Reklama
Zapečené žampiony s vinnou klobásou
Fotogalerie:

Zapečené žampiony s vinnou klobásou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Připravuji je jako slavnostní předkrm.

Monika Kratochvílová, Jihlava

Ingredience

  • 8 větších žampionů
  • 2 lžíce oleje
  • 300 g vinné klobásy
  • 1 stroužek česneku
  • 3 lžíce strouhanky
  • trocha soli a pepře
  • podle chuti chilli koření
  • 100 g čedaru
  • na ozdobu petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

3-4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Houby oloupeme a odstraníme nožičky. Rozpálíme olej, vinnou klobásu vytlačíme ze štřívka a osmahneme ji. Vmícháme rozdrcený česnek a strouhanku.

  2. Vše za stálého míchání opražíme, ochutíme solí, pepřem, chilli kořením a necháme lehce vychladnout. Sýr nastrouháme nahrubo a vmícháme do směsi.

  3. Kloboučky žampionů naplníme, rozložíme je na plech vymazaný olejem a zapékáme při 200 °C asi 15 minut.

Pošli recept! - Speciál - Rychle a úsporně (17.2.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Hummus v arabském chlebu

Hummus v arabském chlebu

I když má jídlo nepříliš libý název, je to opravdová pochoutka. Inspiroval mě ...
Všehochuť /10.05.12
Kořeněné špízy s ředkvičkovým tzatziki

Kořeněné špízy s ředkvičkovým tzatziki

O víkendech moc rádi grilujeme. Tohle je recept na špízy, které vždy ...

Všehochuť /23.11.13
Americké ‚‚hambáče‘‘

Americké ‚‚hambáče‘‘

Podávej stylově s Coca-Colou.

Martina Sklenářová, Vysoké Mýto

Všehochuť /06.10.15
Pizza la grande

Pizza la grande

Základem této pizzy je kynuté těsto.
Robin Lipowczan, Frýdek-Místek
Všehochuť /26.01.10
Indický steak s omáčkou a plackami naan

Indický steak s omáčkou a plackami naan

Exotické a rychlé jídlo, které překvapí svou chutí.

Lenka Bocková, Liberec

Všehochuť /21.02.14
Musaka

Musaka

Tento klasický pokrm balkánské kuchyně ti určitě zachutná a jistě neodradí, že ...
Všehochuť /23.05.12
 

Nejnovější

Perníčky

Perníčky

Velikonoce jsou skoro tak krásné svátky jako Vánoce. Začíná jaro a všechno je ...
Škola vaření /22.03.17
Medová roláda

Medová roláda

Pro milovníky medu bude neodolatelná.

Zuzana Hošková, Protivín

Škola vaření /22.03.17
Krůtí karbanátky s bylinkami

Krůtí karbanátky s bylinkami

Budou ještě lehčí, když část masa nahradíš povařenou sójovou drtí.


Zdena ...

Škola vaření /22.03.17
Bílkové řezy

Bílkové řezy

Skvělý moučník z křehkého těsta.

Běla Novotná, Rychnov nad Kněžnou

Sladký život /22.03.17
Ořechový moučník s punčovými piškoty

Ořechový moučník s punčovými piškoty

Jen se po nich zaprášilo, jsou jemné díky krému i mletým ořechům s mandlemi.

Martina ...

Sladký život /22.03.17
Oválky

Oválky

Pekla je moje babička a jako děti jsme je milovali.

Věra Kmínková, Hořice

Sladký život /22.03.17
Makový beránek

Makový beránek

Velikonoce bez beránka si už nedokážeme představit.

Kačenka Hašová, Mikulůvka

Škola vaření /21.03.17
Kuřátka v rukole

Kuřátka v rukole

Předkrm, který potěší nejen mlsný jazýček, ale také oko.

Radka Jelínková, Olomouc

Všehochuť /21.03.17
Grilované jehněčí kotlety

Grilované jehněčí kotlety

Díky naložení do marinády jsou křehčí.


Jiří Nováček, Plzeň

Všehochuť /21.03.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1704

Velikonoce

Chceš připravit velikonoční klasiku nebo experimentovat s exotikou?

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama