Reklama
Vídeňský zákusek
Fotogalerie:

Vídeňský zákusek

Jiří Černý

Liberec
Tento recept jsem získal od dobrých známých. Zalíbil se mi i proto, že jde krásně zdobit.
Jiří Černý, Liberec

Ingredience

  • rum
  • 300 g mouka polohrubá
  • 125 g máslo
  • 1/2 prášek do pečiva
  • 250 g cukr krupice
  • 4 vejce
  • 2 dl mléko
  • 3 lžíce cukr moučkový
  • 2 dl olej
  • 80 g moučka škrobová
  • 2 cukr vanilkový
  • 1 pudinkový prášek-vanilkový
  • 1,5 l džus pomerančový

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

180 Kč

Postup přípravy

  1. Vejce s cukrem ušleháme do husté pěny. Vmícháme olej‚ mléko a mouku s práškem do pečiva. Nalijeme na vymazaný plech a pečeme při 200 °C asi 10 minut.
  2. 1. krém: z džusu‚ škrobové moučky a cukru uvaříme hustou kaši a ještě teplou nalijeme na vychladlý plát těsta.
  3. 2. krém: uvaříme pudink. Máslo ušleháme s cukrem a vešleháme vlažný pudink. Natřeme na vychladlý 1. krém. Piškoty namáčíme do džusu s rumem a skládáme na moučník. Zdobíme polevou.

Pošli recept! 8/2008 (16.7.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Anglické závitky

Anglické závitky

Kdo má rád, může přidat i pálivou papriku. Martina Antalová,  Odolena Voda
Všehochuť /29.09.13
Barmské krevety

Barmské krevety

Pro milovníky exotiky a pálivého jídla.

Lenka Bocková, Liberec

Všehochuť /13.05.15
Pečené brambory se sýrovým fondue

Pečené brambory se sýrovým fondue

Velmi snadná příprava, přitom chutnají báječně. Podávám k nim sklenku ...

Všehochuť /07.11.16
Tagliatelle s brokolicí a houbami

Tagliatelle s brokolicí a houbami

Brokolici vaříme krátce, pak zůstane svěže zelená.

Lenka Neumanová, Kamenice

Všehochuť /20.11.13
Argentinská křidélka

Argentinská křidélka

Zkus je také, jsou vynikající.

Ladislava Smetanová, Praha

Všehochuť /21.09.13
Řecké maso

Řecké maso

Maso se skvělou omáčkou chutná s pečivem i bramborákem.
Blažena Bolková, ...
Všehochuť /07.11.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu