Reklama
Zvěřinové ragú
Fotogalerie:

Zvěřinové ragú

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Ingredience

  • 400  g jeleního masa (kostky na guláš)
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 50  g uzené slaniny
  • 4 stroužky česneku
  • 70  g rajského protlaku
  • 250  ml červeného vína
  • sůl, mletý pepř
  • 400  g těstoviny z tvrdé pšenice
  • dle potřeby olej
  • 50  ml smetany
  • petrželka, pažitka

Doba přípravy

Počet porcí

2–3

Orientační cena

250 Kč

Postup přípravy

  1. Maso propláchneme v cedníku, necháme okapat a jemně umeleme.

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev očistíme a najemno nastrouháme. V hrnci rozpustíme nadrobno nakrájenou slaninu, zpěníme cibuli, přidáme mleté maso, osolíme a opepříme.

  3. Za stálého míchání opékáme, až maso změní barvu. Přidáme prolisovaný česnek, rajský protlak a znovu krátce opečeme.

  4. Podlijeme vínem, vmícháme mrkev a pod pokličkou dusíme, až je maso měkké. Trvá to asi 90 minut. Během dušení občas promícháme a podléváme podle potřeby vodou.

  5. Těstoviny uvaříme dle návodu v osolené vroucí vodě se lžící oleje, pak je slijeme a necháme okapat.

  6. Do hotového ragú vmícháme smetanu, připravené těstoviny a podle potřeby dochutíme solí. Nakonec ragú rozdělíme na talíře, ozdobíme nasekanou petrželkou, snítkou bylinek a podáváme.

Tip redakce

Nejlepší na přípravu ragú a guláše je jelení plecko.

Pošli recept! - Speciál - Masové hody (19.2.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí prsíčka poitalsku

Kuřecí prsíčka poitalsku

Vyzkoušeli jsme tento recept s přítelkyní  a je to opravdová lahůdka, něco ...
Všehochuť /24.10.12
Kuře kung pao s chřestem

Kuře kung pao s chřestem

Spojení s rýžovými nudlemi je skvělé.
Jarka Bernatíková, Havířov
Všehochuť /04.08.11
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

Skvělé jemné rizoto.

Terezie Vachová, Praha

Všehochuť /27.01.13
Haráq usbau

Haráq usbau

Osmažený chleba podáváme k čočce.

Jana Al Bunniová, Praha

Všehochuť /21.03.14
Neapolské minipizzy

Neapolské minipizzy

Vypadají efektně a rozhodně neurazí žádnou návštěvu.
Helena Říhová, Brno
Všehochuť /12.04.12
Pravý vídeňský závin

Pravý vídeňský závin

Sylva Krejcarová, Beroun

Všehochuť /07.12.18
 

Nejnovější

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama