Reklama
Zepolle
Fotogalerie:

Zepolle

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Jihoitalské věnečky

Upečeno podle receptu Dany Polákové z Mariánských Lázní

Ingredience

  • 3 lžíce másla
  • špetka soli
  • 1/2 lžíce cukru krupice
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 4 vejce
  • NÁPLŇ:
  • 1/4 hrnku cukru krupice
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 hrnek plnotučného mléka
  • 2 žloutky
  • 1/2 lžíce rumu
  • 1 lžička nastrouhané pomerančové kůry
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 3/4 hrnku smetany na šlehání
  • na dozdobení kompotované višně a cukr moučka

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejeme na 180 °C. Do kastrolu nalijeme hrnek vody, přidáme máslo, sůl a cukr. Přivedeme k varu. Sundáme z plamene a vmícháme vařečkou mouku. Vrátíme na mírný plamen a zpracováváme, dokud se nevytvoří kompaktní hmota, která se nelepí na stěny kastrolu. Opět sundáme z ohně a vešleháme vejce jedno po druhém. Těsto by mělo být měkké a lesklé. Necháme vychladnout.

  2. Těsto přesuneme do cukrářského sáčku a na plech s pečicím papírem nastříkáme věnečky o průměru asi 6 cm. Pečeme 25 minut. Opět necháme vychladnout.

  3. Krém: do kastrolu dáme cukr, škrob a mléko. Vešleháme žloutky a pomalu přivedeme k varu. Stále mícháme, dokud směs nezhoustne. Sundáme z plamene a vešleháme rum a pomerančovou kůru i vanilku. Necháme vychladnout a poté krém opatrně promícháme s dotuha ušlehanou smetanou.

  4. Věnečky rozkrojíme příčně na půl a naplníme krémem z cukrářského sáčku. Přiklopíme a doprostřed ještě ozdobíme trochou krému a dokončíme okapanou višní. Podáváme poprášené cukrem.

Pošli recept! - Speciál - Levné dobroty (16.1.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lasagne s tuňákem a rajčaty

Lasagne s tuňákem a rajčaty

Ryby připravuji často a ráda na mnoho způsobů. Petra Čertová, Ústí nad Labem
Všehochuť /28.04.17
Mexická rýže

Mexická rýže

Lehká vegetariánská večeře.

Jana Chrbjátová, Lutín

Všehochuť /28.08.12
Dýňová musaka

Dýňová musaka

Ochutnej tuto dobrotu, je vynikající!
Petra Chadžijevová, Hamr
Všehochuť /17.12.10
Číňan

Číňan

Nudlová bašta je moc dobrá i studená.
Tereza Táborská, Nový Jičín
Všehochuť /09.03.09
Asijská makrela

Asijská makrela

Podáváme s jasmínovou rýží.

Tereza Šrámková, Brno

Všehochuť /18.01.15
Řecké maso

Řecké maso

Maso se skvělou omáčkou chutná s pečivem i bramborákem.
Blažena Bolková, ...
Všehochuť /07.11.08
 

Nejnovější

Vegetariánské fašírky

Vegetariánské fašírky

Lucia Borbélyová, Tvrdošovce, Slovensko
Zdravě a chutně /16.08.18
Zapékané brambory s celerem

Zapékané brambory s celerem

Podle receptu

Jindřišky Pošmurné z Havířova

Všehochuť /16.08.18
Tuňákové karbanátky

Tuňákové karbanátky

Výborné i jako svačinka


Podle receptu Yvony Sedláčkové z Písku

Všehochuť /16.08.18
Caprese z pečené řepy

Caprese z pečené řepy

Andrea Janáková, Polička

Všehochuť /16.08.18
Madlenky s perlou

Madlenky s perlou

Olga Pysarenko, Praha

Sladký život /16.08.18
Rumové kynuté koláče

Rumové kynuté koláče

Jitka Skálová, Rakovník

Sladký život /16.08.18
Brambory zapečené s mletým masem

Brambory zapečené s mletým masem

Vladimíra Wagnerová, Horní Jiřetín

Škola vaření /15.08.18
Bleskoví utopenci

Bleskoví utopenci

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Vaříme express /15.08.18
Rychlá omáčka s kuřetem

Rychlá omáčka s kuřetem

Milada Vavrošová, Ostrava

Vaříme express /15.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama