Všehochuť /22.02.17
Italský koláč s ricottou

Italský koláč s ricottou

Hotový koláč necháme vychladnout a před podáváním můžeme ještě pocukrovat.

Alice ...

Všehochuť /22.02.17
Šlehačková stracciatella

Šlehačková stracciatella

Musí být při podávání důkladně vychlazená.

Jana Vaculová, Frýdlant nad Ostravicí

...
Sladký život /22.02.17
Pomerančový cheesecake

Pomerančový cheesecake

Dávala jsem si ho v Norimberku.

Lucie Nývltová, Boskovice

Sladký život /22.02.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1703

Máme rádi maso

Vepřové, jehněčí nebo hovězí? Ať si vzpomenete na jakékoliv masíčko...

více
zbabicinykuchyne

Z babiččiny kuchyně

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Z babiččiny kuchyně je již nyní ve vašich oblíbených trafikách!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama