Reklama
Zapečená indická okurka
Fotogalerie:

Zapečená indická okurka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Je to vlastně zvláštní druh cukety a upravuje se stejným způsobem.

Jaroslav Hradil, Otrokovice

Ingredience

  • 1 plod indické okurky
  • tuk na vymazání plechu
  • trocha oblíbeného koření
  • kousek uzeniny
  • 1 menší cibule
  • 1 zelená paprika
  • 1 červená pálivá paprička
  • 1 stroužek česnek
  • 100 g nastrouhaný sýr

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Plod nakrájíme na kolečka silná asi 0,5 cm. Rozložíme je na tukem vymazaný plech a jemně posypeme kořením (např. vegetou, kořením na grilovanou zeleninu apod.). Pak na ně položíme kousek salámu nebo kolečko klobásky, dále kolečko cibule, malé plátky zelené papriky, vynikající je kombinovaná se silně pálivou. Ta by neměla chybět stejně jako plátek česneku.

  2. Posypeme nastrouhaným sýrem. Vložíme do trouby a pečeme, dokud se sýr nerozteče po celém povrchu. Konzumuje se teplé s chlebíčkem, tvrdou zelenou kůrku odkrojíme.

Pošli recept! 8/2013 (3.7.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Maďarská zelná polévka

Maďarská zelná polévka

Každý rok navštěvujeme maďarské lázně a nemůžeme si vynachválit jak termální ...
Všehochuť /20.08.08
Těstoviny Salsiccia

Těstoviny Salsiccia

Rychlý, nenáročný a chutný oběd.

Veronika Poláčková, Mýto

Všehochuť /16.11.12
Bulharské nudle

Bulharské nudle

Geniálně jednoduché a chutné jídlo!
Věra Černevová, Praha
Všehochuť /07.11.08
Těstovinový salát s mořskými plody

Těstovinový salát s mořskými plody

Vše můžeš posypat sekanou petrželkou.

Jana Hromádková, Strakonice

Všehochuť /26.09.16
Asijské kuřecí prsty

Asijské kuřecí prsty

Pavel Kožíšek
Všehochuť /26.09.19
Čínské kuře na koriandru

Čínské kuře na koriandru

Čína nám všem hodně chutná, rád zkouším stále nové varianty. Tahle s rýžovými ...
Všehochuť /31.03.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu