Reklama
Zázvorová kachní prsa na pórku
Fotogalerie:

Zázvorová kachní prsa na pórku

Tereza Mrowiecová
Tereza Mrowiecová
Karviná 4

Recept na přípravu pikantních kachních prsou s pórkem a mandlemi.

Tereza Mrowiecová, Karviná

Ingredience

  • 50 g mandle
  • 400 g kachní prsa bez kůže
  • 1 lžíce sojová omáčka
  • 200 g pórkek
  • 2 lžíce sladké červené víno
  • 20 g čerstvý zázvor
  • chilli koření
  • 1 šálek zeleninového vývaru
  • 1 červená cibule
  • podle potreby solamyl

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Kachní prsa zbavíme kůže, očistíme a vykostíme. Omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky, které obalíme v solamylu. Vmícháme očištěný nastrouhaný zázvor, chilli koření, sůl, víno a sójovou omáčku. Takto naložené maso necháme proležet.
  2.  Mandle spaříme, oloupeme a podélně nakrájíme. Pórek omyjeme ,osušíme a nakrájíme na špalky 4cm silné a nasekáme na nudličky. Vývar promícháme s půlkou čajové lžičky solamylu. 
  3.  Na oleji zprudka opečeme plátky masa z obou stran dorůžova. Maso vyjmeme a uchováme v teple. Do výpeku přidáme lžici oleje, na kterém krátce restujeme cibulu a pórek. Vmícháme mandle, podlijeme malým množstvím vývaru a krátce dusíme. Horkou zeleninu s omáčkou rozdělíme, poklademe plátky opečeného masa a podáváme s rýží.  
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Těstoviny s bazalkovým bešamelem

Těstoviny s bazalkovým bešamelem

Já v kuchyni používám bazalku, která mi roste na zahradě, ale vím, že tato bylinka je ...
Všehochuť /06.05.13
Řecké fazolky

Řecké fazolky

Z dovolené.

Pavlína Havelková, Brno

Všehochuť /09.05.13
Papriky plněné cuketou

Papriky plněné cuketou

Omáčku dle chuti osol a oslaď.
Marie Hrubá, Bučovice
Všehochuť /13.10.11
Italský chléb focaccia

Italský chléb focaccia

Výborné italské domácí pečivo.

Jana Vágnerová, Krásensko

Všehochuť /23.09.16
Langoše

Langoše

Tento recept mě nikdy nezklamal.

Libuše Kyselá, Libina

Všehochuť /07.03.13
Exotický salát z mrkve

Exotický salát z mrkve

Dej si rychlou a zdravou svačinku.
Olga Valentová, Borotín
Všehochuť /18.11.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu