Reklama
Reklama
Balíček s překvapením
Fotogalerie:

Balíček s překvapením

Ivana Pavlíková

Brno
Když přijdu na návštěvu k mamince, vyměňujeme si spolu nové nápady na recepty. Tohle je jeden z nich. Je levný, rychlý a moc dobrý.
Ivana Pavlíková, Brno

Ingredience

  • 400 g brambory
  • 2 cibule
  • 250 g slanina anglická
  • 250 g sýr eidam
  • 20 ml olej
  • špetka sůl
  • špetka pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Syrové brambory nakrájíme na tenká kolečka‚ oloupanou cibuli na plátky‚ slaninu na stejně velké kousky a tvrdý sýr na kostičky.
  2. krok2 Připravíme si alobal – podle počtu porcí si nastříháme obdélníky tak, aby se nám dobře balily. Každý potřeme olejem, na něj položíme trochu brambor, osolíme‚ okořeníme‚ přidáme pár plátků cibule‚ slaninu a sýr. Navrch naklademe opět brambory, znovu osolíme a okořeníme.
  3. krok3 Balíčky pečlivě uzavřeme, položíme na plech a pečeme v troubě 20–30 minut.

    TIP: Po upečení odstraň z jídla fólii a servíruj hned na talíř.
    Vybírej raději tučnější slaninu, díky které bude jídlo šťavnatější a chuťově lepší.
    Jako příloha je vhodná kyselá okurka, ale také čerstvý zeleninový salát a pro děti třeba ovocný kompot.
    Brambory můžeš okořenit také červenou nepálivou paprikou a kmínem.

Pošli recept! 7/2010 (9.6.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Gratinovaná brokolice  v omáčce Mornay

Gratinovaná brokolice v omáčce Mornay

Výborná je samotná, ale hodí se i jako příloha. Pavel Štrougal, Ústí nad Labem ...
Za pár korun /15.10.15
Pikantní oukrop

Pikantní oukrop

Když na tebe leze chřipka, zaženeš ji česnekem.
Eva Šarfová, Benešov
Za pár korun /30.03.10
Špekáčky v pivu

Špekáčky v pivu

Špekáčky se sladkou pivní chutí jsou pochoutkou celé rodiny.
Za pár korun /19.02.12
Horský zeleninový koláč

Horský zeleninový koláč

Zeleninu i brambory si můžeš připravit dopředu a dát zapéci chvilku před ...
Za pár korun /09.04.13
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou

Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou

Je to jednoduché, ale moc dobré jídlo.
Iva Klodnerová, Svitavy
Za pár korun /22.02.10
Utopenci

Utopenci

Utopenci s moravankou
Michal Pahulák, Hradec Králové
Za pár korun /10.03.12
 

Nejnovější

Kapr s bramborovým salátem

Kapr s bramborovým salátem

Ověřená klasika Anna Habřinová, Sokolov
Škola vaření /23.12.18
Vídeňský řízek Diplomat

Vídeňský řízek Diplomat

Jarka Dlouhá, Brno

Všehochuť /20.12.18
Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Originální

Iva Hajná, Tábor

Všehochuť /19.12.18
Losos à la Capri s brambory

Losos à la Capri s brambory

Pro labužníky

Jindra Setřelová, Ostrov


Všehochuť /19.12.18
Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš

Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna

Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama