Reklama
Zeleninový špíz s provensálskými bylinkami
Fotogalerie:

Zeleninový špíz s provensálskými bylinkami

Blanka Jirásková

Tachov
Přestože je dnes už vegetariánství  poměrně časté, hodně lidí je ještě udiveno tím, že i ze samotné zeleniny se dá připravit vynikající jídlo. My se bez masa obejdeme snadno, navíc všichni přátelé mé recepty chválí.
Blanka Jirásková, Tachov

Ingredience

  • 100 g cibule
  • 300 g paprika barevná
  • 300 g lilek
  • 200 g pórek
  • 1/2 lžičky provensálské koření
  • olivový olej podle chuti
  • sůl a pepř podle chuti
  • 200 g majonéza
  • 60 g smetana
  • 1 lžička kari
  • 100 g červená cibule
  • 1 lžička cukr moučka
  • 1 lžíce citronová šťáva
  • sůl dle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Červenou cibuli nakrájíme na měsíčky, papriky a lilek na kostky a dobře očištěný pórek na kolečka. Zeleninu střídavě napichujeme na špíz. Špízy vložíme do mísy a pokapeme olivovým olejem. Okořeníme solí, čerstvě mletým pepřem a provensálskými bylinami. Necháme minimálně 1 hodinu odležet, aby špízy nasály olivový olej.
  2. krok2
    Zeleninové špízy opékáme na grilu, případně na pánvi, ze všech stran (po 3 minutách).
  3. krok3
    Na karí omáčku nakrájíme nadrobno červenou cibuli. Smícháme majonézu, smetanu, cibuli, lžičku karí, dochutíme solí, špetkou moučkového cukru a citronovou šťávou.

Pošli recept! - Speciál - Vaříme na chalupě (17.5.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Osvěžující řecký salát

Osvěžující řecký salát

Tento salát zasytí a nepřibereš po něm. Anežka Marelová, Frýdlant nad...
Všehochuť /20.10.10
Rösti se zelným salátem

Rösti se zelným salátem

Rösti v mnoha obměnách jsou národním pokrmem ve Švýcarsku.

Eva Červenková, ...

Všehochuť /09.03.15
Polský kakaový blok

Polský kakaový blok

Děsně dobrá mňamka. Navíc je nepečená.
Simona Radová‚ Opočno
Všehochuť /24.05.11
Vepřová roláda po italsku

Vepřová roláda po italsku

Při každé návštěvě Itálie mě znovu a znovu zaujmou jejich jídla typicky voňavá...
Všehochuť /05.12.08
S jablky a šunkou

S jablky a šunkou

Nina Kuhková, Poděbrady

Všehochuť /22.08.18
Maso jako od "Tatara"

Maso jako od "Tatara"

Tatarák je v naší rodině velmi oblíbený.
Jana Havránková, Praha 8
Všehochuť /13.08.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu