Ingredience
- 2 paprika
- 300 g sýr
- 2 vaječná želatina
- 1 vejce vařená
- petrželka
- mrkev
- 150 g salám drůbeží
- cibule
- 12 plátků šunka
- máslo pomazánkové
- 1/2 kg salát vlašský
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Plátky šunky srolujeme a naplníme vlašským salátem. Na dně formy zalijeme první vrstvou ochucené želatiny. Během tuhnutí připravíme sýrovou roládu.
-
Eidam vložíme do mikrotenového sáčku a ve vodní lázni opatrně zahříváme. Když je sýr vláčný, rozválíme ho do tenkého obdélníku, potřeme pomazánkovým máslem a srolujeme.
-
Po ztuhnutí nakrájíme na plátky, poklademe na šunkové kornoutky v želatině a vytvoříme tak další patro dortu. Zakryjeme plátky šunkového salámu a ozdobíme vejcem a zeleninou. Opatrně zalijeme další vrstvou želatiny a dáme alespoň na 2 hodiny ztuhnout do ledničky. Pak opatrně vyjmeme z dortové formy a dozdobíme.