Reklama
Bílá klobása v těstíčku
Fotogalerie:

Bílá klobása v těstíčku

Jana Remková
Jana Remková
Orlová

Tyhle klobásky zasytí i velké jedlíky.

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Ingredience

  • Ingredience
  • 1 větší brambora
  • 100 g tvrdý sýr 30%
  • 1 vejce
  • trocha sůl a pepř
  • podle chuti bylinky
  • trocha mléko
  • 3 stroužky česnek
  • na zahuštění těstíčka hladká mouka
  • 400 g bílá klobása z krůtího masa
  • na smažení olej

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Brambor a sýr nastrouháme nahrubo. Přidáme vejce, sůl, pepř, bylinky, trochu mléka, česnek a zahustíme moukou, aby vzniklo těsto husté jako na bramborové placky.

  2. Klobásu stočíme do kolečka a sepneme špejlí, takto vytvoříme dvě kolečka. Obalíme je v mouce, pak v těstíčku a smažíme na mírném ohni, aby se klobása propekla. Podáváme s brambory.

Pošli recept! 1/2012 (6.12.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Jarní masová roláda

Jarní masová roláda

Aby byla opravdu jarní, přidej ke špenátu hrst nasekaných mladých kopřiv. Alena ...
Za pár korun /04.05.13
Chalupářův sen

Chalupářův sen

Je snadný a obsahuje samé dobré věci.

Gabriela Mlynářová, Pardubice

Za pár korun /17.01.13
Nakládaný hermelín

Nakládaný hermelín

Často se setkáváme s přáteli. K tomu samozřejmě patří dobré jídlo ...
Za pár korun /14.01.10
Sýrové karbanátky

Sýrové karbanátky

Patří mezi pochoutky.
Dětský domov, Čeladná
Za pár korun /05.12.08
Krémová polévka s řapíkatým celerem

Krémová polévka s řapíkatým celerem

Když nemám mnoho času, uvařím k obědu jen vydatnou polévku. S kouskem čerstvého ...
Za pár korun /17.05.13
Brokolicová sekaná

Brokolicová sekaná

Vůbec není poznat, že není z masa.

Hana Kupková, Ostrava

Za pár korun /12.07.15
 

Nejnovější

Cukeťák se sýrem

Cukeťák se sýrem

Můžeš použít pikantnější klobásu. Jana Remková, Orlová-Lutyně
Za pár korun /19.08.17
Labužnické dipy

Labužnické dipy

K osmaženým tortillám jsou dipy vždy jasnou volbou.

Hana Vinklerová, Rokycany

Zdravě a chutně /19.08.17
Quiche s mletým masem

Quiche s mletým masem

Skvělý oběd, který se dá jíst jak teplý, tak studený.

Iva Procházková, Plzeň

...
Všehochuť /19.08.17
Keftedakia (masové kuličky)

Keftedakia (masové kuličky)

Tradiční řecký pokrm připravuji z jehněčího.

Iveta Sýkorová, Rokycany

Všehochuť /19.08.17
Kuřecí prsíčka s nivou v bramborovém těstíčku

Kuřecí prsíčka s nivou v bramborovém těstíčku

Podáváme jen se zeleninou a domácí tatarskou omáčkou nebo kečupem.

Petra ...

Všehochuť /19.08.17
Křidýlka v pikantní medové marinádě

Křidýlka v pikantní medové marinádě

Medový nálev můžeš použít i jako marinádu na kuřecí stehýnka nebo prsíčka.

...
Všehochuť /19.08.17
Chatařský špíz

Chatařský špíz

Jako příloha jsou vhodné brambory upravené na libovolný způsob.

Pavel Štrougal, ...

Všehochuť /19.08.17
Malinový koláč

Malinový koláč

Maliny jsou v koláči úžasné, ale nejsou jediným možným ovocem.

Lucie Valinová,...

Sladký život /19.08.17
Noky od mé maminky

Noky od mé maminky

Pokaždé byly skvělé teplé k obědu i studené ke svačině.

Radim Nový, Jáchymov

...
Škola vaření /18.08.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1708_smal

Prázdninová kuchařka

Letní prázdniny jsou nejhektičtějším obdobím v roce. Cesty, návštěvy a výlety jsou na denním pořádku..

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama