Reklama
Reklama
Aspik z velikonočních vajec
Fotogalerie:

Aspik z velikonočních vajec

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

No není to přímo ideální jarní pochoutka? Navíc tak spotřebujeme vykoledovaná vejce. 


Jaroslava Trkalová, Pardubice

Ingredience

  • 200 g baby mrkví
  • 150 g zelených fazolek
  • dle potřeby sůl
  • trocha hovězího vývaru
  • trocha octa, cukru a pepře
  • 1 balení (na 500 ml vody) vepřové želatiny v prášku
  • 6 vařených vajec
  • 125 g krabích tyčinek
  • 1  salátová okurka
  • 1 svazek ředkviček
  • 1 menší kedlubna
  • podle potřeby olej
  • trocha citronové šťávy
  • dle potřeby dijonská hořčice
  • 1 stroužek česneku
  • 100 g kysané smetany
  • 2 lžíce bílého jogurtu
  • 4 lžíce ušlehané šlehačky
  • 4 lžíce nasekané pažitky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Baby mrkev a fazolky povaříme v osolené vodě doměkka. Zeleninu vyjmeme, nálev doplníme vývarem na 400 ml a převaříme. Dochutíme octem, cukrem, solí a vmícháme želatinu. Vejce oloupeme, dvě nakrájíme na plátky, zbytek rozpůlíme.

  2. Trochu želatiny nalijeme na dno formy na biskupský chlebíček a necháme ztuhnout v chladničce. Pak poklademe plátky vajec a krabími tyčinkami. Přidáme fazolky, půlky vajec, mrkev a opatrně zalijeme zbylým aspikem. V chladničce necháme přes noc ztuhnout.

  3. Okurku a ředkvičky opláchneme, kedlubnu oloupeme a vše nakrájíme na nudličky. Promícháme s olejem, citronovou šťávou, hořčicí, špetkou pepře a česnekem utřeným se solí.

  4. Smícháme kysanou smetanu, jogurt, ušlehanou šlehačku, nasekanou pažitku a sůl. 


  5. Formu krátce nahřejeme teplou vodou, aspik vyklopíme, nakrájíme na plátky a přendáme na talíře. Doplníme salátem a pažitkovou omáčkou a podáváme.

Pošli recept! 4/2016 (2.3.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Koláčky s nivou a cuketou

Koláčky s nivou a cuketou

Můžeš je hezky zabalit do celofánu a dát svému školáčkovi na svačinku....
Za pár korun /19.10.17
Sýrový špíz v těstíčku

Sýrový špíz v těstíčku

Důležité je podávat je ihned po usmažení.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Za pár korun /28.07.14
Celerová pomazánka

Celerová pomazánka

Dopřej si svačinu plnou vitamninů.
Jan Kos, Náchod
Za pár korun /23.12.11
Jarní masová roláda

Jarní masová roláda

Aby byla opravdu jarní, přidej ke špenátu hrst nasekaných mladých kopřiv.

Alena ...

Za pár korun /04.05.13
Ďábelské toasty

Ďábelské toasty

Rychlé ďábelské pohoštění.
Andrea Nowaková, Bohumín
Za pár korun /12.07.12
Utopenci

Utopenci

Oblíbená svačinka nejen na silvestra.
Helena Zavacká, Oldřichov na Hranicích
Za pár korun /23.12.11
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama