Závitky z tresky s kaparovou omáčkou
Fotogalerie:

Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Originální

Iva Hajná, Tábor

Ingredience

  • 4 filety z tresky
  • sůl, bílý pepř
  • čerstvý rozmarýn
  • 4 lusky zelených fazolek
  • 1/2 červené papriky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • OMÁČKA:
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 150 ml vývaru
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 100 ml smetany
  • 50 g nakládaných kaparů

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

160 Kč

Postup přípravy

  1. Pokud používáme mražené filety, necháme je rozmrznout a vysušíme papírovou utěrkou.

  2. krok2

    Maso mírně osolíme a opepříme. Papriku nakrájíme na proužky, snítky rozmarýnu rozdělíme na menší kousky. Na širší okraj ryby položíme fazolku, proužek papriky a kousek rozmarýnu. Zarolujeme až ke špičce a propíchneme párátkem.

  3. Zapékací misku vytřeme olejem a skládáme do ní závitky. Přiklopíme a vložíme do rozehřáté trouby na 160 °C.

  4. krok4

    Pečeme 15–20 minut. Na omáčku si v kastrůlku rozehřejeme máslo, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme vývarem a za stálého míchání 5 minut povaříme.

  5. Zakápneme citronem, přilijeme smetanu a nakonec vmícháme nasekané kapary. Bývají dost slané, takže pokud omáčka potřebuje dosolit, uděláme to až úplně nakonec.

Pošli recept! 12/2017 (3.11.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pilaf s chorizem

Pilaf s chorizem

Jednoduchá večeře z jednoho hrnce. Lenka Bocková, Liberec
Všehochuť /05.04.14
Slovenská nádivka

Slovenská nádivka

Takto vyrobím víc nádivky, než se vejde třeba do kuřete.
Mária Dudová, Odolena Voda
...
Všehochuť /02.09.08
Plněné mušle

Plněné mušle

Hotový pokrm posypeme pažitkou.

Jitka Moravcová, České  Budějovice

Všehochuť /05.06.16
Ananasové mojito

Ananasové mojito

Výborný drink z čerstvého ananasu‚ limetky‚ máty a bílého rumu.
Tereza ...
Všehochuť /16.12.10
Mořský koktejl

Mořský koktejl

Podáváme na čerstvé ciabattě.

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /23.04.16
Apple Collins

Apple Collins

Zásadně používám pravou skořici ze Srí Lanky, má úplně jinou chuť a vůni.

Lenka ...

Všehochuť /25.12.16
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama