Reklama
Závitky z tresky s kaparovou omáčkou
Fotogalerie:

Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Originální

Iva Hajná, Tábor

Ingredience

  • 4 filety z tresky
  • sůl, bílý pepř
  • čerstvý rozmarýn
  • 4 lusky zelených fazolek
  • 1/2 červené papriky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • OMÁČKA:
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 150 ml vývaru
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 100 ml smetany
  • 50 g nakládaných kaparů

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

160 Kč

Postup přípravy

  1. Pokud používáme mražené filety, necháme je rozmrznout a vysušíme papírovou utěrkou.

  2. krok2

    Maso mírně osolíme a opepříme. Papriku nakrájíme na proužky, snítky rozmarýnu rozdělíme na menší kousky. Na širší okraj ryby položíme fazolku, proužek papriky a kousek rozmarýnu. Zarolujeme až ke špičce a propíchneme párátkem.

  3. Zapékací misku vytřeme olejem a skládáme do ní závitky. Přiklopíme a vložíme do rozehřáté trouby na 160 °C.

  4. krok4

    Pečeme 15–20 minut. Na omáčku si v kastrůlku rozehřejeme máslo, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme vývarem a za stálého míchání 5 minut povaříme.

  5. Zakápneme citronem, přilijeme smetanu a nakonec vmícháme nasekané kapary. Bývají dost slané, takže pokud omáčka potřebuje dosolit, uděláme to až úplně nakonec.

Pošli recept! 12/2017 (3.11.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Tyrolské kotlety

Tyrolské kotlety

Kotlety podávané na směsi šunky, okurek a smetany. Hana Šupková, Ostrava
Všehochuť /12.04.15
Bezmasé jarní závitky

Bezmasé jarní závitky

Zkus si připravit čínskou specialitu.

Marie Fejklová, Týn nad Vltavou

Všehochuť /18.08.12
Vepřové na hořčici s kapustičkami

Vepřové na hořčici s kapustičkami

Zjara mívám chuť na lehčí a barevnější jídla. Plátek masa doplněný vařenou jarní ...
Všehochuť /07.10.12
Nové brambory s chřestem a sýrovou omáčkou

Nové brambory s chřestem a sýrovou omáčkou

Chřest s novými bramborami se v tomto receptu výborně doplňují. Je to jemné, ...
Všehochuť /24.05.13
Pstruh na petrželce

Pstruh na petrželce

Ryby máme nejradši jednoduše upravené.
Klára Skočdopolová, Olomouc
Všehochuť /12.08.11
Klasický tatarák

Klasický tatarák

Petra Kračmářová, Kladno

Všehochuť /05.03.19
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Jahody... často se jim říká královské ovoce nebo také ovoce lásky. Jsou to trefná označení! Svým tvarem připomínají srdce a z každého zákusku udělají božský zážitek. Pojďte si je s námi vychutnat a užít si sladkosti, které nabízí sama příroda. Vyzkoušejte jahody jak v hlavním jídle, tak v nápojích nebo jako ozdobu neodolatelných dortů. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu