Reklama
Reklama
Zapečené  kapustičky v karí rýži
Fotogalerie:

Zapečené kapustičky v karí rýži

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Výborný vegetariánský oběd.

Jana Vágnerová, Krásensko

Ingredience

  • 500 g růžičkové kapusty
  • 200 g balkánského sýra
  • 5 stroužků česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 100 g rýže
  • trocha soli
  • 1 lžička karí

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Kapustičky očistíme a 5 minut povaříme ve vroucí vodě. Balkánský sýr rozdrolíme a smícháme s prolisovaným česnekem a lžící olivového oleje. 

  2. Uvařenou rýži smícháme s karí a solí a přidáme trochu vody, aby byla rýže i po zapečení vláčná. Zapékací misku nebo plech vymažeme olivovým olejem, nasypeme do něj rýži a na ni poklademe kapustičky. Směs necháme krátce zapéct a podáváme ozdobenou rajčaty.

Pošli recept! 11/2015 (4.10.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Čínský zázvorový čaj

Čínský zázvorový čaj

Virózám vzdoruji jen díky zázračné síle zázvoru. Vlastimila Kušková, Žebrák ...
Všehochuť /01.03.10
Rýžové nudle s dýní

Rýžové nudle s dýní

Sójová omáčka a sladká chuť dýně vytvoří ideální kombinaci.

Majka Kratinová,...

Všehochuť /22.06.16
Zapečený chřest

Zapečený chřest

V této úpravě nám chutná nejvíc.
Jarmila Čechalová, Ostrava-Poruba
Všehochuť /04.08.11
Zeleninový špíz s provensálskými bylinkami

Zeleninový špíz s provensálskými bylinkami

Přestože je dnes už vegetariánství  poměrně časté, hodně lidí je ...
Všehochuť /21.04.13
Raviolli s ricottou a zeleninou

Raviolli s ricottou a zeleninou

Jsou skvělé. Důležité je těsto dobře spojit.

Marie Brožová, Jihlava

Všehochuť /18.09.13
Míchaná zelenina

Míchaná zelenina

Jako příloha nebo jen tak na zobání...

Romana Klátilová, Odry

Všehochuť /07.08.16
 

Nejnovější

Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice
Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Podle receptu

Ivany Samkové ze Zábřehu

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama