Reklama
Zepolle
Fotogalerie:

Zepolle

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Jihoitalské věnečky

Upečeno podle receptu Dany Polákové z Mariánských Lázní

Ingredience

  • 3 lžíce másla
  • špetka soli
  • 1/2 lžíce cukru krupice
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 4 vejce
  • NÁPLŇ:
  • 1/4 hrnku cukru krupice
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 hrnek plnotučného mléka
  • 2 žloutky
  • 1/2 lžíce rumu
  • 1 lžička nastrouhané pomerančové kůry
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 3/4 hrnku smetany na šlehání
  • na dozdobení kompotované višně a cukr moučka

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejeme na 180 °C. Do kastrolu nalijeme hrnek vody, přidáme máslo, sůl a cukr. Přivedeme k varu. Sundáme z plamene a vmícháme vařečkou mouku. Vrátíme na mírný plamen a zpracováváme, dokud se nevytvoří kompaktní hmota, která se nelepí na stěny kastrolu. Opět sundáme z ohně a vešleháme vejce jedno po druhém. Těsto by mělo být měkké a lesklé. Necháme vychladnout.

  2. Těsto přesuneme do cukrářského sáčku a na plech s pečicím papírem nastříkáme věnečky o průměru asi 6 cm. Pečeme 25 minut. Opět necháme vychladnout.

  3. Krém: do kastrolu dáme cukr, škrob a mléko. Vešleháme žloutky a pomalu přivedeme k varu. Stále mícháme, dokud směs nezhoustne. Sundáme z plamene a vešleháme rum a pomerančovou kůru i vanilku. Necháme vychladnout a poté krém opatrně promícháme s dotuha ušlehanou smetanou.

  4. Věnečky rozkrojíme příčně na půl a naplníme krémem z cukrářského sáčku. Přiklopíme a doprostřed ještě ozdobíme trochou krému a dokončíme okapanou višní. Podáváme poprášené cukrem.

Pošli recept! - Speciál - Levné dobroty (16.1.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuře na hraškových bramborách

Kuře na hraškových bramborách

Ráda „vařím“ jídla v remosce, protože se mohu věnovat plně dětem a nemusím stát ...
Všehochuť /03.04.12
Ruský krém s ovocem

Ruský krém s ovocem

Dezert, který má pokaždé úspěch.

Lenka Šimonová, Louny

Všehochuť /24.02.17
Kuličky z hovězího podle Jacka

Kuličky z hovězího podle Jacka

Dají se jíst teplé k obědu i studené – třeba jako netradiční pohoštění.
...
Všehochuť /18.11.10
Thajské balíčky

Thajské balíčky

Servíruj se sójovou omáčkou a wasabi.

Šárka Kobylková, Praha

Všehochuť /11.10.16
Originální srbské čevabčici

Originální srbské čevabčici

Rádi si pochutnáme na na masíčku. Vyzkoušej naše oblíbené čevabčiči.
Polákovi, ...
Všehochuť /06.08.08
 

Nejnovější

Kremrole s jahodovým krémem

Kremrole s jahodovým krémem

Podle receptu Terezy Rybkové Tereza Rybková, redaktorkaKromě práce v časopise pro ...
Sladký život /01.05.18
Štěstíčkový dort

Štěstíčkový dort

Kateřina Pálinkášová, Karviná

Sladký život /26.04.18
Čokoládové nebe

Čokoládové nebe

Ludmila Prokůpková, Krnov

Sladký život /26.04.18
Pikantní omeleta

Pikantní omeleta

Tomáš Kudrna, Zlín

Vaříme express /25.04.18
Platýs na citronovém pepři

Platýs na citronovém pepři

Veronika Poláčková, Mýto

Vaříme express /25.04.18
Muffiny s nutellou

Muffiny s nutellou

Tereza Hliňáková, Praha

Sladký život /25.04.18
Dortík Raffaello

Dortík Raffaello

Romana Chwistková, Horní Suchá

Sladký život /25.04.18
Roláda z bílků

Roláda z bílků

Vendula Velasová, Lažany

Sladký život /25.04.18
Mrkvové placičky

Mrkvové placičky

Podle receptu

Hany Jiříčkové z Benešova

Za pár korun /24.04.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama