Reklama
Boršč s kloboučkem z pesta
Fotogalerie:

Boršč s kloboučkem z pesta

Kateřina Gajová
Kateřina Gajová
Brno

Pesto se dá udělat i doma ze sušených rajčat.

Kateřina Gajová, Brno

Ingredience

  • Ingredience
  • 40 g sójový granulát
  • 1 l zeleninový vývar
  • 2 menší upečená červená řepa
  • 200 g brambory
  • 3 lžíce kysané zelí + nálev
  • snítka libeček
  • 1 bobkový list
  • 4 kuličky nové koření
  • trocha sůl a pepř
  • 50 ml rajčatový protlak
  • 2 lžíce jogurt
  • 2 vrchovaté lžičky rajčatové pesto

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Sójový granulát uvaříme v osoleném zeleninovém vývaru. Červenou řepu a brambory nakrájíme na kostky‚ zelí a libeček nasekáme na menší kousky.
  2. Sójové maso dáme stranou, vývar dolijeme a necháme v něm vařit brambory a řepu s libečkem‚ bobkovým listem a novým kořením. Ke konci vaření vyjmeme koření a přidáme rajčatový protlak‚ zelí a maso. Dochutíme nálevem, solí a pepřem. Polévku servírujeme s čepicí z jogurtu‚ kterou ozdobíme rajčatovým pestem.

Pošli recept! 3/2012 (6.2.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Kuřecí překvapení v listovém těstě

Kuřecí překvapení v listovém těstě

Výborná víkendová mňamka. Jana Králíčková, Návsí
Za pár korun /12.08.13
Bramborové koule plněné sýrovou směsí

Bramborové koule plněné sýrovou směsí

Do sýrové náplně můžeš přidat nastrouhaný salám.

Andrea Jílková, Polička

Za pár korun /01.08.15
Houboví taliáni

Houboví taliáni

Recept určitě stojí za vyzkoušení. Jsou vynikající.
Irena Zelenková, Rakovník
Za pár korun /19.11.08
Masové kuličky s ananasem a rajčatovou omáčkou

Masové kuličky s ananasem a rajčatovou omáčkou

Pokud místo smažení upečete kuličky v troubě, získáte poměrně dietní jídlo.

...

Za pár korun /09.04.12
Ovocné srdce

Ovocné srdce

Výborný a jednoduchý koláč s letním ovocem.

Jana Kotoučková, Vavřinec-Veselice

Za pár korun /03.08.16
Česnekový koláč

Česnekový koláč

Podávám ho hostům, výborně se hodí k vínu.
Ivana Pavlíková, Brno
Za pár korun /22.02.10
 

Nejnovější

Fusilli s vepřovými nudličkami

Fusilli s vepřovými nudličkami

Oblíbená vřetýnka připravuji nejraději s touto omáčkou. Miroslava Krátká, ...
Za pár korun /27.04.17
Tvarohové šišky

Tvarohové šišky

Lahůdka, kterou milují děti i dospělí.

Renata Hormanová, České Budějovice

Škola vaření /27.04.17
Tortellini s kuřecím a zeleninou

Tortellini s kuřecím a zeleninou

Výborný oběd plný samých dobrot a vonící kořením.

Jaromíra Skočílková, Skuteč

...
Škola vaření /27.04.17
Těstoviny v bazalkovo-česnekovém pestu

Těstoviny v bazalkovo-česnekovém pestu

Tuto dobrotu lze ještě osvěžit oblohou z libovolné zeleniny. Kdo má raději ...

Vaříme express /27.04.17
Tagliatelle po italsko-švédsku

Tagliatelle po italsko-švédsku

Nejlepší jsou těstoviny ze semolinové mouky.

Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /27.04.17
Lasagne s čerstvým špenátem

Lasagne s čerstvým špenátem

S bešamelem jsou nádherně vláčné.

Judita Novotná, Prostějov

Všehochuť /27.04.17
Rizoto co dům dal

Rizoto co dům dal

Ze surovin, které jsou zrovna po ruce.

Martina Antalová, Odolena Voda

Za pár korun /26.04.17
Smetanová pochoutka

Smetanová pochoutka

Chutnají dospělým i dětem – ty si jídlo ještě většinou posypou strouhaným ...

Škola vaření /26.04.17
Barevný mix plný chutí

Barevný mix plný chutí

V tomto pokrmu je spousta zeleniny, takže je doslova nabitý vitaminy.

Jana ...

Vaříme express /26.04.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1705

Pečeme s nápadem

Jakmile se lidé dozvědí, že rád(a) a dobře pečeš, hned se spustí lavina žádostí...

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama