Reklama
Zapečené maďarské brambory
Fotogalerie:

Zapečené maďarské brambory

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Mám ráda jednoduchá jídla, tohle je moje oblíbené.

Hana Petrová, České Budějovice

Ingredience

  • 1,2 kg brambor
  • 1 cibule
  • 1 červená paprika
  • 1 bílá paprika
  • 1 feferonka
  • 150 g maďarské klobásy
  • 1 lžíce oleje
  • podle potřeby sůl
  • trocha mleté papriky
  • 2 vejce
  • 150 ml smetany
  • 70 g tvrdého sýra

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Brambory uvaříme ve slupce do poloměkka, necháme trochu zchladnout a potom oloupeme a nakrájíme na kolečka. Cibuli a papriky očistíme a také nakrájíme na kolečka. Feferonku pokrájíme na malé kousky, klobásu na kolečka. 

  2. krok2

    Dno a boky zapékací mísy vytřeme olejem, na dno položíme vrstvu brambor. Osolíme a poprášíme sladkou paprikou. Na brambory vrstvíme nakrájenou cibuli, papriky, klobásu a feferonku. Pak znovu přidáme vrstvu brambor, osolíme a posypeme paprikou. Vrstev může být několik, podle množství surovin a velikosti zapékací mísy. 

  3. krok3

    Nakonec rozmícháme vejce se smetanou a vše zalijeme. Vrch posypeme strouhaným sýrem. Zapékáme v předehřáté troubě na 190°C asi 45 minut.


Pošli recept! - Speciál - Brambory (14.9.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Etiopské placky injera

Etiopské placky injera

Radana Chvostková, Praha
Všehochuť /01.04.18
Grilovaná kuřecí stehýnka s tzatziki

Grilovaná kuřecí stehýnka s tzatziki

Teplé večery lákají ke grilování a to je také mojí oblíbenou zábavou. Masité ...
Všehochuť /14.08.14
Pagáčky

Pagáčky

Chutnají všem, uvidíš, že ze stolu zmizí během chvilky.
Jarka Šmátralová, Kadaň
Všehochuť /13.11.09
Boršč

Boršč

Boršč jsem zkusila v jídelně v práci a vždy mi chutnal. Jeho vaření ...

Všehochuť /25.09.16
Vídeňský zákusek

Vídeňský zákusek

Tento recept jsem získal od dobrých známých. Zalíbil se mi i proto, že jde krásně ...
Všehochuť /22.12.08
Zapékané brambory s pórkem

Zapékané brambory s pórkem

Je to rychlovka, kterou rodinu zaručeně potěšíš. Podávej se zeleninovým salátem.
...
Všehochuť /25.06.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu