Reklama
Zapečené maďarské brambory
Fotogalerie:

Zapečené maďarské brambory

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Pikantní hostina

Připraveno podle receptu Daniely Palečkové z Prahy

Ingredience

  • 1 kg brambor
  • 1 cibule
  • 1 červená paprika
  • 150 g paprikové klobásy
  • 1 lžíce oleje
  • dle potřeby sůl
  • podle chuti maďarské koření nebo chilli
  • 2 vejce
  • 150 ml smetany
  • 100 g tvrdého sýra

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Brambory omyjeme, uvaříme ve slupce do poloměkka, slijeme a necháme trochu zchladnout. Potom je oloupeme a nakrájíme na kolečka. Cibuli a papriku očistíme a nakrájíme na proužky, klobásu na kolečka.

  2. krok2

    Zapékací mísu vytřeme olejem a na dno poklademe vrstvu brambor. Osolíme, na brambory rozprostřeme cibuli, papriku i klobásu a posypeme směsí maďarského koření. Pak přidáme vrstvu brambor, znovu osolíme a okořeníme. Vrstev může být několik, podle množství surovin a velikosti zapékací mísy.

  3. Nakonec rozmícháme vejce se smetanou a vše zalijeme. Na závěr pokrm posypeme strouhaným sýrem. Zapékáme v předehřáté troubě při 190 °C po dobu 45 minut.

Tip redakce

S chilli opatrně. Některé paprikové klobásy jsou dost pikantní samy o sobě.

Pošli recept! - Speciál - Levné dobroty (16.1.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Tagliatelle po italsko-švédsku

Tagliatelle po italsko-švédsku

Nejlepší jsou těstoviny ze semolinové mouky. Kateřina Gajová, Brno
Všehochuť /27.04.17
Játrovka

Játrovka

Pro nečekanou návštěvu přijde vhod.
Veronika Konecká, Znojmo
Všehochuť /07.10.11
Kuře na hraškových bramborách

Kuře na hraškových bramborách

Ráda „vařím“ jídla v remosce, protože se mohu věnovat plně dětem a nemusím stát ...

Všehochuť /03.04.12
Čínské nudle

Čínské nudle

Kdo má rád, může přidat feferonku.

Eva Olšavská, Jirkov

Všehochuť /15.09.13
Sušenky z burákového másla

Sušenky z burákového másla

Rychlá mňamka k odpolední kávičce.
Olga Vaňková, Staré Město
Všehochuť /27.12.11
Smaro

Smaro

Když chlapům neřekneš, z čeho je, pochutnají si.

Michal Machurka, Praha

Všehochuť /20.08.12
 

Nejnovější

Zapečené rolky z kotlety

Zapečené rolky z kotlety

Iveta Bílková, Kroměříž
Škola vaření /23.02.18
Krkovička s pikantní krustou

Krkovička s pikantní krustou

Dana Koutecká, Modřany

Všehochuť /23.02.18
Kuře à la bažant

Kuře à la bažant

Markéta Kyselová, Praha

Všehochuť /23.02.18
Mandlová kuřecí roláda

Mandlová kuřecí roláda

Alena Trousilová, Veltrusy

Všehochuť /23.02.18
Vepřová roláda na středomořský způsob

Vepřová roláda na středomořský způsob

Upečeno podle receptu

Barbory Slané z Prahy

Všehochuť /23.02.18
Rozinková rýže po indicku

Rozinková rýže po indicku

Uvařeno podle receptu

Karolíny Oujezdské z Opavy

Všehochuť /23.02.18
Králík na pivě

Králík na pivě

Marcela Rompotlová, Proseč

Všehochuť /23.02.18
Lahodná telecí plec na kmínu

Lahodná telecí plec na kmínu

Otto Plášek, Brno

Škola vaření /22.02.18
Telecí plec se zeleninou

Telecí plec se zeleninou

Klára Flenerová, Beroun

Škola vaření /22.02.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Levné dobroty

Znáte rčení „za málo peněz hodně muziky“? Tato věta se pro mě po Vánocích stává kuchařskou mantrou. V lednu mi vždy připadá, že si moje fantazie vzala dovolenou a účet si fouká bolístky.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama