Reklama
Reklama
Zapečené žampiony s vinnou klobásou
Fotogalerie:

Zapečené žampiony s vinnou klobásou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Připravuji je jako slavnostní předkrm.

Monika Kratochvílová, Jihlava

Ingredience

  • 8 větších žampionů
  • 2 lžíce oleje
  • 300 g vinné klobásy
  • 1 stroužek česneku
  • 3 lžíce strouhanky
  • trocha soli a pepře
  • podle chuti chilli koření
  • 100 g čedaru
  • na ozdobu petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

3-4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Houby oloupeme a odstraníme nožičky. Rozpálíme olej, vinnou klobásu vytlačíme ze štřívka a osmahneme ji. Vmícháme rozdrcený česnek a strouhanku.

  2. Vše za stálého míchání opražíme, ochutíme solí, pepřem, chilli kořením a necháme lehce vychladnout. Sýr nastrouháme nahrubo a vmícháme do směsi.

  3. Kloboučky žampionů naplníme, rozložíme je na plech vymazaný olejem a zapékáme při 200 °C asi 15 minut.

Pošli recept! - Speciál - Rychle a úsporně (17.2.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Mexická polévka se zázvorem

Mexická polévka se zázvorem

Můj přítel má rád i u polévek pikantnější chutě, a protože jsem mu chtěla udělat ...
Všehochuť /29.09.08
Kulebjaka

Kulebjaka

Rybí pirohy pocházejí z ruské kuchyně.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /27.12.15
Čočka po baskicku

Čočka po baskicku

Zkus přidat saturejku

Podle receptu Valérie Pánkové z Prahy

Všehochuť /01.10.18
Bramborová omeleta po španělsku

Bramborová omeleta po španělsku

Od francouzské omelety se liší tím, že se nepřekládá. Abychom ji nemuseli obracet,...

Všehochuť /18.11.15
Taštičky po čínsku

Taštičky po čínsku

Zkus použít koupené plastové formičky.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /11.10.13
Srbská žebírka

Srbská žebírka

Podáváme je teplá s chlebem.

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Všehochuť /20.08.16
 

Nejnovější

Kapr s bramborovým salátem

Kapr s bramborovým salátem

Ověřená klasika Anna Habřinová, Sokolov
Škola vaření /23.12.18
Vídeňský řízek Diplomat

Vídeňský řízek Diplomat

Jarka Dlouhá, Brno

Všehochuť /20.12.18
Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Originální

Iva Hajná, Tábor

Všehochuť /19.12.18
Losos à la Capri s brambory

Losos à la Capri s brambory

Pro labužníky

Jindra Setřelová, Ostrov


Všehochuť /19.12.18
Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš

Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna

Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama