Reklama
Reklama
Závitky z tresky s kaparovou omáčkou
Fotogalerie:

Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Originální

Iva Hajná, Tábor

Ingredience

  • 4 filety z tresky
  • sůl, bílý pepř
  • čerstvý rozmarýn
  • 4 lusky zelených fazolek
  • 1/2 červené papriky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • OMÁČKA:
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 150 ml vývaru
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 100 ml smetany
  • 50 g nakládaných kaparů

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

160 Kč

Postup přípravy

  1. Pokud používáme mražené filety, necháme je rozmrznout a vysušíme papírovou utěrkou.

  2. krok2

    Maso mírně osolíme a opepříme. Papriku nakrájíme na proužky, snítky rozmarýnu rozdělíme na menší kousky. Na širší okraj ryby položíme fazolku, proužek papriky a kousek rozmarýnu. Zarolujeme až ke špičce a propíchneme párátkem.

  3. Zapékací misku vytřeme olejem a skládáme do ní závitky. Přiklopíme a vložíme do rozehřáté trouby na 160 °C.

  4. krok4

    Pečeme 15–20 minut. Na omáčku si v kastrůlku rozehřejeme máslo, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme vývarem a za stálého míchání 5 minut povaříme.

  5. Zakápneme citronem, přilijeme smetanu a nakonec vmícháme nasekané kapary. Bývají dost slané, takže pokud omáčka potřebuje dosolit, uděláme to až úplně nakonec.

Pošli recept! 12/2017 (3.11.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Přírodní pečeně s liškami

Přírodní pečeně s liškami

Nezapomeň, že se maso podlévá teplou vodou. Anna Šušláková, Most
Všehochuť /20.09.17
„Bejlíz“

„Bejlíz“

Nejlepší je, pokud ho necháme odležet.
Soňa Ďuriančiková, Bělá pod Bezdězem
Všehochuť /07.10.11
Maďarská zelňačka

Maďarská zelňačka

Výborná a vydatná zelňačka.
Marcela Kaněrová, Náchod
Všehochuť /08.07.12
Čínské rizoto bez masa

Čínské rizoto bez masa

Vyzkoušej můj recept na rychlou večeři.
Libuše Hlaváčková, Brno
Všehochuť /22.03.10
Vepřová kotleta se slaninou a rýží

Vepřová kotleta se slaninou a rýží

Křupavá slaninka a cibulka dodá kotletám opravdový šmrnc, jasmínová rýže je zase...
Všehochuť /12.06.12
Indická čočka

Indická čočka

Tento recept jsem získala od svých indických spolubydlících v Anglii.
Terezie ...
Všehochuť /22.12.08
 

Nejnovější

Kapr s bramborovým salátem

Kapr s bramborovým salátem

Ověřená klasika Anna Habřinová, Sokolov
Škola vaření /23.12.18
Vídeňský řízek Diplomat

Vídeňský řízek Diplomat

Jarka Dlouhá, Brno

Všehochuť /20.12.18
Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Originální

Iva Hajná, Tábor

Všehochuť /19.12.18
Losos à la Capri s brambory

Losos à la Capri s brambory

Pro labužníky

Jindra Setřelová, Ostrov


Všehochuť /19.12.18
Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš

Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna

Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama