Reklama
Zepolle
Fotogalerie:

Zepolle

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Jihoitalské věnečky

Upečeno podle receptu Dany Polákové z Mariánských Lázní

Ingredience

  • 3 lžíce másla
  • špetka soli
  • 1/2 lžíce cukru krupice
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 4 vejce
  • NÁPLŇ:
  • 1/4 hrnku cukru krupice
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 hrnek plnotučného mléka
  • 2 žloutky
  • 1/2 lžíce rumu
  • 1 lžička nastrouhané pomerančové kůry
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 3/4 hrnku smetany na šlehání
  • na dozdobení kompotované višně a cukr moučka

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejeme na 180 °C. Do kastrolu nalijeme hrnek vody, přidáme máslo, sůl a cukr. Přivedeme k varu. Sundáme z plamene a vmícháme vařečkou mouku. Vrátíme na mírný plamen a zpracováváme, dokud se nevytvoří kompaktní hmota, která se nelepí na stěny kastrolu. Opět sundáme z ohně a vešleháme vejce jedno po druhém. Těsto by mělo být měkké a lesklé. Necháme vychladnout.

  2. Těsto přesuneme do cukrářského sáčku a na plech s pečicím papírem nastříkáme věnečky o průměru asi 6 cm. Pečeme 25 minut. Opět necháme vychladnout.

  3. Krém: do kastrolu dáme cukr, škrob a mléko. Vešleháme žloutky a pomalu přivedeme k varu. Stále mícháme, dokud směs nezhoustne. Sundáme z plamene a vešleháme rum a pomerančovou kůru i vanilku. Necháme vychladnout a poté krém opatrně promícháme s dotuha ušlehanou smetanou.

  4. Věnečky rozkrojíme příčně na půl a naplníme krémem z cukrářského sáčku. Přiklopíme a doprostřed ještě ozdobíme trochou krému a dokončíme okapanou višní. Podáváme poprášené cukrem.

Pošli recept! - Speciál - Levné dobroty (16.1.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vepřové kung-pao

Vepřové kung-pao

Tahle dobrota má vždy velký úspěch. Zdena Vorlíčková, Žatec
Všehochuť /08.07.14
Gratinované brambory

Gratinované brambory

Kamila Líbalová, Pardubice

Všehochuť /26.02.18
Králík v pupku

Králík v pupku

Netradiční kombinace tmavého a světlého masa je vynikající.

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /05.09.12
Nudličky à la čína

Nudličky à la čína

Čína je nenáročné jídlo na přípravu a hlavně mnoha lidem chutná.

Renata ...

Všehochuť /21.07.16
Rozmarýnový chlebíček

Rozmarýnový chlebíček

Vůně rozmarýnu mi připomíná letní dovolenou v nádherném Toskánsku.
Naďa ...
Všehochuť /13.05.13
Slovenská polévka

Slovenská polévka

Vynikající polévka z východního Slovenska.
Anna Strašilová, Rohozec
Všehochuť /30.03.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu