Reklama
Zepolle
Fotogalerie:

Zepolle

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Jihoitalské věnečky

Upečeno podle receptu Dany Polákové z Mariánských Lázní

Ingredience

  • 3 lžíce másla
  • špetka soli
  • 1/2 lžíce cukru krupice
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 4 vejce
  • NÁPLŇ:
  • 1/4 hrnku cukru krupice
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 hrnek plnotučného mléka
  • 2 žloutky
  • 1/2 lžíce rumu
  • 1 lžička nastrouhané pomerančové kůry
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 3/4 hrnku smetany na šlehání
  • na dozdobení kompotované višně a cukr moučka

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejeme na 180 °C. Do kastrolu nalijeme hrnek vody, přidáme máslo, sůl a cukr. Přivedeme k varu. Sundáme z plamene a vmícháme vařečkou mouku. Vrátíme na mírný plamen a zpracováváme, dokud se nevytvoří kompaktní hmota, která se nelepí na stěny kastrolu. Opět sundáme z ohně a vešleháme vejce jedno po druhém. Těsto by mělo být měkké a lesklé. Necháme vychladnout.

  2. Těsto přesuneme do cukrářského sáčku a na plech s pečicím papírem nastříkáme věnečky o průměru asi 6 cm. Pečeme 25 minut. Opět necháme vychladnout.

  3. Krém: do kastrolu dáme cukr, škrob a mléko. Vešleháme žloutky a pomalu přivedeme k varu. Stále mícháme, dokud směs nezhoustne. Sundáme z plamene a vešleháme rum a pomerančovou kůru i vanilku. Necháme vychladnout a poté krém opatrně promícháme s dotuha ušlehanou smetanou.

  4. Věnečky rozkrojíme příčně na půl a naplníme krémem z cukrářského sáčku. Přiklopíme a doprostřed ještě ozdobíme trochou krému a dokončíme okapanou višní. Podáváme poprášené cukrem.

Pošli recept! - Speciál - Levné dobroty (16.1.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Masové housky

Masové housky

Nic složitého, přitom moc dobré. Ilona Karlová, Světlá nad Sázavou
Všehochuť /16.11.16
Těstoviny se zelím na karí

Těstoviny se zelím na karí

Zelí s karí dodá klasickým těstovinám neobyčejnou chuť!
Jana Kudláčková, Praha 3
...
Všehochuť /02.02.09
Rybí sekaná v kabátku

Rybí sekaná v kabátku

Líbí se mi, když překvapím rodinu nebo hosty nějakou neobvyklou dobrotou. Když se na ...
Všehochuť /25.08.11
Jednohubky s kuřecími balíčky

Jednohubky s kuřecími balíčky

Andrea Janáková, Polička

Všehochuť /04.01.18
Pesche ripiene - Plněné broskve

Pesche ripiene - Plněné broskve

Vynikající italská delikatesa.

Tereza Zubková, Frýdek-Místek

Všehochuť /07.08.12
Zapékaný  lilek

Zapékaný lilek

Chuťově zajímavé jídlo, které ocení nejen vegetariáni, ale i všichni ti, kteří ...
Všehochuť /14.11.11
 

Nejnovější

Zapečené rolky z kotlety

Zapečené rolky z kotlety

Iveta Bílková, Kroměříž
Škola vaření /23.02.18
Krkovička s pikantní krustou

Krkovička s pikantní krustou

Dana Koutecká, Modřany

Všehochuť /23.02.18
Kuře à la bažant

Kuře à la bažant

Markéta Kyselová, Praha

Všehochuť /23.02.18
Mandlová kuřecí roláda

Mandlová kuřecí roláda

Alena Trousilová, Veltrusy

Všehochuť /23.02.18
Vepřová roláda na středomořský způsob

Vepřová roláda na středomořský způsob

Upečeno podle receptu

Barbory Slané z Prahy

Všehochuť /23.02.18
Rozinková rýže po indicku

Rozinková rýže po indicku

Uvařeno podle receptu

Karolíny Oujezdské z Opavy

Všehochuť /23.02.18
Králík na pivě

Králík na pivě

Marcela Rompotlová, Proseč

Všehochuť /23.02.18
Lahodná telecí plec na kmínu

Lahodná telecí plec na kmínu

Otto Plášek, Brno

Škola vaření /22.02.18
Telecí plec se zeleninou

Telecí plec se zeleninou

Klára Flenerová, Beroun

Škola vaření /22.02.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Levné dobroty

Znáte rčení „za málo peněz hodně muziky“? Tato věta se pro mě po Vánocích stává kuchařskou mantrou. V lednu mi vždy připadá, že si moje fantazie vzala dovolenou a účet si fouká bolístky.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama