Reklama
Zelené fazolky na slanině s cherry rajčaty
Fotogalerie:

Zelené fazolky na slanině s cherry rajčaty

Lenka Lequin
Lenka Lequin
Hradec Králové

Recept mého manžela Frédérica, na kterém si vždy pochutnám.

Lenka Lequin, Hradec Králové

Ingredience

  • 400 g čerstvé zelené fazolky
  • 100 g cherry rajčáta
  • 25 g máslo
  • 1 ks cibule šalotka
  • 100 g nakrájená anglická slanina
  • 500 ml voda
  • 1 lžička rozmarýn
  • 1 bobkový list
  • sůl a pepř podle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Z fazolek odstraníme stopky a špičky, omyjeme. Na pánvi necháme rozpustit máslo, přidáme nadrobno nakrájenou šalotku a slaninu. Necháme opéct cca 2 minuty, občas promícháme.
  2. Přidáme nakrájená rajčata, rozmarýn, bobkový list a vodu. Osolíme a opepříme. Přikryjeme pokličkou a vaříme přibližně hodinu, dokud nejsou fazolky měkké. Občas promícháme.

    Bon Appétit!

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuře po balkánsku

Kuře po balkánsku

Balkánský sýr dodá kuřeti zajímavou chuť. Helena Jílková, Hlinsko
Všehochuť /22.03.10
Asijské kuřecí prsty

Asijské kuřecí prsty

Pavel Kožíšek
Všehochuť /26.09.19
Rukolový salát

Rukolový salát

V jednoduchosti se skrývá pravý požitek.

Stanislav Holínek, Vrchlabí

Všehochuť /12.04.17
Mořská štika ve slanině

Mořská štika ve slanině

Podle receptu

Jiřího Matějky z Prahy

Všehochuť /24.06.18
Švýcarské brambory

Švýcarské brambory

Dělám si je někdy i bez masa, jen se zeleninou.

Stáňa Hladíková, Plzeň

Všehochuť /27.09.13
Karibský nákyp

Karibský nákyp

Pro toho, kdo má rád kokos, je to delikatesa.
Kateřina Gajová, Brno
Všehochuť /18.05.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu