Reklama
Zelný štrúdl s uzeným masem
Fotogalerie:

Zelný štrúdl s uzeným masem

Jiřina Hanušová

Kdyně
Tento recept jsem se naučila při svém pobytu v Německu. Je rychlý a chutný.
Jiřina Hanušová, Kdyně

Ingredience

  • Těsto
  • 500 g mouka polohrubá
  • sůl
  • 2 vejce
  • 4 lžíce voda
  • Náplň
  • 200 g uzené moravské
  • 500 g zelí kysané
  • 2 cibule

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Kysané zelí pokrájíme na menší kousky a chvíli podusíme. Z mouky, vajec, vody a soli vypracujeme tuhé těsto, které vyválíme na tenkou placku.
  2. krok2 Na vyválenou placku na­sklá­dáme zelí, nakrájené uze­­né maso a cibuli. Podle po­­tře­­by můžeme přisolit. Plac­­­ku i s náplní stočíme do rolády a nakrájíme na zhruba 10centimetrové kousky.
  3. Ty položíme do tukem vy­mazaného pekáčku, podlijeme trochou vody, zakryjeme a dáme péct. Před koncem pečení závin odkryjeme, aby povrch hezky zrůžověl.Nakrájíme a podáváme.

Pošli recept! 2/2009 (14.1.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Italské lasagne

Italské lasagne

Středomořská kuchyně je moje oblíbená. Milena Turková, Náchod
Všehochuť /14.11.13
Lasagne s omáčkou  z kořenové zeleniny

Lasagne s omáčkou z kořenové zeleniny

Podle receptu

Edity Kováčové ze Znojma

Všehochuť /22.01.19
Pizza „Meteleskublesku“

Pizza „Meteleskublesku“

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /17.01.18
Šátečky plněné špenátem a lososem

Šátečky plněné špenátem a lososem

Špenát prostě zbožňuji. Mohla bych ho jíst denně. Kombinace s lososem nemá chybu, ...
Všehochuť /13.01.13
Rybí aspik

Rybí aspik

Servírujeme na salátových listech.
Iva Papežová, Teplice
Všehochuť /10.12.11
Kuličky s koprem

Kuličky s koprem

Lenka Malá, Chomutov

Všehochuť /03.07.18
 

Nejnovější

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama