Reklama
Vynikající pizza z grilu
Fotogalerie:

Vynikající pizza z grilu

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Vítek Kolář, Milevsko

Ingredience

  • 250 ml teplé vody
  • 1/2 kostky čerstvého droždí
  • 1 lžíce cukru krupice
  • 1 lžička soli
  • 600 g hladké mouky
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce bílého jogurtu
  • 1 rajčatové pyré
  • dle chuti provensálské koření
  • 1 mozzarella
  • dle potřeby cherry rajčata

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Část vody smícháme s droždím a cukrem a pořádně zamícháme.

  2. Počkáme asi 7 minut, než se nám na směsi začnou tvořit bublinky, a mezitím zamícháme sůl do mouky. Po 7 minutách přidáme ke kvásku olivový olej a jogurt.

  3. Směs a zbytek vody přilijeme k mouce a pořádně promícháme vařečkou.

  4. Pokud se těsto lepí, přidáme trochu mouky. Jakmile vše drží, vyndáme ho na pomoučenou plochu a znovu zpracujeme rukama.

  5. Když máme hladké těsto, vložíme ho do mísy vytřené olejem a necháme asi 30 minut kynout. Jakmile těsto vykyne, rozdělíme ho na 4 stejné části a necháme je znovu asi 15 minut nakynout.

  6. Po patnácti minutách těsto rozválíme na placku vysokou asi 0,5 cm, kterou dáme na pečicí papír a potřeme základem pomodoro, které si připravíme smícháním rajčatového pyré, s trochou provensálského koření, soli a pepře.

  7. Na pizzu poklademe trochu mozzarelly, cherry rajčata a další oblíbené přísady.

  8. Pizzu poté vložíme na pizza kámen do grilu rozpáleného na 150 °C a pečeme dozlatova.

Pošli recept! - Speciál - Rychlovky pro děti (17.8.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Řecké  masové keftedes

Řecké masové keftedes

Když za okny vidím šedou oblohu a smutný déšť, vzpomínám na sluncem ...
Všehochuť /10.02.10
Mořský salát

Mořský salát

Osvěžující a hlavně zdravá pochoutka.
Blažena Bolková, Horní Tošanovice
Všehochuť /27.08.10
Vánoční štóla z domácí pekárny

Vánoční štóla z domácí pekárny

Květa Kroupová, Praha

Všehochuť /23.11.17
Francouzský salát s kozím sýrem

Francouzský salát s kozím sýrem

Podáváme s toasty potřenými česnekem.

Helena Ctiradová, Plzeň

Všehochuť /30.03.16
Kubánské kungri

Kubánské kungri

Kubánci tento pokrm podávají jako přílohu ke klasickému steaku.
Hana Koptová, Doksy
...
Všehochuť /01.09.08
Palau z Ruska

Palau z Ruska

Je to naše rodinné jídlo, které ještě za války dovezl z ciziny děda.
Irena ...
Všehochuť /24.11.10
 

Nejnovější

Křupavá krkovička s kaší

Křupavá krkovička s kaší

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem
Za pár korun /22.09.18
Pečeně z divočáka se slaninovými knedlíky

Pečeně z divočáka se slaninovými knedlíky

Světlana Klačková, Děčín

Škola vaření /22.09.18
Špekové knedlíky se zelím

Špekové knedlíky se zelím

Vydatná podzimní mňamka

Podle receptu Ivy Abrahámové z Prahy

Škola vaření /22.09.18
Nutrie v marinádě

Nutrie v marinádě

Martina Antalová, Postřižín

Všehochuť /22.09.18
Doudlebská pečeně

Doudlebská pečeně

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /22.09.18
Pečeně po italsku

Pečeně po italsku

Podle receptu

Lenky Veselé z Chomutova

Všehochuť /22.09.18
Bublanina s vínem

Bublanina s vínem

Podle receptu

Zuzany Smékalové z Mladé Boleslavi

Sladký život /22.09.18
Bramborové misky s křenem

Bramborové misky s křenem

Pikantní

Podle receptu Jindřišky Coufalové z Prahy

Za pár korun /21.09.18
Kuřecí stehýnka s rýží

Kuřecí stehýnka s rýží

Romana Heková, Svitavy

Škola vaření /21.09.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama