Reklama
Zapékaný květák
Fotogalerie:

Zapékaný květák

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Komu nestačí květák, může přikusovat toasty.

Blanka Kovářová, Milevsko

Ingredience

  • 1 větší květák
  • špetka soli
  • hrst čerstvé petrželky
  • 100 g parmazánu
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1hrnek mléka
  • trocha čerstvého mletého pepře a muškátového oříšku
  • 100 g ementálu
  • hrst strouhanky
  • na ozdobu rajčata a petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Květák omyjeme, rozebereme na růžičky a velmi krátce povaříme ve slané vodě. Necháme ho okapat, vložíme do vymazaného pekáčku a posypeme nadrobno posekanou petrželkou a nastrouhaným parmazánem. 

  2. 2. V hrnci rozpustíme máslo, vmícháme mouku a zalijeme mlékem. Vzniklý bešamel rozšleháme a povaříme 8–10 minut. Ochutíme ho solí, pepřem a strouhaným muškátovým oříškem. Hotový bešamel nalijeme na květák, navrch rozprostřeme vrstvu strouhaného ementálu a nakonec posypeme strouhankou. 

  3. 3. Vložíme do trouby a pečeme při 180 °C asi 30 minut. Jednotlivé porce ozdobíme petrželkou a rajčaty.


Pošli recept! 6/2015 (4.5.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí čína

Kuřecí čína

Podle receptu Jindřišky Hájkové z Chrudimi
Všehochuť /19.02.20
Štědrovečerní kapustnice

Štědrovečerní kapustnice

Naučil mě ji můj kamarád ze Slovenska.

Nora Kotyzová, Tábor

Všehochuť /02.12.13
Tenká pizza na plech

Tenká pizza na plech

Dávám přednost tenkému těstu.

Monika Klímová, Moravský Krumlov

Všehochuť /16.04.16
Maurské kousky

Maurské kousky

Použít lze libovolný druh masa.

Dana Čermáková, Beroun

Všehochuť /24.09.15
Cibulačka

Cibulačka

Víš, jak je cibule zdravá? Pro mě to dřív byla jen zelenina, po které mi páchne z úst....
Všehochuť /11.08.08
Pizza diavolo

Pizza diavolo

Pavla Mourková, Ostrava

Všehochuť /18.01.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu