Ingredience
- 2 hrsti vločky ovesné
- 500 ml kefír
- 2 banány
- 3/4 lžičky soda
- 1 lžíce cukr krupice
- 2 vejce
- dle potřeby mouka hladká
- 20 ml olej na smažení
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Ovesné vločky zalijeme kefírem a 10 minut necháme uležet. Banány oloupeme a rozmačkáme vidličkou.
-
Sodu vsypeme do kefíru a promícháme, přidáme cukr‚ vajíčka a rozmačkané banány. Mouky přidáme tolik ‚ aby bylo těsto husté jako na klasické lívance.
-
Lívance smažíme na pánvi na oleji‚ vykládáme na papírové utěrky‚ aby nasákly přebytečný tuk.
-
Podáváme se smetanou nebo džemem.