Ingredience
- rum
- 300 g mouka polohrubá
- 125 g máslo
- 1/2 prášek do pečiva
- 250 g cukr krupice
- 4 vejce
- 2 dl mléko
- 3 lžíce cukr moučkový
- 2 dl olej
- 80 g moučka škrobová
- 2 cukr vanilkový
- 1 pudinkový prášek-vanilkový
- 1,5 l džus pomerančový
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Vejce s cukrem ušleháme do husté pěny. Vmícháme olej‚ mléko a mouku s práškem do pečiva. Nalijeme na vymazaný plech a pečeme při 200 °C asi 10 minut.
-
1. krém: z džusu‚ škrobové moučky a cukru uvaříme hustou kaši a ještě teplou nalijeme na vychladlý plát těsta.
-
2. krém: uvaříme pudink. Máslo ušleháme s cukrem a vešleháme vlažný pudink. Natřeme na vychladlý 1. krém. Piškoty namáčíme do džusu s rumem a skládáme na moučník. Zdobíme polevou.