Mexické tortilly se dají plnit masem a zeleninou podle momentální chuti.
Pavel Štrougal, Ústí nad Labem
Ingredience
- 300 g vařeného kuřecího masa
- 2 lžíce oleje
- 100 g sterilovaných červených fazolí
- 4 lžíce omáčky salsa
- 4 lžíce ostrého kečupu
- 1/2 lžičky mexického koření
- 4 tortilly
- 2 rajčata
- 80 g eidamu
- 4 listy ledového salátu
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
1. Vařené kuřecí maso nakrájíme na nudličky. Na pánvi rozehřejeme olej a maso lehce orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole, salsu, kečup, mexické koření a vše promícháme.
-
2. Tortilly vložíme do sáčku a v mikrovlnné troubě několik vteřin ohřejeme.
-
3. Potom na každou tortillu rozetřeme čtvrtinu masové směsi, poklademe rajčaty nakrájenými nadrobno, posypeme nastrouhaným sýrem a na nudličky nakrájeným ledovým salátem.
-
4. Okraje takto naplněné tortilly přehneme, placku zavineme a vložíme do předehřátého sendvičovače s grilovacími plotýnkami. Přitiskneme, krátce zapečeme a potom podáváme horké, obložené další čerstvou zeleninou.