Zeleninová náplň je krásně barevná.
Ivana Černá, Praha
Ingredience
- 500 g listové těsto
- 1 malý pórek
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 3 stroužky česnek
- 160 g bílý nebo zelený chřest
- 3 lžíce olivový olej
- sůl podle chuti
- 1 lžíce hladká mouka
- 100-130 ml vývar
- 2 vejce
- trocha kmínu
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Pórek s paprikami pokrájíme na nudličky, česnek na tenké plátky. Chřest oloupeme, zbavíme zdřevnatělých konců a pak podélně rozkrojíme. Na olivovém oleji všechnu zeleninu orestujeme. Osolíme, zaprášíme moukou a podlijeme vývarem. Směs dusíme asi 5 minut. Do změklé zeleniny přidáme jedno rozšlehané vejce, zamícháme a odstavíme z ohně.
-
Těsto rozválíme na dva stejně velké obdélníky. Jeden plát přeneseme na plech na pečicí papír a přidáme zeleninu. Okraje těsta potřeme vejcem. Druhý plát těsta uprostřed několikrát šikmo nařízeneme a pak položíme na plát se zeleninou. Okraje dobře přitiskneme. Celou kapsu potřeme vejcem, posypeme kmínem a upečeme dozlatova.