Reklama
Aspik z velikonočních vajec
Fotogalerie:

Aspik z velikonočních vajec

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

No není to přímo ideální jarní pochoutka? Navíc tak spotřebujeme vykoledovaná vejce. 


Jaroslava Trkalová, Pardubice

Ingredience

  • 200 g baby mrkví
  • 150 g zelených fazolek
  • dle potřeby sůl
  • trocha hovězího vývaru
  • trocha octa, cukru a pepře
  • 1 balení (na 500 ml vody) vepřové želatiny v prášku
  • 6 vařených vajec
  • 125 g krabích tyčinek
  • 1  salátová okurka
  • 1 svazek ředkviček
  • 1 menší kedlubna
  • podle potřeby olej
  • trocha citronové šťávy
  • dle potřeby dijonská hořčice
  • 1 stroužek česneku
  • 100 g kysané smetany
  • 2 lžíce bílého jogurtu
  • 4 lžíce ušlehané šlehačky
  • 4 lžíce nasekané pažitky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Baby mrkev a fazolky povaříme v osolené vodě doměkka. Zeleninu vyjmeme, nálev doplníme vývarem na 400 ml a převaříme. Dochutíme octem, cukrem, solí a vmícháme želatinu. Vejce oloupeme, dvě nakrájíme na plátky, zbytek rozpůlíme.

  2. Trochu želatiny nalijeme na dno formy na biskupský chlebíček a necháme ztuhnout v chladničce. Pak poklademe plátky vajec a krabími tyčinkami. Přidáme fazolky, půlky vajec, mrkev a opatrně zalijeme zbylým aspikem. V chladničce necháme přes noc ztuhnout.

  3. Okurku a ředkvičky opláchneme, kedlubnu oloupeme a vše nakrájíme na nudličky. Promícháme s olejem, citronovou šťávou, hořčicí, špetkou pepře a česnekem utřeným se solí.

  4. Smícháme kysanou smetanu, jogurt, ušlehanou šlehačku, nasekanou pažitku a sůl. 


  5. Formu krátce nahřejeme teplou vodou, aspik vyklopíme, nakrájíme na plátky a přendáme na talíře. Doplníme salátem a pažitkovou omáčkou a podáváme.

Pošli recept! 4/2016 (2.3.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bramborový chléb s ořechy

Bramborový chléb s ořechy

Dobře chutná samotný, ale hodí se i k sýrům nebo uzeninám. Zuzana Hrubá, Plzeň
Za pár korun /11.10.13
Dušené kedlubny s pečenými párky

Dušené kedlubny s pečenými párky

Je to skvělá delikatesa. Nejlepší jsou mladé svěží kedlubny vypěstované na ...
Za pár korun /04.08.11
Plněné sýrové taštičky

Plněné sýrové taštičky

Jsou úžasně nadýchané, zkus to!

Kateřina Zanášková, Vlkoš

Za pár korun /27.03.15
Hrachová kaše s majoránkou a klobásou

Hrachová kaše s majoránkou a klobásou

Můj manžel je milovník klasické české kuchyně a hrachová kaše je jedním z jeho ...

Za pár korun /28.02.12
Chalupářův sen

Chalupářův sen

Je snadný a obsahuje samé dobré věci.

Gabriela Mlynářová, Pardubice

Za pár korun /17.01.13
Smetanová žemlovka

Smetanová žemlovka

Babička mi vždycky horkou žemlovku na talíři polila máslem. Já místo toho dávám ...
Za pár korun /22.12.10
 

Nejnovější

Pečený hovězí guláš

Pečený hovězí guláš

Podle receptu Ivany Bláhové ze Sušice
Škola vaření /04.10.19
Kakaové kostičky

Kakaové kostičky

Miroslav Vorel, Litvínov

Všehochuť /04.10.19
Potahovaný dort

Potahovaný dort

Podle receptu Soni Michalové z Hodonína

Sladký život /04.10.19
Noky s houbami

Noky s houbami

Dita Skoumalová, Praha

Vaříme express /03.10.19
Hruškové špičky

Hruškové špičky

Ozdobí každý stůl

Podle receptu Petry Zikmundové ze Šumperka

Všehochuť /03.10.19
Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Podle receptu

Sáry Fučíkové z Trutnova

Sladký život /03.10.19
Kris kros koláč s jablky

Kris kros koláč s jablky

Podle receptu 

Katky Blahošové z Krnova

Sladký život /03.10.19
Lilek plněný bulgurem

Lilek plněný bulgurem

Podle receptu

Blanky Pučíkové z Mladé Boleslavi

Škola vaření /02.10.19
Dort divočák

Dort divočák

Aneta Tlačbabová, Jihlava

Všehochuť /02.10.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Knedlíková kuchařka

Je to tak, knedlíky do českých jídelníčků prostě patří. Už ve škole nám dávají ovocné knedlíky, při slavnostnějších okamžicích si dopřejeme svíčkovou se šesti a během náročného týdne rodinu odbudeme knedlíkem s vajíčkem. Tím to však nemusí končit! Vyzkoušej jiné recepty i způsoby přípravy a uvidíš, že knedlíky jsou prostě nestárnoucím hitem.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama