Reklama
Zepolle
Fotogalerie:

Zepolle

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Jihoitalské věnečky

Upečeno podle receptu Dany Polákové z Mariánských Lázní

Ingredience

  • 3 lžíce másla
  • špetka soli
  • 1/2 lžíce cukru krupice
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 4 vejce
  • NÁPLŇ:
  • 1/4 hrnku cukru krupice
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 hrnek plnotučného mléka
  • 2 žloutky
  • 1/2 lžíce rumu
  • 1 lžička nastrouhané pomerančové kůry
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 3/4 hrnku smetany na šlehání
  • na dozdobení kompotované višně a cukr moučka

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejeme na 180 °C. Do kastrolu nalijeme hrnek vody, přidáme máslo, sůl a cukr. Přivedeme k varu. Sundáme z plamene a vmícháme vařečkou mouku. Vrátíme na mírný plamen a zpracováváme, dokud se nevytvoří kompaktní hmota, která se nelepí na stěny kastrolu. Opět sundáme z ohně a vešleháme vejce jedno po druhém. Těsto by mělo být měkké a lesklé. Necháme vychladnout.

  2. Těsto přesuneme do cukrářského sáčku a na plech s pečicím papírem nastříkáme věnečky o průměru asi 6 cm. Pečeme 25 minut. Opět necháme vychladnout.

  3. Krém: do kastrolu dáme cukr, škrob a mléko. Vešleháme žloutky a pomalu přivedeme k varu. Stále mícháme, dokud směs nezhoustne. Sundáme z plamene a vešleháme rum a pomerančovou kůru i vanilku. Necháme vychladnout a poté krém opatrně promícháme s dotuha ušlehanou smetanou.

  4. Věnečky rozkrojíme příčně na půl a naplníme krémem z cukrářského sáčku. Přiklopíme a doprostřed ještě ozdobíme trochou krému a dokončíme okapanou višní. Podáváme poprášené cukrem.

Pošli recept! - Speciál - Levné dobroty (16.1.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Španělské churros

Španělské churros

Recept jsem si loni přivezla z dovolené a od té doby dělám churros často, protože ...
Všehochuť /18.10.17
Stehna na pivě s olivami

Stehna na pivě s olivami

Podle receptu

Anny Ulrychové z Dolního Žďáru

Všehochuť /02.03.19
Hovězí na víně

Hovězí na víně

Podávám ho s těstovinami a kyselou okurkou a je to prostě skvělá bašta.

Zdeňka ...

Všehochuť /25.03.12
Řecké mleté biftečky

Řecké mleté biftečky

Mletým masem se rodině vždy zavděčím.

Jan Šulc, Kladno

Všehochuť /03.11.16
Burritos s vepřovým masem

Burritos s vepřovým masem

Ostří hoši přidají k masu chilli papričku.

Sabina Rulíšková, Kroměříž

Všehochuť /19.11.15
Kapustové placičky

Kapustové placičky

Iva Dvorská, Jičín

Všehochuť /25.07.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu