Reklama
Reklama
Vynikající pizza z grilu
Fotogalerie:

Vynikající pizza z grilu

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Vítek Kolář, Milevsko

Ingredience

  • 250 ml teplé vody
  • 1/2 kostky čerstvého droždí
  • 1 lžíce cukru krupice
  • 1 lžička soli
  • 600 g hladké mouky
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce bílého jogurtu
  • 1 rajčatové pyré
  • dle chuti provensálské koření
  • 1 mozzarella
  • dle potřeby cherry rajčata

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Část vody smícháme s droždím a cukrem a pořádně zamícháme.

  2. Počkáme asi 7 minut, než se nám na směsi začnou tvořit bublinky, a mezitím zamícháme sůl do mouky. Po 7 minutách přidáme ke kvásku olivový olej a jogurt.

  3. Směs a zbytek vody přilijeme k mouce a pořádně promícháme vařečkou.

  4. Pokud se těsto lepí, přidáme trochu mouky. Jakmile vše drží, vyndáme ho na pomoučenou plochu a znovu zpracujeme rukama.

  5. Když máme hladké těsto, vložíme ho do mísy vytřené olejem a necháme asi 30 minut kynout. Jakmile těsto vykyne, rozdělíme ho na 4 stejné části a necháme je znovu asi 15 minut nakynout.

  6. Po patnácti minutách těsto rozválíme na placku vysokou asi 0,5 cm, kterou dáme na pečicí papír a potřeme základem pomodoro, které si připravíme smícháním rajčatového pyré, s trochou provensálského koření, soli a pepře.

  7. Na pizzu poklademe trochu mozzarelly, cherry rajčata a další oblíbené přísady.

  8. Pizzu poté vložíme na pizza kámen do grilu rozpáleného na 150 °C a pečeme dozlatova.

Pošli recept! - Speciál - Rychlovky pro děti (17.8.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Fazolová quesadilla

Fazolová quesadilla

Bezmasá obdoba klasického španělského receptu. Dana Přibylová, Praha
Všehochuť /19.04.17
Frankfurtská jemná polévka

Frankfurtská jemná polévka

Pokud dodržíš zdlouhavý postup vaření‚ budeš odměněn lahodnou polévkou vhodnou pro...
Všehochuť /30.03.10
Mořský koktejl

Mořský koktejl

Podáváme na čerstvé ciabattě.

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /23.04.16
Americké cukroví

Americké cukroví

Sladké cukroví, které mlsají děti v USA.
Eva Obadalová, Valašské Klobouky
Všehochuť /30.07.10
Smetanová pizza s brusinkami

Smetanová pizza s brusinkami

Petra Ježková, Liberec

Všehochuť /22.08.18
Noky na italský způsob

Noky na italský způsob

Lenka Malinovská, Poděbrady

Všehochuť /25.07.18
 

Nejnovější

Domácí bagel se žervé

Domácí bagel se žervé

Čerstvé jsou nejlepší Podle receptu Heleny ...
Za pár korun /24.02.19
Salát z červené pšenice

Salát z červené pšenice

Barbora Kalousková, Zlín

Zdravě a chutně /22.02.19
Kedlubnová polévka

Kedlubnová polévka

Tereza Hošková, Klášterec nad Ohří

Zdravě a chutně /22.02.19
Rolovaná kachna s knedlíky

Rolovaná kachna s knedlíky

Podle receptu

Vilmy Rašínové z Chomutova

Všehochuť /22.02.19
Vločková kaše s uzeným tofu

Vločková kaše s uzeným tofu

Plná bílkovin

Podle receptu Michaely Volné z Pardubic

Zdravě a chutně /21.02.19
Krůtí paella s krevetami

Krůtí paella s krevetami

Na talíři je hezky barevná

Podle receptu Stáni Zůzové ze Soběslavi

Všehochuť /21.02.19
Plněné slaninové rolky

Plněné slaninové rolky

Skvělé studené i teplé

Podle receptu Sáry Divíškové z Loun

Všehochuť /21.02.19
Muffiny se zeleninou

Muffiny se zeleninou

Chutná zdravá večeře

Podle receptu Ivety Duškové z Tábora

Za pár korun /20.02.19
Ředkvičkové placičky

Ředkvičkové placičky

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Zdravě a chutně /20.02.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Česká kuchyně

Stane se vám někdy, že se zastavíte a jen tak si zavzpomínáte na dětství? Co se vám vybaví? Mně jednoznačně chuť nudlové polévky od mé babičky z Milevska a vůně moravských vrabců, které mi připravovala maminka. Připomeňte si s námi své oblíbené recepty z mladých let a užijte si opět krásné a bezstarostné chvíle s příborem v ruce.

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama