Reklama
Zeleninová musaka
Fotogalerie:

Zeleninová musaka

Jiřina Velebilová

Dobříš
Obměna klasického řeckého jídla – lehčí varianta bez masa a bešamelu.
Jiřina Velebilová, Dobříš

Ingredience

  • 750 g brambory
  • 1 ks lilek
  • 5 ks rajčata
  • 2 ks cuketa
  • 50 ml olej olivový
  • 100 g sýr balkánský
  • 1 ks smetana zakysaná
  • bylinky podle chuti
  • sůl dle chuti
  • 200 g rajčatový protlak (sladší)

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Oloupané brambory překrojíme na půl a uvaříme do poloměkka. Takto předpřipravené brambory nemusíme tak dlouho zapékat a přitom se nerozvaří.
  2. Lilek nakrájíme na tenčí plátky, lehce prosolíme a necháme asi 10 minut vypotit. Tekutinu otřeme ubrouskem a plátky z obou stran tence potřeme olejem. Plátky lilku opékáme nasucho na teflonové pánvi, dokud nezačnou lehce hnědnout.
  3. Do vymazaného pekáčku klademe plátky brambor a pečeného lilku, kolečka cukety a rajčat. Posolíme, zakapeme protlakem a dochutíme bylinkami. Poklademe zbylými plátky brambor.
  4. Balkánský sýr nastrouháme a smícháme se zakysanou smetanou. Hmotu rozetřeme na brambory. Zapékáme při 200 °C zhruba 20 minut.

Pošli recept! - Speciál - Recepty z brambor (25.8.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zelí v rýžovém papíru

Zelí v rýžovém papíru

Podáváme hned po usmažení. Eva Doležalová, České Budějovice
Všehochuť /09.10.16
Irská káva

Irská káva

Chladné večery prožiješ příjemně s irskou kávou.
Petra Hermínová, Praha
Všehochuť /20.02.10
Lilkové placičky s mozzarellou

Lilkové placičky s mozzarellou

Inspirováno řeckou kuchyní.

Barbora Zavřelová, Zábřeh na Moravě

Všehochuť /07.07.17
Chilské empanadas

Chilské empanadas

Nejsem žádná cestovatelka, recept jsem našla na internetu a trochu upravila podle vlastní ...
Všehochuť /13.04.12
Quiche s mletým masem

Quiche s mletým masem

Skvělý oběd, který se dá jíst jak teplý, tak studený.

Iva Procházková, Plzeň

...
Všehochuť /19.08.17
Vánoční štóla z domácí pekárny

Vánoční štóla z domácí pekárny

Květa Kroupová, Praha

Všehochuť /23.11.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu