Reklama
Aspik z velikonočních vajec
Fotogalerie:

Aspik z velikonočních vajec

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

No není to přímo ideální jarní pochoutka? Navíc tak spotřebujeme vykoledovaná vejce. 


Jaroslava Trkalová, Pardubice

Ingredience

  • 200 g baby mrkví
  • 150 g zelených fazolek
  • dle potřeby sůl
  • trocha hovězího vývaru
  • trocha octa, cukru a pepře
  • 1 balení (na 500 ml vody) vepřové želatiny v prášku
  • 6 vařených vajec
  • 125 g krabích tyčinek
  • 1  salátová okurka
  • 1 svazek ředkviček
  • 1 menší kedlubna
  • podle potřeby olej
  • trocha citronové šťávy
  • dle potřeby dijonská hořčice
  • 1 stroužek česneku
  • 100 g kysané smetany
  • 2 lžíce bílého jogurtu
  • 4 lžíce ušlehané šlehačky
  • 4 lžíce nasekané pažitky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Baby mrkev a fazolky povaříme v osolené vodě doměkka. Zeleninu vyjmeme, nálev doplníme vývarem na 400 ml a převaříme. Dochutíme octem, cukrem, solí a vmícháme želatinu. Vejce oloupeme, dvě nakrájíme na plátky, zbytek rozpůlíme.

  2. Trochu želatiny nalijeme na dno formy na biskupský chlebíček a necháme ztuhnout v chladničce. Pak poklademe plátky vajec a krabími tyčinkami. Přidáme fazolky, půlky vajec, mrkev a opatrně zalijeme zbylým aspikem. V chladničce necháme přes noc ztuhnout.

  3. Okurku a ředkvičky opláchneme, kedlubnu oloupeme a vše nakrájíme na nudličky. Promícháme s olejem, citronovou šťávou, hořčicí, špetkou pepře a česnekem utřeným se solí.

  4. Smícháme kysanou smetanu, jogurt, ušlehanou šlehačku, nasekanou pažitku a sůl. 


  5. Formu krátce nahřejeme teplou vodou, aspik vyklopíme, nakrájíme na plátky a přendáme na talíře. Doplníme salátem a pažitkovou omáčkou a podáváme.

Pošli recept! 4/2016 (2.3.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Gulášová polévka

Gulášová polévka

Je to oblíbená polévka mého syna. Jaroslava Mudrochová, Trutnov
Za pár korun /23.09.08
Celerová pomazánka

Celerová pomazánka

Dopřej si svačinu plnou vitamninů.
Jan Kos, Náchod
Za pár korun /23.12.11
Babské jídlo

Babské jídlo

Zelí je možné připravovat v remosce nebo troubě.

Libuše Hlaváčová, Brno

Za pár korun /01.04.12
Špekáčky na černém pivu

Špekáčky na černém pivu

Cibule a česnek spolu se zeleninou dodají špekáčkům skvělou chuť. Když můj ...
Za pár korun /08.12.08
Závin z listového těsta

Závin z listového těsta

Masový závin peču raději rovnou ve dvou třech dávkách, protože je u nás velmi ...
Za pár korun /10.10.08
Ryba zapečená v salátu z brambor

Ryba zapečená v salátu z brambor

Dej si štědrovečerní večeři i jindy – a jinak.

Lucie Blahová, Slavičín

Za pár korun /31.05.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama