Reklama
Aspik z velikonočních vajec
Fotogalerie:

Aspik z velikonočních vajec

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

No není to přímo ideální jarní pochoutka? Navíc tak spotřebujeme vykoledovaná vejce. 


Jaroslava Trkalová, Pardubice

Ingredience

  • 200 g baby mrkví
  • 150 g zelených fazolek
  • dle potřeby sůl
  • trocha hovězího vývaru
  • trocha octa, cukru a pepře
  • 1 balení (na 500 ml vody) vepřové želatiny v prášku
  • 6 vařených vajec
  • 125 g krabích tyčinek
  • 1  salátová okurka
  • 1 svazek ředkviček
  • 1 menší kedlubna
  • podle potřeby olej
  • trocha citronové šťávy
  • dle potřeby dijonská hořčice
  • 1 stroužek česneku
  • 100 g kysané smetany
  • 2 lžíce bílého jogurtu
  • 4 lžíce ušlehané šlehačky
  • 4 lžíce nasekané pažitky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Baby mrkev a fazolky povaříme v osolené vodě doměkka. Zeleninu vyjmeme, nálev doplníme vývarem na 400 ml a převaříme. Dochutíme octem, cukrem, solí a vmícháme želatinu. Vejce oloupeme, dvě nakrájíme na plátky, zbytek rozpůlíme.

  2. Trochu želatiny nalijeme na dno formy na biskupský chlebíček a necháme ztuhnout v chladničce. Pak poklademe plátky vajec a krabími tyčinkami. Přidáme fazolky, půlky vajec, mrkev a opatrně zalijeme zbylým aspikem. V chladničce necháme přes noc ztuhnout.

  3. Okurku a ředkvičky opláchneme, kedlubnu oloupeme a vše nakrájíme na nudličky. Promícháme s olejem, citronovou šťávou, hořčicí, špetkou pepře a česnekem utřeným se solí.

  4. Smícháme kysanou smetanu, jogurt, ušlehanou šlehačku, nasekanou pažitku a sůl. 


  5. Formu krátce nahřejeme teplou vodou, aspik vyklopíme, nakrájíme na plátky a přendáme na talíře. Doplníme salátem a pažitkovou omáčkou a podáváme.

Pošli recept! 4/2016 (2.3.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Čínské nudle na mrkvi

Čínské nudle na mrkvi

Nejlepší jsou, když se maso dobře odleží v kořeněné marinádě s kečupem. ...
Za pár korun /04.08.11
Zapečený pórek

Zapečený pórek

Velice jednoduchý recept. Chutná celé rodině.

Nikola Bilová, Rybí

Za pár korun /10.09.13
Knedlíčky s balkánským sýrem

Knedlíčky s balkánským sýrem

Netradiční jídlo, které můžeš uvařit k obědu nebo k večeři.
Elisabeta Hruza, Žatec
...
Za pár korun /06.05.11
Ragby karbanátky

Ragby karbanátky

Nejlepší jsou s bramborovou kaší.

Olga Pysarenko, Praha

Za pár korun /18.02.17
Pikantní masové kuličky

Pikantní masové kuličky

Nejraději vařím jídla, která nejsou pracná.
Lenka Paulusová, Praha
Za pár korun /14.06.13
Knedlíky z brambor se strouhanou šunkou

Knedlíky z brambor se strouhanou šunkou

Můžeš do nich přidat i škvarečky.

Edita Ryšavá, Jindřichův Hradec

Za pár korun /05.05.15
 

Nejnovější

Ředkvičkové zapékánky

Ředkvičkové zapékánky

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou
Za pár korun /21.02.20
Zapečené těstoviny s bylinkami

Zapečené těstoviny s bylinkami

Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou

Za pár korun /21.02.20
Pomalu pečený králík s tymiánem

Pomalu pečený králík s tymiánem

Podle receptu

Nataši Zvonařové z Třince

Škola vaření /21.02.20
Játra s cibulovou omáčkou

Játra s cibulovou omáčkou

Eva Přecechtělová, Chropyně

Vaříme express /21.02.20
Ředkvičková polévka

Ředkvičková polévka

Zajímavá varianta

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem



Vaříme express /21.02.20
Zeleninové závitky

Zeleninové závitky

Tomáš Mika, Brno

Vaříme express /21.02.20
Tofu na čínský způsob

Tofu na čínský způsob

Alena Peštová, České Budějovice

Vaříme express /21.02.20
Plněné kedlubny

Plněné kedlubny

Soudky plné chutí

Podle receptu Mirky Stachové z Prahy

Všehochuť /21.02.20
Sládkovo tajemství

Sládkovo tajemství

Karolína Rýznarová, Šumperk

Za pár korun /20.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama