Reklama
Reklama
Závitky z tresky s kaparovou omáčkou
Fotogalerie:

Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Originální

Iva Hajná, Tábor

Ingredience

  • 4 filety z tresky
  • sůl, bílý pepř
  • čerstvý rozmarýn
  • 4 lusky zelených fazolek
  • 1/2 červené papriky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • OMÁČKA:
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 150 ml vývaru
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 100 ml smetany
  • 50 g nakládaných kaparů

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

160 Kč

Postup přípravy

  1. Pokud používáme mražené filety, necháme je rozmrznout a vysušíme papírovou utěrkou.

  2. krok2

    Maso mírně osolíme a opepříme. Papriku nakrájíme na proužky, snítky rozmarýnu rozdělíme na menší kousky. Na širší okraj ryby položíme fazolku, proužek papriky a kousek rozmarýnu. Zarolujeme až ke špičce a propíchneme párátkem.

  3. Zapékací misku vytřeme olejem a skládáme do ní závitky. Přiklopíme a vložíme do rozehřáté trouby na 160 °C.

  4. krok4

    Pečeme 15–20 minut. Na omáčku si v kastrůlku rozehřejeme máslo, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme vývarem a za stálého míchání 5 minut povaříme.

  5. Zakápneme citronem, přilijeme smetanu a nakonec vmícháme nasekané kapary. Bývají dost slané, takže pokud omáčka potřebuje dosolit, uděláme to až úplně nakonec.

Pošli recept! 12/2017 (3.11.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Americká sekaná

Americká sekaná

Hovězí maso v kombinaci se zeleninou se mi zdá šťavnatější i chutnější. ...
Všehochuť /27.02.14
Maďarská zelňačka

Maďarská zelňačka

Výborná a vydatná zelňačka.
Marcela Kaněrová, Náchod
Všehochuť /08.07.12
Bezmasé jarní závitky

Bezmasé jarní závitky

Zkus si připravit čínskou specialitu.

Marie Fejklová, Týn nad Vltavou

Všehochuť /18.08.12
Těstovinová rýže s masem Giuvetsi

Těstovinová rýže s masem Giuvetsi

Jídlo je oblíbeno v celé oblasti Řecka. Na dovolené jsme jej vyzkoušeli a dodnes ho ...

Všehochuť /08.01.14
Zapečené maďarské brambory

Zapečené maďarské brambory

Mám ráda jednoduchá jídla, tohle je moje oblíbené.

Hana Petrová, České Budějovice

Všehochuť /09.11.16
Mexické plněné papriky

Mexické plněné papriky

Opravdu velká dobrota! Koriandr a limeta dodají nenapodobitelnou chuť.

Dana Rokytová,...

Všehochuť /27.06.16
 

Nejnovější

Perníkové kraslice

Perníkové kraslice

Yvonne Urbanová, Všetaty
Sladký život /24.03.19
Mazanec s mandlemi

Mazanec s mandlemi

Lída Holubová, Pelhřimov

Škola vaření /23.03.19
Těstoviny s hráškovým pestem

Těstoviny s hráškovým pestem

Večeře, která tě nezklame

Podle receptuTomáše Skály z Nymburka

Vaříme express /23.03.19
Makový mazanec

Makový mazanec

Lucie Bláhová, Slavičín

Zdravě a chutně /23.03.19
Sladké velikonoční vejce

Sladké velikonoční vejce

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /23.03.19
Kedlubnový nákyp s karbanátky

Kedlubnový nákyp s karbanátky

Růžena Fialová, Hodonín

Všehochuť /23.03.19
Letní závitky

Letní závitky

Podle receptu

Tomáše Jankoviče z Karviné

Všehochuť /23.03.19
Zajíček s kokosem

Zajíček s kokosem

Iva Koločová, Znojmo

Sladký život /23.03.19
Bramborové košíčky s vejci

Bramborové košíčky s vejci

Zvládne je každý začátečník

Podle receptu Pavlíny ...

Za pár korun /22.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama