Reklama
Zapečené maďarské brambory
Fotogalerie:

Zapečené maďarské brambory

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Pikantní hostina

Připraveno podle receptu Daniely Palečkové z Prahy

Ingredience

  • 1 kg brambor
  • 1 cibule
  • 1 červená paprika
  • 150 g paprikové klobásy
  • 1 lžíce oleje
  • dle potřeby sůl
  • podle chuti maďarské koření nebo chilli
  • 2 vejce
  • 150 ml smetany
  • 100 g tvrdého sýra

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Brambory omyjeme, uvaříme ve slupce do poloměkka, slijeme a necháme trochu zchladnout. Potom je oloupeme a nakrájíme na kolečka. Cibuli a papriku očistíme a nakrájíme na proužky, klobásu na kolečka.

  2. krok2

    Zapékací mísu vytřeme olejem a na dno poklademe vrstvu brambor. Osolíme, na brambory rozprostřeme cibuli, papriku i klobásu a posypeme směsí maďarského koření. Pak přidáme vrstvu brambor, znovu osolíme a okořeníme. Vrstev může být několik, podle množství surovin a velikosti zapékací mísy.

  3. Nakonec rozmícháme vejce se smetanou a vše zalijeme. Na závěr pokrm posypeme strouhaným sýrem. Zapékáme v předehřáté troubě při 190 °C po dobu 45 minut.

Tip redakce

S chilli opatrně. Některé paprikové klobásy jsou dost pikantní samy o sobě.

Pošli recept! - Speciál - Levné dobroty (16.1.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Špenátová pasqualina

Špenátová pasqualina

Italská tradice Romana Sochorová, Kyjov
Všehochuť /13.03.18
Marikľa

Marikľa

Jsou příbuzné maďarským lokším.
Emilie Horáčková, Praha
Všehochuť /28.02.10
Tenká pizza na plech

Tenká pizza na plech

Dávám přednost tenkému těstu.

Monika Klímová, Moravský Krumlov

Všehochuť /16.04.16
Pečení šneci

Pečení šneci

Příprava vůbec není náročná. Výborné ke snídani i jen tak na chuť.
Jarka Hladík, ...
Všehochuť /23.01.11
Kakaovo-tvarohový dezert s broskvemi

Kakaovo-tvarohový dezert s broskvemi

Hrnkový recept

Romana Rubášová, Klatovy

Všehochuť /09.06.18
Slepice po italsku

Slepice po italsku

Chci se podělit o svůj recept na jídlo, které nám doma moc chutná.
Sára Pešatová, ...
Všehochuť /24.05.11
 

Nejnovější

Vegetariánské fašírky

Vegetariánské fašírky

Lucia Borbélyová, Tvrdošovce, Slovensko
Zdravě a chutně /16.08.18
Zapékané brambory s celerem

Zapékané brambory s celerem

Podle receptu

Jindřišky Pošmurné z Havířova

Všehochuť /16.08.18
Tuňákové karbanátky

Tuňákové karbanátky

Výborné i jako svačinka


Podle receptu Yvony Sedláčkové z Písku

Všehochuť /16.08.18
Caprese z pečené řepy

Caprese z pečené řepy

Andrea Janáková, Polička

Všehochuť /16.08.18
Madlenky s perlou

Madlenky s perlou

Olga Pysarenko, Praha

Sladký život /16.08.18
Rumové kynuté koláče

Rumové kynuté koláče

Jitka Skálová, Rakovník

Sladký život /16.08.18
Brambory zapečené s mletým masem

Brambory zapečené s mletým masem

Vladimíra Wagnerová, Horní Jiřetín

Škola vaření /15.08.18
Bleskoví utopenci

Bleskoví utopenci

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Vaříme express /15.08.18
Rychlá omáčka s kuřetem

Rychlá omáčka s kuřetem

Milada Vavrošová, Ostrava

Vaříme express /15.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama