Reklama
Balíček s překvapením
Fotogalerie:

Balíček s překvapením

Ivana Pavlíková

Brno
Když přijdu na návštěvu k mamince, vyměňujeme si spolu nové nápady na recepty. Tohle je jeden z nich. Je levný, rychlý a moc dobrý.
Ivana Pavlíková, Brno

Ingredience

  • 400 g brambory
  • 2 cibule
  • 250 g slanina anglická
  • 250 g sýr eidam
  • 20 ml olej
  • špetka sůl
  • špetka pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Syrové brambory nakrájíme na tenká kolečka‚ oloupanou cibuli na plátky‚ slaninu na stejně velké kousky a tvrdý sýr na kostičky.
  2. krok2 Připravíme si alobal – podle počtu porcí si nastříháme obdélníky tak, aby se nám dobře balily. Každý potřeme olejem, na něj položíme trochu brambor, osolíme‚ okořeníme‚ přidáme pár plátků cibule‚ slaninu a sýr. Navrch naklademe opět brambory, znovu osolíme a okořeníme.
  3. krok3 Balíčky pečlivě uzavřeme, položíme na plech a pečeme v troubě 20–30 minut.

    TIP: Po upečení odstraň z jídla fólii a servíruj hned na talíř.
    Vybírej raději tučnější slaninu, díky které bude jídlo šťavnatější a chuťově lepší.
    Jako příloha je vhodná kyselá okurka, ale také čerstvý zeleninový salát a pro děti třeba ovocný kompot.
    Brambory můžeš okořenit také červenou nepálivou paprikou a kmínem.

Pošli recept! 7/2010 (9.6.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Ryba zapečená v salátu z brambor

Ryba zapečená v salátu z brambor

Dej si štědrovečerní večeři i jindy – a jinak. Lucie Blahová, Slavičín
Za pár korun /31.05.14
Koláč s pórkem

Koláč s pórkem

Ať si každý z hostů ukrojí takový kousek, jaký chce.

Alena Sýkorová, Turnov

Za pár korun /28.07.14
Lepenice s krupkami

Lepenice s krupkami

Recept jsem našla v jedné staré kuchařce. Moc nám to chutnalo.

Milena ...

Za pár korun /09.05.16
Penne s rajčaty a sýrovou omáčkou

Penne s rajčaty a sýrovou omáčkou

Ještě teplé těstoviny přelité sýrovou omáčkou chutnají báječně.
David Jílek, ...
Za pár korun /01.08.11
Párky v listovém těstě

Párky v listovém těstě

Jsou snadné, upeče je opravdu každý začátečník.
Petra Javorská,
České ...
Za pár korun /28.02.10
Zapečené noky s houbami

Zapečené noky s houbami

Sáček noků mám doma vždy po ruce.

Hana Kupková, Ostrava


Za pár korun /14.10.15
 

Nejnovější

Babiččin koláč

Babiččin koláč

Je to velká dobrota, takhle to dělala babička. Katka Miláčková, Praha
Škola vaření /21.02.17
Trojbarevné řezy

Trojbarevné řezy

Musí se krájet hodně ostrým nožem, aby měly pěkný tvar.

Ivana Bartušková, Luka ...

Sladký život /21.02.17
Srdce z lásky

Srdce z lásky

Lehký ovocný dort, který zvládnou i děti.

Anna Musilová, Nová Paka

Sladký život /21.02.17
Srdíčka s polevou

Srdíčka s polevou

Používám raději tmavou polevu, je výraznější.

Radka Kůrovcová, Trutnov

Sladký život /21.02.17
Šunkové dortíčky s cuketou

Šunkové dortíčky s cuketou

Ozdobila jsem je lístky ze zbylého těsta.

Veronika Šímová, Praha

Za pár korun /20.02.17
Ozdobný meloun

Ozdobný meloun

Zářezy na okraji mají navodit představu koše.

Božena Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /20.02.17
Houskový drak

Houskový drak

Náš hravý tatínek nám připravil pohádkovou pochoutku.

Lucka Bednářová, Jihlava

Všehochuť /20.02.17
Domácí zmrzlina

Domácí zmrzlina

Někdy použiji třeba kiwi nebo jen čokoládu.

Ivana Černá, Praha 

Sladký život /20.02.17
Nadýchané plněné kostky

Nadýchané plněné kostky

Zkus je ozdobit meduňkou nebo mátou.

Adriana Dvořáková, Vysoké Mýto

Sladký život /20.02.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1703

Máme rádi maso

Vepřové, jehněčí nebo hovězí? Ať si vzpomenete na jakékoliv masíčko...

více
zbabicinykuchyne

Z babiččiny kuchyně

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Z babiččiny kuchyně je již nyní ve vašich oblíbených trafikách!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama