Reklama
Aspikové misky
Fotogalerie:

Aspikové misky

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Ráda je připravuji rodině jako studenou večeři nebo pochoutku pro návštěvy. Jsou mnohem chutnější než kupované.
Jana Vaculová, Frýdlant nad Ostravicí

Ingredience

  • 1 kapie
  • 2 vejce
  • 5 okurky sterilované
  • hrst petrželka
  • 20 plátků šunka
  • 250 g salát vlašský
  • Aspik
  • 2 kuličky nové koření
  • 2 kuličky pepř celý
  • 1 bobkový list
  • 1 a 1/2 lžičky cukr krystal
  • 1 a 1/2 lžičky sůl
  • 1 cibule
  • 50 ml ocet
  • 475 ml voda
  • 50 g želatina

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Nejprve si připravíme aspik. Asi půl hodiny předem namočíme želatinu do trochy vody a necháme ji nabobtnat.
  2. krok2 Do kastrůlku dáme vodu, ocet, sůl, cukr, koření a cibuli a vše povaříme. Zchladíme asi na 60 °C a přidáme nabobtnalou želatinu. Vzniklý aspik můžeme použít hned nebo uchovat v ledničce a pro použití poté rozpustit ve vodní lázni.
  3. Do každé misky vložíme proužek kapie, kolečko natvrdo uvařeného vejce, ozdobně nakrájenou okurku, případně petrželku. Na to položíme ruličky šunky naplněné vlašským salátem. Vše zalijeme aspikem a po vychlazení necháme ztuhnout v ledničce.
  4. Vyklopíme a podáváme s bílým nebo tmavým pečivem.

Pošli recept! 6/2011 (3.5.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Netradiční karí

Netradiční karí

Chutnalo vždycky všem. Může být i s hranolky. Andrea Šritrová, Jičín
Za pár korun /03.07.15
Zelný štrůdl

Zelný štrůdl

Tenhle slaný štrúdl se zelím připravuji možná častěji než klasický sladký ...
Za pár korun /06.10.08
Čína po našem

Čína po našem

Nejlepší je s rýží smíchanou s trochou pohanky.

Alena Páclová, Náchod

Za pár korun /12.05.14
Domácí sekaná

Domácí sekaná

Chutná klasika.
Eva Výtisková, Turnov
Za pár korun /15.12.08
Mrkvová bábovka

Mrkvová bábovka

Je báječně kyprá a příjemně vláčná.
Jana Dvořáková, Ostrava
Za pár korun /04.08.11
Závitek s pórkem

Závitek s pórkem

Smetana žlutou omáčku krásně zjemní. 

Alena Vlachová, Praha 

Za pár korun /27.02.12
 

Nejnovější

Medový bůček pečený na cibuli

Medový bůček pečený na cibuli

Podle receptu Marcely Hlavsové z Prahy
Škola vaření /17.01.18
Jablkové müsli řezy

Jablkové müsli řezy

Připraveno podle receptu

Michaely Pivoňkové z Krnova

Zdravě a chutně /17.01.18
Špagetový koláč

Špagetový koláč

Připraveno podle receptu

Kamily Nové z Hulína

Všehochuť /17.01.18
Prasátka

Prasátka

Soňa Kamenská, Banská Bystrica

Všehochuť /17.01.18
Pizza čtyři roční období

Pizza čtyři roční období

Upečeno podle receptu

Mirky Hejdové z Karlových Varů

Všehochuť /15.01.18
Hermelínový koláč

Hermelínový koláč

Připraveno podle receptu

Anny Douškové z Holic

Za pár korun /12.01.18
Tvarohový moučník s ovocem

Tvarohový moučník s ovocem

Milada Zámečníková, Děčín

Sladký život /12.01.18
Starodávné škvarkové koláčky

Starodávné škvarkové koláčky

Libor Velan, Bystřice pod Lopeníkem

Škola vaření /11.01.18
Koláč s vejci a špenátem

Koláč s vejci a špenátem

Božena Kolářová, Pouště

Vaříme express /11.01.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Levné dobroty

Znáte rčení „za málo peněz hodně muziky“? Tato věta se pro mě po Vánocích stává kuchařskou mantrou. V lednu mi vždy připadá, že si moje fantazie vzala dovolenou a účet si fouká bolístky.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama