Mám ráda jednoduchá jídla, tohle je moje oblíbené.
Hana Petrová, České Budějovice
Ingredience
- 1,2 kg brambor
- 1 cibule
- 1 červená paprika
- 1 bílá paprika
- 1 feferonka
- 150 g maďarské klobásy
- 1 lžíce oleje
- podle potřeby sůl
- trocha mleté papriky
- 2 vejce
- 150 ml smetany
- 70 g tvrdého sýra
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Brambory uvaříme ve slupce do poloměkka, necháme trochu zchladnout a potom oloupeme a nakrájíme na kolečka. Cibuli a papriky očistíme a také nakrájíme na kolečka. Feferonku pokrájíme na malé kousky, klobásu na kolečka.
-
Dno a boky zapékací mísy vytřeme olejem, na dno položíme vrstvu brambor. Osolíme a poprášíme sladkou paprikou. Na brambory vrstvíme nakrájenou cibuli, papriky, klobásu a feferonku. Pak znovu přidáme vrstvu brambor, osolíme a posypeme paprikou. Vrstev může být několik, podle množství surovin a velikosti zapékací mísy.
-
Nakonec rozmícháme vejce se smetanou a vše zalijeme. Vrch posypeme strouhaným sýrem. Zapékáme v předehřáté troubě na 190 °C asi 45 minut.