Reklama
Reklama
Boršč s kloboučkem z pesta
Fotogalerie:

Boršč s kloboučkem z pesta

Kateřina Gajová
Kateřina Gajová
Brno

Pesto se dá udělat i doma ze sušených rajčat.

Kateřina Gajová, Brno

Ingredience

  • Ingredience
  • 40 g sójový granulát
  • 1 l zeleninový vývar
  • 2 menší upečená červená řepa
  • 200 g brambory
  • 3 lžíce kysané zelí + nálev
  • snítka libeček
  • 1 bobkový list
  • 4 kuličky nové koření
  • trocha sůl a pepř
  • 50 ml rajčatový protlak
  • 2 lžíce jogurt
  • 2 vrchovaté lžičky rajčatové pesto

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Sójový granulát uvaříme v osoleném zeleninovém vývaru. Červenou řepu a brambory nakrájíme na kostky‚ zelí a libeček nasekáme na menší kousky.
  2. Sójové maso dáme stranou, vývar dolijeme a necháme v něm vařit brambory a řepu s libečkem‚ bobkovým listem a novým kořením. Ke konci vaření vyjmeme koření a přidáme rajčatový protlak‚ zelí a maso. Dochutíme nálevem, solí a pepřem. Polévku servírujeme s čepicí z jogurtu‚ kterou ozdobíme rajčatovým pestem.

Pošli recept! 3/2012 (6.2.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pečené brambory

Pečené brambory

Jsou plněné samými pochoutkami.    Anna Šebelová, Ústí nad Labem
Za pár korun /27.02.15
Cuketová pizza

Cuketová pizza

Vynikající je se sýrem a sladkým kečupem.
Kateřina Řiháčková, Velká nad ...
Za pár korun /09.11.09
Usměvavé zelňáky

Usměvavé zelňáky

Při zdobení se fantazii meze nekladou.

Hana Bílá, České Budějovice

Za pár korun /18.01.17
Párky v listovém těstě

Párky v listovém těstě

Budou je zbožňovat děti i dospělí.
Alena Machalová, Rožnov
Za pár korun /03.02.10
Kapusta s klobásou

Kapusta s klobásou

Je to klasika. Když v zimě nemám dobrý nápad, co udělat k obědu, sáhnu po kapustě. ...

Za pár korun /03.03.15
Drůbeží pomazánka s ředkvičkami

Drůbeží pomazánka s ředkvičkami

Nevařím každý den teplou večeři. Děti i manžel zbožňují pomazánky, mám doma ...
Za pár korun /12.06.13
 

Nejnovější

Perníkové kraslice

Perníkové kraslice

Yvonne Urbanová, Všetaty
Sladký život /24.03.19
Mazanec s mandlemi

Mazanec s mandlemi

Lída Holubová, Pelhřimov

Škola vaření /23.03.19
Těstoviny s hráškovým pestem

Těstoviny s hráškovým pestem

Večeře, která tě nezklame

Podle receptuTomáše Skály z Nymburka

Vaříme express /23.03.19
Makový mazanec

Makový mazanec

Lucie Bláhová, Slavičín

Zdravě a chutně /23.03.19
Sladké velikonoční vejce

Sladké velikonoční vejce

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /23.03.19
Kedlubnový nákyp s karbanátky

Kedlubnový nákyp s karbanátky

Růžena Fialová, Hodonín

Všehochuť /23.03.19
Letní závitky

Letní závitky

Podle receptu

Tomáše Jankoviče z Karviné

Všehochuť /23.03.19
Zajíček s kokosem

Zajíček s kokosem

Iva Koločová, Znojmo

Sladký život /23.03.19
Bramborové košíčky s vejci

Bramborové košíčky s vejci

Zvládne je každý začátečník

Podle receptu Pavlíny ...

Za pár korun /22.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama