Reklama
Aspikové misky
Fotogalerie:

Aspikové misky

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Ráda je připravuji rodině jako studenou večeři nebo pochoutku pro návštěvy. Jsou mnohem chutnější než kupované.
Jana Vaculová, Frýdlant nad Ostravicí

Ingredience

  • 1 kapie
  • 2 vejce
  • 5 okurky sterilované
  • hrst petrželka
  • 20 plátků šunka
  • 250 g salát vlašský
  • Aspik
  • 2 kuličky nové koření
  • 2 kuličky pepř celý
  • 1 bobkový list
  • 1 a 1/2 lžičky cukr krystal
  • 1 a 1/2 lžičky sůl
  • 1 cibule
  • 50 ml ocet
  • 475 ml voda
  • 50 g želatina

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Nejprve si připravíme aspik. Asi půl hodiny předem namočíme želatinu do trochy vody a necháme ji nabobtnat.
  2. krok2 Do kastrůlku dáme vodu, ocet, sůl, cukr, koření a cibuli a vše povaříme. Zchladíme asi na 60 °C a přidáme nabobtnalou želatinu. Vzniklý aspik můžeme použít hned nebo uchovat v ledničce a pro použití poté rozpustit ve vodní lázni.
  3. Do každé misky vložíme proužek kapie, kolečko natvrdo uvařeného vejce, ozdobně nakrájenou okurku, případně petrželku. Na to položíme ruličky šunky naplněné vlašským salátem. Vše zalijeme aspikem a po vychlazení necháme ztuhnout v ledničce.
  4. Vyklopíme a podáváme s bílým nebo tmavým pečivem.

Pošli recept! 6/2011 (3.5.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Špenátový závin se sýrem

Špenátový závin se sýrem

Jeho chuť je jedinečná, zkus to! Andrea Jílková, Polička
Za pár korun /20.02.15
Roláda s kuřecími jatýrky

Roláda s kuřecími jatýrky

Jako příloha se hodí šťouchané brambory.

Lenka Mačoková, Brno

Za pár korun /01.07.15
Tatínkovy řízečky

Tatínkovy řízečky

Přidej pořádnou kupu čerstvé zeleniny.

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Za pár korun /18.02.15
Bramborový koláč

Bramborový koláč

Brambory máme rádi na všechny způsoby. 

Helena Filáková, Plzeň 

Za pár korun /05.03.12
Pikantní nudličky se zeleninou

Pikantní nudličky se zeleninou

Můžeš je ozdobit i nějakými bylinkami.

Lenka Kubíková, Plzeň

Za pár korun /25.07.16
Žampionová omáčka

Žampionová omáčka

Nejlépe chutná s těstovinami.

Kateřina Pálinkášová, Karviná

Za pár korun /21.07.15
 

Nejnovější

Ovesné sušenky se sezamem

Ovesné sušenky se sezamem

Můj přítel se po nich může utlouct. Dominika Caisová, Zlín
Zdravě a chutně /27.02.17
Maceškové dortíky

Maceškové dortíky

Jsou ozdobené živými květy.

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /27.02.17
Jogurtové muffiny s medem

Jogurtové muffiny s medem

Zdravá pochoutka, která je hotová během několika minut.

Kateřina Maršíková, ...

Všehochuť /27.02.17
Anglické zázvorové sušenky

Anglické zázvorové sušenky

Po vychladnutí mají správnou konzistenci.

Jana Soukalová, Třeboň

Všehochuť /27.02.17
Francouzské madlenky

Francouzské madlenky

Ke kávě neznám nic lepšího.

Kristýna Válová, Ústí nad Labem

Všehochuť /27.02.17
Red velvet cupcakes

Red velvet cupcakes

Jsou krásně nadýchané a voňavé.

Olga Pysarenko, Praha

Všehochuť /26.02.17
Cupcakes s čokoládovo-vínovým krémem

Cupcakes s čokoládovo-vínovým krémem

Ochutnej a hned poznáš ten rozdíl.

Petra Voglová, Stražisko

Sladký život /26.02.17
Muffiny s čokoládou Margot

Muffiny s čokoládou Margot

I muffiny můžou chutnat jako perník!

Michaela Bluchová,  Ostrava

Sladký život /26.02.17
Brownies muffiny

Brownies muffiny

Krásně voní, nejlepší jsou ještě teplé.

Gabriela Jílková, Polička

Škola vaření /25.02.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1703

Máme rádi maso

Vepřové, jehněčí nebo hovězí? Ať si vzpomenete na jakékoliv masíčko...

více
zbabicinykuchyne

Z babiččiny kuchyně

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Z babiččiny kuchyně je již nyní ve vašich oblíbených trafikách!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama