Reklama
Reklama
Zapečené maďarské brambory
Fotogalerie:

Zapečené maďarské brambory

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Pikantní hostina

Připraveno podle receptu Daniely Palečkové z Prahy

Ingredience

  • 1 kg brambor
  • 1 cibule
  • 1 červená paprika
  • 150 g paprikové klobásy
  • 1 lžíce oleje
  • dle potřeby sůl
  • podle chuti maďarské koření nebo chilli
  • 2 vejce
  • 150 ml smetany
  • 100 g tvrdého sýra

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Brambory omyjeme, uvaříme ve slupce do poloměkka, slijeme a necháme trochu zchladnout. Potom je oloupeme a nakrájíme na kolečka. Cibuli a papriku očistíme a nakrájíme na proužky, klobásu na kolečka.

  2. krok2

    Zapékací mísu vytřeme olejem a na dno poklademe vrstvu brambor. Osolíme, na brambory rozprostřeme cibuli, papriku i klobásu a posypeme směsí maďarského koření. Pak přidáme vrstvu brambor, znovu osolíme a okořeníme. Vrstev může být několik, podle množství surovin a velikosti zapékací mísy.

  3. Nakonec rozmícháme vejce se smetanou a vše zalijeme. Na závěr pokrm posypeme strouhaným sýrem. Zapékáme v předehřáté troubě při 190 °C po dobu 45 minut.

Tip redakce

S chilli opatrně. Některé paprikové klobásy jsou dost pikantní samy o sobě.

Pošli recept! - Speciál - Levné dobroty (16.1.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Poctivý boršč

Poctivý boršč

Červená řepa se dá koupit už uvařená. Zdena Krčmová, Mladá Boleslav
Všehochuť /14.10.17
Moskevské  kapustové  závitky

Moskevské kapustové závitky

Listy z kapusty nejsou tak tuhé jako zelné, pracuje se s nimi docela dobře.

Alena...

Všehochuť /18.10.16
Sýr labneh

Sýr labneh

Hodí se do pomazánek i k zelenině.

Yvonne Urbanová, Všetaty

Všehochuť /23.09.13
Smetanová pizza s brusinkami

Smetanová pizza s brusinkami

Petra Ježková, Liberec

Všehochuť /22.08.18
Dýňová omáčka s lososem

Dýňová omáčka s lososem

Jednoduché, přitom opravdu skvělé.

Jiřina Nováková, Jihlava

Všehochuť /06.09.16
Naložený  brusinkový  hermelín

Naložený brusinkový hermelín

Necháme v chladu rozležet.

Jana Hromádková, Děčín

Všehochuť /01.11.16
 

Nejnovější

Kapr s bramborovým salátem

Kapr s bramborovým salátem

Ověřená klasika Anna Habřinová, Sokolov
Škola vaření /23.12.18
Vídeňský řízek Diplomat

Vídeňský řízek Diplomat

Jarka Dlouhá, Brno

Všehochuť /20.12.18
Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Originální

Iva Hajná, Tábor

Všehochuť /19.12.18
Losos à la Capri s brambory

Losos à la Capri s brambory

Pro labužníky

Jindra Setřelová, Ostrov


Všehochuť /19.12.18
Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš

Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna

Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama