Je výborná do chladných dnů.
Anna Jánská, Opava
Ingredience
- 3 lžíce olej
- 50 g anglická slanina
- 1 cibule
- trocha mleté papriky
- 3 lžíce hladká mouka
- 500 g kysané zelí
- 1 bujon v kostce
- trocha soli a pepře
- trocha kysané smetany
- na ozdobu bobkový list
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Na oleji opražíme slaninu, přidáme nadrobno pokrájenou cibulku a papriku, lehce opražíme, zasypeme moukou a usmažíme zásmažku.
-
Zalijeme vodou, přidáme pokrájené zelí a uvedeme k varu. Vhodíme bujon a vaříme do změknutí zelí. Podle chuti osolíme a opepříme. Ozdobíme smetanou a bobkovým listem nebo čerstvými bylinkami a podáváme.