Reklama
Vynikající pizza z grilu
Fotogalerie:

Vynikající pizza z grilu

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Vítek Kolář, Milevsko

Ingredience

  • 250 ml teplé vody
  • 1/2 kostky čerstvého droždí
  • 1 lžíce cukru krupice
  • 1 lžička soli
  • 600 g hladké mouky
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce bílého jogurtu
  • 1 rajčatové pyré
  • dle chuti provensálské koření
  • 1 mozzarella
  • dle potřeby cherry rajčata

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Část vody smícháme s droždím a cukrem a pořádně zamícháme.

  2. Počkáme asi 7 minut, než se nám na směsi začnou tvořit bublinky, a mezitím zamícháme sůl do mouky. Po 7 minutách přidáme ke kvásku olivový olej a jogurt.

  3. Směs a zbytek vody přilijeme k mouce a pořádně promícháme vařečkou.

  4. Pokud se těsto lepí, přidáme trochu mouky. Jakmile vše drží, vyndáme ho na pomoučenou plochu a znovu zpracujeme rukama.

  5. Když máme hladké těsto, vložíme ho do mísy vytřené olejem a necháme asi 30 minut kynout. Jakmile těsto vykyne, rozdělíme ho na 4 stejné části a necháme je znovu asi 15 minut nakynout.

  6. Po patnácti minutách těsto rozválíme na placku vysokou asi 0,5 cm, kterou dáme na pečicí papír a potřeme základem pomodoro, které si připravíme smícháním rajčatového pyré, s trochou provensálského koření, soli a pepře.

  7. Na pizzu poklademe trochu mozzarelly, cherry rajčata a další oblíbené přísady.

  8. Pizzu poté vložíme na pizza kámen do grilu rozpáleného na 150 °C a pečeme dozlatova.

Pošli recept! - Speciál - Rychlovky pro děti (17.8.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Plněné těstoviny

Plněné těstoviny

Nelekněte se, dají sice trochu víc práce, ale zato hezky vypadají na talíři a výborně ...
Všehochuť /26.10.14
Mexické fazole

Mexické fazole

Mám rád, když jsou ostré. Ale to už záleží na vkusu.

Jindřich Kalousek, ...

Všehochuť /05.08.16
Salát z kapustiček

Salát z kapustiček

Kapusta je výborný zdroj vitaminů.

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /06.02.16
Labužnické kotletky ze švýcarska

Labužnické kotletky ze švýcarska

Snadné a přitom neobyčejné a chutné jídlo.
Michaela Benešová,  Lukavec
Všehochuť /04.08.11
Kaštanová polévka

Kaštanová polévka

Polévka z kaštanů s příchutí zázvoru.
Tereza Mrowiecová, Karviná
Všehochuť /26.03.10
Masové krokety s kari omáčkou

Masové krokety s kari omáčkou

Kari koření jsem si velice oblíbil, protože dokáže pokrm správně obohatit. Proto se ...

Všehochuť /06.01.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Jahody... často se jim říká královské ovoce nebo také ovoce lásky. Jsou to trefná označení! Svým tvarem připomínají srdce a z každého zákusku udělají božský zážitek. Pojďte si je s námi vychutnat a užít si sladkosti, které nabízí sama příroda. Vyzkoušejte jahody jak v hlavním jídle, tak v nápojích nebo jako ozdobu neodolatelných dortů. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu