Ingredience
- 100 g cibule
- 300 g paprika barevná
- 300 g lilek
- 200 g pórek
- 1/2 lžičky provensálské koření
- olivový olej podle chuti
- sůl a pepř podle chuti
- 200 g majonéza
- 60 g smetana
- 1 lžička kari
- 100 g červená cibule
- 1 lžička cukr moučka
- 1 lžíce citronová šťáva
- sůl dle chuti
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Červenou cibuli nakrájíme na měsíčky, papriky a lilek na kostky a dobře očištěný pórek na kolečka. Zeleninu střídavě napichujeme na špíz. Špízy vložíme do mísy a pokapeme olivovým olejem. Okořeníme solí, čerstvě mletým pepřem a provensálskými bylinami. Necháme minimálně 1 hodinu odležet, aby špízy nasály olivový olej.
-
Zeleninové špízy opékáme na grilu, případně na pánvi, ze všech stran (po 3 minutách).
-
Na karí omáčku nakrájíme nadrobno červenou cibuli. Smícháme majonézu, smetanu, cibuli, lžičku karí, dochutíme solí, špetkou moučkového cukru a citronovou šťávou.