Snadná večeře
Suroviny
čekanka
4
ks
olivový olej
2
PL
bobkový list
6
ks
tymián
6
snítek
česnek
12
stroužků
anglická slanina
6
plátků
sůl
pepř
Postup
1
Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C.
2
Ze 4 puků čekanky odstraňte spodní část košťálů a ovadlé listy. Podélně je rozčtvrťte.
3
Mělkou zapékací nádobu vytřete 2 lžícemi olivového oleje a rozložte do ní čekanku. Do mezer mezi puky rozdělte 6 bobkových listů a 6 snítek tymiánu.
4
Přidejte 12 oloupaných celých stroužků česneku. Zakapejte 2 lžícemi olivového oleje, podle chuti osolte a opepřete. Překryjte alobalem a půl hodiny pečte.
5
6 plátků libové anglické slaniny nakrájejte na proužky a přidejte k čekance. Už nepřikrývejte, vraťte do trouby a pečte ještě půl hodiny, až se slanina vypeče do křupava.
Tip: Se zapečenou čekankou ladí čerstvý tmavý chléb nebo bageta.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Probuzená síla slaniny(14 receptů)