Reklama
Aspikový dort
Fotogalerie:

Aspikový dort

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Narozeninový dort nemusí být výhradně nasladko. Tenhle veselý kousek dobře vypadá i chutná.
Zdeňka Volfová, Polička

Ingredience

  • 2 paprika
  • 300 g sýr
  • 2 vaječná želatina
  • 1 vejce vařená
  • petrželka
  • mrkev
  • 150 g salám drůbeží
  • cibule
  • 12 plátků šunka
  • máslo pomazánkové
  • 1/2 kg salát vlašský

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Plátky šunky srolujeme a naplníme vlašským salátem. Na dně formy zalijeme první vrstvou ochucené želatiny. Během tuhnutí připravíme sýrovou roládu.
  2. Eidam vložíme do mikrotenového sáčku a ve vodní lázni opatrně zahříváme. Když je sýr vláčný, rozválíme ho do tenkého obdélníku, potřeme pomazánkovým máslem a srolujeme.
  3. Po ztuhnutí nakrájíme na plátky, poklademe na šunkové kornoutky v želatině a vytvoříme tak další patro dortu. Zakryjeme plátky šunkového salámu a ozdobíme vejcem a zeleninou. Opatrně zalijeme další vrstvou želatiny a dáme alespoň na 2 hodiny ztuhnout do ledničky. Pak opatrně vyjmeme z dortové formy a dozdobíme.

Pošli recept! 3/2008 (13.2.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Sádlové koláčky

Sádlové koláčky

Mezi ostatním máslovým cukrovím jsou chuťovým zpestřením vánočního mlsání. ...
Za pár korun /11.12.08
Dušená kapusta  se salámem

Dušená kapusta se salámem

Obyčejné jídlo jako z časů našich babiček nám moc chutná.
...
Za pár korun /03.04.09
Cibulové košíčky

Cibulové košíčky

Roztomilé a velmi chutné pohoštění.

Sabina Lišková, Teplice

Za pár korun /15.04.16
Nakládaný hermelín

Nakládaný hermelín

Často se setkáváme s přáteli. K tomu samozřejmě patří dobré jídlo ...
Za pár korun /14.01.10
Sekaná se syrovou okurkou

Sekaná se syrovou okurkou

Sekanou moji jedlíci opravdu milují, a tak ji připravuji docela často. Jednou jsem si ale ...
Za pár korun /06.10.08
Minestrone s fazolemi

Minestrone s fazolemi

Hodí se pro ty, co hubnou. Není v ní zavářka, zato je plná zeleniny.
Jiřina ...
Za pár korun /19.06.12
 

Nejnovější

Lahodná šarlota

Lahodná šarlota

Místo borůvek můžeme použít také jiné ovoce. Petra Fingerhutová, Kyšice
Škola vaření /23.02.17
Jahodové muffiny

Jahodové muffiny

Jsou velmi snadné a dobré, zkus je také!

Lucie Haklová, Příbram

Vaříme express /23.02.17
Francouzský hruškový koláč

Francouzský hruškový koláč

Vynikající je také s nektarinkami nebo s broskvemi.

Pavla Zubatá, Vnorovy

Sladký život /23.02.17
Cheesecake s borůvkami

Cheesecake s borůvkami

Nepečená rychlá dobrůtka.

Dagmar Peřinová, Nížkov

Sladký život /23.02.17
Pejsek a kočička

Pejsek a kočička

Dětem hned lépe chutná, když jim chléb takto nazdobím.

Alice Novotná, Benešov

Všehochuť /22.02.17
Domácí tiramisu

Domácí tiramisu

Trochu cukru můžeš přidat i do kávy.

Karolína Appeltová, Praha

Všehochuť /22.02.17
Italský koláč s ricottou

Italský koláč s ricottou

Hotový koláč necháme vychladnout a před podáváním můžeme ještě pocukrovat.

Alice ...

Všehochuť /22.02.17
Šlehačková stracciatella

Šlehačková stracciatella

Musí být při podávání důkladně vychlazená.

Jana Vaculová, Frýdlant nad Ostravicí

...
Sladký život /22.02.17
Pomerančový cheesecake

Pomerančový cheesecake

Dávala jsem si ho v Norimberku.

Lucie Nývltová, Boskovice

Sladký život /22.02.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1703

Máme rádi maso

Vepřové, jehněčí nebo hovězí? Ať si vzpomenete na jakékoliv masíčko...

více
zbabicinykuchyne

Z babiččiny kuchyně

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Z babiččiny kuchyně je již nyní ve vašich oblíbených trafikách!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama