Reklama
Zapečené cibule s nivou
Fotogalerie:

Zapečené cibule s nivou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Nemusíš mít obavy, po uvaření je cibule lépe stravitelná a tolik nenadýmá.

Lenka Potůčková, Krnov

Ingredience

  • 4 velké cibule
  • 150 g nivy
  • 4 plátky anglické slaniny
  • 2 stroužky česneku
  • 8 lžic smetany ke šlehání
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 větvička tymiánu
  • trocha čerstvě mletého pepře
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 1 bageta

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

75 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Cibule oloupeme a dáme do hrnce s vroucí osolenou vodou. Asi 10 minut je povaříme, aby změkly. Potom je vyjmeme, necháme okapat a vychladnout.

  2. krok2

    Uvařené cibule z obou stran seřízneme asi o 2 cm, odkrojené kousky nakrájíme nadrobno a odložíme stranou. Vnitřky cibulí opatrně vyjmeme a také nakrájíme. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, nivu nastrouháme na hrubším struhadle.

  3. krok3

    Na pánvi rozehřejeme olivový olej a zlehka na něm osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme česnek, tymián a přilijeme smetanu. Společně asi 2 minuty povaříme a stáhneme z ohně. Do směsi vmícháme nivu a opepříme.

  4. Kolem každé cibule omotáme plátek slaniny, můžeme ho upevnit párátkem. Cibule položíme do pekáčku vyloženého pečicím papírem a naplníme je sýrovou směsí. Pekáček vložíme do trouby předehřáté na 180 °C, pečeme přibližně 25 minut.

  5. Podáváme ještě teplé se zakysanou smetanou a čerstvou bílou bagetkou.

Pošli recept! 7/2016 (3.6.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Grilované kuřecí špízy

Grilované kuřecí špízy

Nezapomeň k nim udělat salát z čerstvé zeleniny a bylinek. Zdena Kučerová, ...
Všehochuť /19.05.17
Americká grilovaná žebírka

Americká grilovaná žebírka

Pro partu chlapů ta nejlepší lahůdka.

Stanislava Hrbáčková, Přeštice

Všehochuť /20.09.15
Pizza s rajčaty a slaninou

Pizza s rajčaty a slaninou

Upečeno podle receptu

Ilony Sedlákové z Přerova

Všehochuť /21.01.18
Nudle s bambusovými výhonky

Nudle s bambusovými výhonky

Je to výborný rychlý recept inspirovaný čínskou kuchyní.

Martina Nečasová, Rosice u ...

Všehochuť /25.05.13
Rajčatové bruschetty

Rajčatové bruschetty

Podle receptu

Nely Hudečkové z Českého Krumlova

Všehochuť /01.07.18
Vepřová kotleta se slaninou a rýží

Vepřová kotleta se slaninou a rýží

Křupavá slaninka a cibulka dodá kotletám opravdový šmrnc, jasmínová rýže je zase...
Všehochuť /12.06.12
 

Nejnovější

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama