Reklama
Zapečené cibule s nivou
Fotogalerie:

Zapečené cibule s nivou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Nemusíš mít obavy, po uvaření je cibule lépe stravitelná a tolik nenadýmá.

Lenka Potůčková, Krnov

Ingredience

  • 4 velké cibule
  • 150 g nivy
  • 4 plátky anglické slaniny
  • 2 stroužky česneku
  • 8 lžic smetany ke šlehání
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 větvička tymiánu
  • trocha čerstvě mletého pepře
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 1 bageta

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

75 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Cibule oloupeme a dáme do hrnce s vroucí osolenou vodou. Asi 10 minut je povaříme, aby změkly. Potom je vyjmeme, necháme okapat a vychladnout.

  2. krok2

    Uvařené cibule z obou stran seřízneme asi o 2 cm, odkrojené kousky nakrájíme nadrobno a odložíme stranou. Vnitřky cibulí opatrně vyjmeme a také nakrájíme. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, nivu nastrouháme na hrubším struhadle.

  3. krok3

    Na pánvi rozehřejeme olivový olej a zlehka na něm osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme česnek, tymián a přilijeme smetanu. Společně asi 2 minuty povaříme a stáhneme z ohně. Do směsi vmícháme nivu a opepříme.

  4. Kolem každé cibule omotáme plátek slaniny, můžeme ho upevnit párátkem. Cibule položíme do pekáčku vyloženého pečicím papírem a naplníme je sýrovou směsí. Pekáček vložíme do trouby předehřáté na 180 °C, pečeme přibližně 25 minut.

  5. Podáváme ještě teplé se zakysanou smetanou a čerstvou bílou bagetkou.

Pošli recept! 7/2016 (3.6.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Indická hrachovka

Indická hrachovka

Pravá indická polévka s velmi nevšední chutí. Lucie Hrochová, Chlumec nad Cidlinou...
Všehochuť /14.07.12
Horký pomeranč

Horký pomeranč

Romana Rubášová, Klatovy

Všehochuť /02.12.17
Zapečené maďarské brambory

Zapečené maďarské brambory

Pikantní hostina

Připraveno podle receptu Daniely Palečkové z Prahy

Všehochuť /08.02.18
Maďarské hortobágy

Maďarské hortobágy

Recept jsem si přivezla z dovolené.

Mirka Koulová, Uherský Brod

Všehochuť /19.01.13
Rajčatové čatní

Rajčatové čatní

Toto čatní je lahoda.
Tomáš Líbal, Mladá Boleslav
Všehochuť /03.11.08
Odpolední tyčinky

Odpolední tyčinky

Slané tyčky jsou křupavé, vevnitř přesto stále vláčné.

Iva Trhoňová, Mouchnice

Všehochuť /26.08.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Sluníčko svítí, příroda láká a mně se nechce sedět doma, natož trávit hodiny u sporáku. Co s tím? Přece uvařit něco rychlého a hurá na výlet! Večer si posedíme s rodinou na zahradě, rozpálíme gril a budeme se kochat výhledem na letošní úrodu. Co s ní udělám? Upeču nějaký koláč nebo zavařím na později? Z receptů, které jste nám poslali, si jistě něco vyberu.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu