Reklama
Zapékaná čekanka
Fotogalerie:

Zapékaná čekanka

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Poprvé jsem tuto dobrotu ochutnala u přátel v Holandsku. Říkají tomu čikori. Čekanka je už u nás běžně k dostání, tak zkus čikori i ty.
Eliška Machálková, Opava

Ingredience

  • mascarpone
  • 4 plátky šunka
  • 4 plátky sýr
  • 4 čekanka
  • 25 ml vývar zeleninový

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Z čekanky vyřízneme tvrdý střed. Pak puky osmahneme na másle. Přilijeme vývar, osolíme a opepříme, povaříme.
  2. krok2
    Čekanky vyndáme z hrnce. Každou zabalíme do plátku šunky a položíme do máslem vymazaného pekáčku. Vývar vyvaříme na polovinu. Vmícháme do něj mascarpone (lze nahradit zakys. smetanou) a směsí polijeme čekanky.
  3. krok3
    Poklademe je ementálem a dáme zapéct do předehřáté trouby na 15–20 minut.

Pošli recept! 9/2007 (15.8.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vegetariánský boršč

Vegetariánský boršč

Tenhle boršč je určený hlavně pro vegetariány, ale protože chutná po uzeném, ...
Všehochuť /23.05.11
Srbská čorba

Srbská čorba

Charakteristickou chuť a vůni jí dodá lečo.

Ludmila Čapková, Pardubice

Všehochuť /02.10.13
Kuřecí stehna Magyaros

Kuřecí stehna Magyaros

Kuře po maďarsku.

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /26.05.15
Chlebový kotlík s kukuřicí

Chlebový kotlík s kukuřicí

Toto jídlo je velice pikantní a opravdu zasytí.
Nina Bartůňková, Rožnov pod ...
Všehochuť /26.10.14
Čínská placka

Čínská placka

Placku podáváme ještě horkou.

Markéta Brabencová, Kroměříž

Všehochuť /01.02.16
Pórek po francouzsku

Pórek po francouzsku

S touto zálivkou je tahle rychlovka opravdu vynikající.

Alena Páclová, Náchod

Všehochuť /30.09.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu