Reklama
Reklama
Zapečený lilek s fetou
Fotogalerie:

Zapečený lilek s fetou

Aneta Oczadlá
Aneta Oczadlá
Nýdek

Lehká vegetariánská večeře. Pro příště můžeme lilek nahradit cuketou.

Aneta Oczadlá, Nýdek

Ingredience

  • 2 ks lilek
  • 250 g rajčata
  • 2 hrsti čerstvá bazalka
  • 5 stroužků rozdrcený evropský česnek
  • 200 g sýr feta
  • olej
  • sůl a pepř (dle chuti)

Doba přípravy

Počet porcí

3 - 4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Omyjeme lilky a odkrojíme oba konce. Lilek rozřežeme podélně na tlustší plátky (cca 1 cm). Ty lehce osmahneme na oleji, aby byly měkké. Do zapékací mísy nalijeme trošku oleje a plátky naskládáme vedle sebe.
  2. krok2 Bazalku a rajčata nakrájíme nadrobno. V míse smícháme rajčata, polovinu dávky rozdrolené fety, bazalku, česnek, sůl a pepř. Směs naneseme na lilky a posypeme zbylou polovinou rozdrolené fety.
  3. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 35 minut do zlatohněda.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Tortillové košíky

Tortillové košíky

Podle receptu Veroniky Krajánkové z Kutné Hory
Všehochuť /02.10.18
Žampionová polévka

Žampionová polévka

Vydatná polévka pro hladové strávníky.
Všehochuť /14.05.12
Vepřová pečínka na medu

Vepřová pečínka na medu

Podle Ivety Nové z Kroměříže

Všehochuť /09.01.18
Osvěžující ovocná dřeň

Osvěžující ovocná dřeň

Zdena Svobodová, Frenštát

Všehochuť /22.05.18
Salát s chřestem a jahodami

Salát s chřestem a jahodami

Zdánlivě nesourodé chutě se kupodivu báječně doplňují.

Bětka Strakáčová, Praha

...
Všehochuť /17.05.17
Jehněčí špízy

Jehněčí špízy

Grilujeme pomalu, aby bylo maso propečené.

Radim Slotek, Hradec Králové

Všehochuť /26.06.17
 

Nejnovější

Kapr s bramborovým salátem

Kapr s bramborovým salátem

Ověřená klasika Anna Habřinová, Sokolov
Škola vaření /23.12.18
Vídeňský řízek Diplomat

Vídeňský řízek Diplomat

Jarka Dlouhá, Brno

Všehochuť /20.12.18
Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Originální

Iva Hajná, Tábor

Všehochuť /19.12.18
Losos à la Capri s brambory

Losos à la Capri s brambory

Pro labužníky

Jindra Setřelová, Ostrov


Všehochuť /19.12.18
Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš

Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna

Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama