Reklama
Zapečené žampiony s vinnou klobásou
Fotogalerie:

Zapečené žampiony s vinnou klobásou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Připravuji je jako slavnostní předkrm.

Monika Kratochvílová, Jihlava

Ingredience

  • 8 větších žampionů
  • 2 lžíce oleje
  • 300 g vinné klobásy
  • 1 stroužek česneku
  • 3 lžíce strouhanky
  • trocha soli a pepře
  • podle chuti chilli koření
  • 100 g čedaru
  • na ozdobu petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

3-4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Houby oloupeme a odstraníme nožičky. Rozpálíme olej, vinnou klobásu vytlačíme ze štřívka a osmahneme ji. Vmícháme rozdrcený česnek a strouhanku.

  2. Vše za stálého míchání opražíme, ochutíme solí, pepřem, chilli kořením a necháme lehce vychladnout. Sýr nastrouháme nahrubo a vmícháme do směsi.

  3. Kloboučky žampionů naplníme, rozložíme je na plech vymazaný olejem a zapékáme při 200 °C asi 15 minut.

Pošli recept! - Speciál - Rychle a úsporně (17.2.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Moje pizza

Moje pizza

Tuto rychlovku zvládne každý chlap. Hana Procházková, Praha
Všehochuť /16.07.12
Losos v krustě

Losos v krustě

David Marounek, Roudnice nad Labem

Všehochuť /20.11.17
Australský moučník

Australský moučník

Troška vína do těsta, zbytek nalij k dezertu. 
Jaroslav Hladík, Austrálie
Všehochuť /28.12.10
Rajčatové čatní

Rajčatové čatní

Toto čatní je lahoda.
Tomáš Líbal, Mladá Boleslav
Všehochuť /03.11.08
Lentejas  – čočka  po španělsku

Lentejas – čočka po španělsku

Naučila jsem se ji, když jsem byla na Mallorce.
Lucie Kirschnerová, Praha
Všehochuť /16.04.12
Domácí gnocchi alla siciliana

Domácí gnocchi alla siciliana

Gnocchi si můžeme snadno připravit doma.

Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /23.06.13
 

Nejnovější

Paprika s rýžovou směsí

Paprika s rýžovou směsí

Martina Mináriková, Dvůr Králové nad Labem
Za pár korun /22.06.18
Slívový kompot

Slívový kompot

Týna Nikodémová, Děčín

Škola vaření /22.06.18
Lahodný mátový sirup

Lahodný mátový sirup

Sabina Vovsová, České Budějovice

Škola vaření /22.06.18
Kurkumové lečo s pepřem

Kurkumové lečo s pepřem

Hana Kupková, Ostrava

Zdravě a chutně /22.06.18
Marcipánové berušky

Marcipánové berušky

Skvělá dekorace

Anna Nováczková, Roudnice nad Labem

Všehochuť /22.06.18
Španělská paella

Španělská paella

Paella nemusí nutně obsahovat pouze mořské plody. Můžeš je nahradit ...

Všehochuť /22.06.18
Ovocný strakatý koláč

Ovocný strakatý koláč

Alena Štrougalová, Neštěmice

Sladký život /22.06.18
Zeleninový quiche

Zeleninový quiche

Lucie Zubatá, Vnorovy

Za pár korun /21.06.18
Hamburger s česnekovým máslem

Hamburger s česnekovým máslem

Uvařeno podle receptu

Evy Stehlíkové z Brna

Vaříme express /21.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama