Reklama
Aspiková inspirace
Fotogalerie:

Aspiková inspirace

Petra Luňáková

Semily

Na ztuhnutí stačí 1 hodina.

Petra Luňáková, Semily

Ingredience

  • 1 mrkev
  • 1 celer
  • 1 cibule
  • 1 krabí tyčinky
  • 3 bobkové listy
  • 4 kuličky nové koření
  • špetka tymiánu
  • 1 masox
  • podle chuti cukr, ocet, sůl a pepř
  • 1 želatina
  • 200 g sterilovaná kukuřice

Doba přípravy

Počet porcí

4-6

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Mrkev, celer a cibuli očistíme. Zeleninu vložíme do hrnce společně s krabími tyčinkami, veškerým kořením a masoxem. Zalijeme vodou, kterou dochutíme solí, pepřem, octem a cukrem. Uvaříme doměkka.

  2. Nálev uchováme pro přípravu želatiny. Zchladlou zeleninu pokrájíme na kostičky. Přidáme uvařené tyčinky (není třeba je krájet, varem se rozdělí) a sterilovanou kukuřici.

  3. Podle návodu připravíme želatinu z nálevu a vývaru. Vmícháme ji do směsi zeleniny a tyčinek. Aspik rozdělíme do misek, dortové formy, srnčího hřbetu nebo pekáčku a necháme v lednici ztuhnout.

Tip redakce

Alternativa: kdo nemá rád krabí tyčinky, může je nahradit vařenou čočkou a vejci – bude příjemně překvapen!

Pošli recept! 3/2014 (10.2.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Krabí tyčinky v sýrovém těstíčku

Krabí tyčinky v sýrovém těstíčku

Smažené krabí tyčinky. Alena Černínová, Ostrava-Poruba
Za pár korun /16.03.12
Kuřecí játra s těstovinami

Kuřecí játra s těstovinami

Tato směs do pekáče je levná a dobrá.
Jitka Kottová, Prachatice
Za pár korun /02.07.09
Kuřecí stehna plněná vaječnou omeletou s medvědím česnekem

Kuřecí stehna plněná vaječnou omeletou s medvědím česnekem

Svátečněji pečená plněná kuřecí stehna s využitím medvědího česneku.


Marie ...

Za pár korun /05.04.17
Bílá klobása v těstíčku

Bílá klobása v těstíčku

Tyhle klobásky zasytí i velké jedlíky.

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Za pár korun /23.01.13
Tagliatelle s rajčatovou omáčkou

Tagliatelle s rajčatovou omáčkou

Vhodné pro vegetariány, ale někdy přidám na menší kousky opečené kuřecí maso.

...

Za pár korun /23.10.14
Zapečená cuketa

Zapečená cuketa

Podáváme horké. A je to prostě skvělé.

Ladislav Vesecký, Zlaté Hory

Za pár korun /31.08.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu