Reklama
Zapečené těstoviny se špenátem a tvarohem
Fotogalerie:

Zapečené těstoviny se špenátem a tvarohem

Daniela Schachlová
Daniela Schachlová
Ostrava Výškovice
Recept na tyto zapečené těstoviny je vydatný díky tvarohu.
Daniela Schachlová, Ostrava-Výškovice

Ingredience

  • 400 g těstoviny
  • 2 balení mražený špenát
  • sůl a pepř podle chuti
  • česnek podle chuti
  • 650 g tučný tvaroh
  • 1 lžíce škrob
  • 1 lžíce olej
  • 6 vejce

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Libovolné těstoviny uvaříme dle návodu. Špenát povaříme a dochutíme solí a česnekem. Tvaroh rozmícháme se solí, pepřem a škrobem.
  2. Zapékací mísu vymažeme olejem, na dno dáme polovinu těstovin, vrstvu špenátu a tvarohu. Poklademe zbylou polovinou těstovin a zalijeme rozkvedlanými vejci se solí a pepřem. Zapékáme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 40 minut dozlatova.
  3. Zapečené těstoviny se špenátem a tvarohem necháme lehce vychladnout, pak nakrájíme a podáváme.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Svíčková po anglicku

Svíčková po anglicku

Podáváme s volským okem. Květa Šindelářová, Praha
Všehochuť /30.11.14
Šátečky plněné špenátem a lososem

Šátečky plněné špenátem a lososem

Špenát prostě zbožňuji. Mohla bych ho jíst denně. Kombinace s lososem nemá chybu, ...
Všehochuť /13.01.13
Maccheroni s krůtím

Maccheroni s krůtím

Tyhle těstoviny, to je opravdová bašta.

Helena Moučková, Kroměříž

Všehochuť /11.07.16
Zapečený chřest

Zapečený chřest

V této úpravě nám chutná nejvíc.
Jarmila Čechalová, Ostrava-Poruba
Všehochuť /04.08.11
Moldavanky

Moldavanky

Je to naše domácí moldavsko-české jídlo.
Ivana Arseneová, Horní Lideč
Všehochuť /23.12.11
Australská křidélka

Australská křidélka

Rychlá mňamka.

Petra Cieslarová, Ostrava

Všehochuť /10.01.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu