Reklama
Balenky
Fotogalerie:

Balenky

Zuzana Novotná

Židněves
Vždy se po nich jen zapráší.
Zuzana Novotná, Židněves

Ingredience

  • 1 těsto listové
  • 200 g sýr eidam
  • 200 g salám suchý
  • 1 cibule velká
  • 1 vejce
  • na posypání sůl
  • na posypání mák
  • na posypání kmín

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Sýr,  salám a cibuli nastrouháme a promícháme.
  2. Těsto prohněteme a vyválíme placku‚ ze které vykrajujeme čtverce o velikosti zhruba 9 x 9 cm. Doprostřed každého dáme lžíci směsi a zabalíme do šátečku (přehneme všechny čtyři cípy doprostřed).
  3. Šátečky přendáme na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme je rozšlehaným vejcem a posypeme solí a mákem (kmínem). Pečeme na 180 °C asi 30 minut. Balenky můžeme podávat teplé i studené.

Pošli recept! 6/2011 (3.5.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Netradiční karí

Netradiční karí

Chutnalo vždycky všem. Může být i s hranolky. Andrea Šritrová, Jičín
Za pár korun /03.07.15
Zapečené brambory s brokolicí

Zapečené brambory s brokolicí

REDAKCE DOPORUČUJE

Za pár korun /11.03.18
Hříbky s rajčaty a tymiánem

Hříbky s rajčaty a tymiánem

Už se těším, až zase začne houbová sezona.

Božena Kolářová, Pouště

Za pár korun /11.08.15
Utopenci

Utopenci

Oblíbená svačinka nejen na silvestra.
Helena Zavacká, Oldřichov na Hranicích
Za pár korun /23.12.11
Krabí tyčinky v sýrovém těstíčku

Krabí tyčinky v sýrovém těstíčku

Smažené krabí tyčinky.

Alena Černínová, Ostrava-Poruba

Za pár korun /16.03.12
Šoulet s uzeným

Šoulet s uzeným

Vydatná zimní klasika

Podle receptu Marty Strakové z Jičína

Za pár korun /07.02.19
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu