Reklama
Reklama
Zapečené žampiony s vinnou klobásou
Fotogalerie:

Zapečené žampiony s vinnou klobásou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Připravuji je jako slavnostní předkrm.

Monika Kratochvílová, Jihlava

Ingredience

  • 8 větších žampionů
  • 2 lžíce oleje
  • 300 g vinné klobásy
  • 1 stroužek česneku
  • 3 lžíce strouhanky
  • trocha soli a pepře
  • podle chuti chilli koření
  • 100 g čedaru
  • na ozdobu petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

3-4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Houby oloupeme a odstraníme nožičky. Rozpálíme olej, vinnou klobásu vytlačíme ze štřívka a osmahneme ji. Vmícháme rozdrcený česnek a strouhanku.

  2. Vše za stálého míchání opražíme, ochutíme solí, pepřem, chilli kořením a necháme lehce vychladnout. Sýr nastrouháme nahrubo a vmícháme do směsi.

  3. Kloboučky žampionů naplníme, rozložíme je na plech vymazaný olejem a zapékáme při 200 °C asi 15 minut.

Pošli recept! - Speciál - Rychle a úsporně (17.2.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Čočka po orientálsku

Čočka po orientálsku

Dostane ‚‚šmrnc‘‘, když ji omastíš smaženou cibulkou. Jitka Beranová, Liberec ...
Všehochuť /24.05.11
Paella s mořskými plody

Paella s mořskými plody

Poprvé jsem ji ochutnala ve Španělsku.

Erika Uchytilová, Praha

Všehochuť /28.09.13
Dušené krevety s karí rýží

Dušené krevety s karí rýží

Tuto dobrotu doporučuji všem milovníkům krevet.
Radomír Drahoš, Sokolov
Všehochuť /20.10.09
Ruský salát z červené  řepy

Ruský salát z červené řepy

Miluju ho, je úžasně lahodný. Na svátky ho dělám místo klasického bramborového.

...

Všehochuť /22.03.14
Chilli krevety s rýží

Chilli krevety s rýží

Ryby a dary moře

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /01.07.18
Pravý vídeňský závin

Pravý vídeňský závin

Sylva Krejcarová, Beroun

Všehochuť /07.12.18
 

Nejnovější

Perníkové kraslice

Perníkové kraslice

Yvonne Urbanová, Všetaty
Sladký život /24.03.19
Mazanec s mandlemi

Mazanec s mandlemi

Lída Holubová, Pelhřimov

Škola vaření /23.03.19
Těstoviny s hráškovým pestem

Těstoviny s hráškovým pestem

Večeře, která tě nezklame

Podle receptuTomáše Skály z Nymburka

Vaříme express /23.03.19
Makový mazanec

Makový mazanec

Lucie Bláhová, Slavičín

Zdravě a chutně /23.03.19
Sladké velikonoční vejce

Sladké velikonoční vejce

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /23.03.19
Kedlubnový nákyp s karbanátky

Kedlubnový nákyp s karbanátky

Růžena Fialová, Hodonín

Všehochuť /23.03.19
Letní závitky

Letní závitky

Podle receptu

Tomáše Jankoviče z Karviné

Všehochuť /23.03.19
Zajíček s kokosem

Zajíček s kokosem

Iva Koločová, Znojmo

Sladký život /23.03.19
Bramborové košíčky s vejci

Bramborové košíčky s vejci

Zvládne je každý začátečník

Podle receptu Pavlíny ...

Za pár korun /22.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama