Reklama
Zapečený lilek s fetou
Fotogalerie:

Zapečený lilek s fetou

Aneta Oczadlá
Aneta Oczadlá
Nýdek

Lehká vegetariánská večeře. Pro příště můžeme lilek nahradit cuketou.

Aneta Oczadlá, Nýdek

Ingredience

  • 2 ks lilek
  • 250 g rajčata
  • 2 hrsti čerstvá bazalka
  • 5 stroužků rozdrcený evropský česnek
  • 200 g sýr feta
  • olej
  • sůl a pepř (dle chuti)

Doba přípravy

Počet porcí

3 - 4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Omyjeme lilky a odkrojíme oba konce. Lilek rozřežeme podélně na tlustší plátky (cca 1 cm). Ty lehce osmahneme na oleji, aby byly měkké. Do zapékací mísy nalijeme trošku oleje a plátky naskládáme vedle sebe.
  2. krok2 Bazalku a rajčata nakrájíme nadrobno. V míse smícháme rajčata, polovinu dávky rozdrolené fety, bazalku, česnek, sůl a pepř. Směs naneseme na lilky a posypeme zbylou polovinou rozdrolené fety.
  3. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 35 minut do zlatohněda.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kotlety New York

Kotlety New York

Stejnou marinádu používám i na grilování. Radmila Kárníková, Bílovice...
Všehochuť /07.05.16
Krůtí mls na karí

Krůtí mls na karí

Hlavně musí být hodně omáčky.

Květa Šindelářová, Praha

Všehochuť /26.05.16
Francouzské brambory tak trochu jinak

Francouzské brambory tak trochu jinak

Jsou trochu neobvyklé, zato moc chutné.
Eva Drvotová, Olomouc
Všehochuť /01.03.10
Thajská omáčka Satay

Thajská omáčka Satay

Trocha exotiky nikdy neškodí.

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /28.06.15
Stroganoff

Stroganoff

Nedělní oběd vždy připravujeme vydatný a považujeme ho za náš týdenní rituál.

...

Všehochuť /24.05.12
Domácí uzená polévka

Domácí uzená polévka

Dělám ji vždy, když potřebuju maso na šunkofleky.
Květa Kroupová, Praha
Všehochuť /27.05.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu