Reklama
Vynikající pizza z grilu
Fotogalerie:

Vynikající pizza z grilu

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Vítek Kolář, Milevsko

Ingredience

  • 250 ml teplé vody
  • 1/2 kostky čerstvého droždí
  • 1 lžíce cukru krupice
  • 1 lžička soli
  • 600 g hladké mouky
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce bílého jogurtu
  • 1 rajčatové pyré
  • dle chuti provensálské koření
  • 1 mozzarella
  • dle potřeby cherry rajčata

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Část vody smícháme s droždím a cukrem a pořádně zamícháme.

  2. Počkáme asi 7 minut, než se nám na směsi začnou tvořit bublinky, a mezitím zamícháme sůl do mouky. Po 7 minutách přidáme ke kvásku olivový olej a jogurt.

  3. Směs a zbytek vody přilijeme k mouce a pořádně promícháme vařečkou.

  4. Pokud se těsto lepí, přidáme trochu mouky. Jakmile vše drží, vyndáme ho na pomoučenou plochu a znovu zpracujeme rukama.

  5. Když máme hladké těsto, vložíme ho do mísy vytřené olejem a necháme asi 30 minut kynout. Jakmile těsto vykyne, rozdělíme ho na 4 stejné části a necháme je znovu asi 15 minut nakynout.

  6. Po patnácti minutách těsto rozválíme na placku vysokou asi 0,5 cm, kterou dáme na pečicí papír a potřeme základem pomodoro, které si připravíme smícháním rajčatového pyré, s trochou provensálského koření, soli a pepře.

  7. Na pizzu poklademe trochu mozzarelly, cherry rajčata a další oblíbené přísady.

  8. Pizzu poté vložíme na pizza kámen do grilu rozpáleného na 150 °C a pečeme dozlatova.

Pošli recept! - Speciál - Rychlovky pro děti (17.8.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Dalmátské čufty s rýží

Dalmátské čufty s rýží

Je to vždy vzpomínka na krásnou dovolenou. Dana Maněvská, Praha
Všehochuť /02.11.16
Domácí pěna z kuřecích jater

Domácí pěna z kuřecích jater

Podle receptu

Šárky Raškové ze Sokolova

Všehochuť /26.05.18
Conchiglie se šunkou a s hráškem

Conchiglie se šunkou a s hráškem

Těstoviny ve tvaru mušliček se vaří krátce.

Renata Huksová, Praha

Všehochuť /24.05.17
Hořčicové košíčky

Hořčicové košíčky

Pavel Zdárný, Praha

Všehochuť /25.07.18
Nilský okoun „Malaysia“

Nilský okoun „Malaysia“

Díky koření z brambor má maso pikantní chuť. Otto Plášek, Brno
Všehochuť /06.12.15
Cibulovo-pepřová pochoutka

Cibulovo-pepřová pochoutka

Hodí se jako pikantní příloha k masu.
Vance O' Reilly, Dobříš
Všehochuť /22.12.11
 

Nejnovější

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama