Recept na přípravu pikantních kachních prsou s pórkem a mandlemi.
Tereza Mrowiecová, Karviná
Ingredience
- 50 g mandle
- 400 g kachní prsa bez kůže
- 1 lžíce sojová omáčka
- 200 g pórkek
- 2 lžíce sladké červené víno
- 20 g čerstvý zázvor
- chilli koření
- 1 šálek zeleninového vývaru
- 1 červená cibule
- podle potreby solamyl
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Kachní prsa zbavíme kůže, očistíme a vykostíme. Omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky, které obalíme v solamylu. Vmícháme očištěný nastrouhaný zázvor, chilli koření, sůl, víno a sójovou omáčku. Takto naložené maso necháme proležet.
-
Mandle spaříme, oloupeme a podélně nakrájíme. Pórek omyjeme ,osušíme a nakrájíme na špalky 4cm silné a nasekáme na nudličky. Vývar promícháme s půlkou čajové lžičky solamylu.
-
Na oleji zprudka opečeme plátky masa z obou stran dorůžova. Maso vyjmeme a uchováme v teple. Do výpeku přidáme lžici oleje, na kterém krátce restujeme cibulu a pórek. Vmícháme mandle, podlijeme malým množstvím vývaru a krátce dusíme. Horkou zeleninu s omáčkou rozdělíme, poklademe plátky opečeného masa a podáváme s rýží.