Reklama
Biozelňačka
Fotogalerie:

Biozelňačka

Anna Jánská

Opava

Je výborná do chladných dnů.

Anna Jánská, Opava

Ingredience

  • 3 lžíce olej
  • 50 g anglická slanina
  • 1 cibule
  • trocha mleté papriky
  • 3 lžíce hladká mouka
  • 500 g kysané zelí
  • 1 bujon v kostce
  • trocha soli a pepře
  • trocha kysané smetany
  • na ozdobu bobkový list

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Na oleji opražíme slaninu, přidáme nadrobno pokrájenou cibulku a papriku, lehce opražíme, zasypeme moukou a usmažíme zásmažku.

  2. Zalijeme vodou, přidáme pokrájené zelí a uvedeme k varu. Vhodíme bujon a vaříme do změknutí zelí. Podle chuti osolíme a opepříme. Ozdobíme smetanou a bobkovým listem nebo čerstvými bylinkami a podáváme.

Pošli recept! 11/2012 (3.10.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Koláč s pórkem

Koláč s pórkem

Ať si každý z hostů ukrojí takový kousek, jaký chce. Alena Sýkorová, Turnov
Za pár korun /28.07.14
Cuketová kolečka

Cuketová kolečka

Zeleninovo-masová pochoutka.

Anna Vladařová,12 let, Nezvěstice

Za pár korun /07.11.13
Plněné sojové řízky

Plněné sojové řízky

Když nemáme chuť na maso.

Denisa Tomášová, Frýdek-Místek

Za pár korun /01.04.13
Cuketová pizza

Cuketová pizza

Z listového těsta připravíš křupavou mňamku.
Lenka Šolarová, Třebívlice
Za pár korun /19.11.10
Brokolicové brambory

Brokolicové brambory

Osvědčil se jako sytý studentský oběd.

Jana Sklenářová, Žďár nad Sázavou

Za pár korun /19.10.12
Plněná sekaná

Plněná sekaná

Špenát můžeš nahradit třeba petrželkou.
Lenka Kudlová, Kuřim
Za pár korun /11.07.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu