Reklama
Vídeňský zákusek
Fotogalerie:

Vídeňský zákusek

Jiří Černý

Liberec
Tento recept jsem získal od dobrých známých. Zalíbil se mi i proto, že jde krásně zdobit.
Jiří Černý, Liberec

Ingredience

  • rum
  • 300 g mouka polohrubá
  • 125 g máslo
  • 1/2 prášek do pečiva
  • 250 g cukr krupice
  • 4 vejce
  • 2 dl mléko
  • 3 lžíce cukr moučkový
  • 2 dl olej
  • 80 g moučka škrobová
  • 2 cukr vanilkový
  • 1 pudinkový prášek-vanilkový
  • 1,5 l džus pomerančový

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

180 Kč

Postup přípravy

  1. Vejce s cukrem ušleháme do husté pěny. Vmícháme olej‚ mléko a mouku s práškem do pečiva. Nalijeme na vymazaný plech a pečeme při 200 °C asi 10 minut.
  2. 1. krém: z džusu‚ škrobové moučky a cukru uvaříme hustou kaši a ještě teplou nalijeme na vychladlý plát těsta.
  3. 2. krém: uvaříme pudink. Máslo ušleháme s cukrem a vešleháme vlažný pudink. Natřeme na vychladlý 1. krém. Piškoty namáčíme do džusu s rumem a skládáme na moučník. Zdobíme polevou.

Pošli recept! 8/2008 (16.7.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Banánová chimichanga s čokoládou

Banánová chimichanga s čokoládou

Jak málo stačí k přípravě skvělého zákusku. Andrea Janáková, Polička
Všehochuť /22.07.17
Thajské kuře s kokosovým mlékem

Thajské kuře s kokosovým mlékem

Oblíbila jsem si thajskou kuchyni hlavně proto, že  umí skvěle sladit všechny chutě...

Všehochuť /15.02.15
Kuře po anglicku

Kuře po anglicku

Tomuto kuřeti doma říkáme také „nedělní“, je to totiž skutečný svátek pro ...
Všehochuť /28.06.10
Plněné zelné listy

Plněné zelné listy

Inspirovala mne balkánská kuchyně.

Blanka Jirásková, Tachov

Všehochuť /23.11.14
Mexické špagety

Mexické špagety

Je to sice nezvyklá, ale dobrá kombinace.
Miroslava Králová, Kopidlno
Všehochuť /25.02.10
Pikantní pljeskavica

Pikantní pljeskavica

Kdo jezdí na Jadran, určitě ji zná.

Romana Petrovičová, Znojmo

Všehochuť /24.07.16
 

Nejnovější

Játrové palačinky se sýrovou náplní

Játrové palačinky se sýrovou náplní

Lída Holubová, Pelhřimov
Všehochuť /19.02.20
Novohradský vepřový plátek

Novohradský vepřový plátek

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Za pár korun /18.02.20
Domácí langoše

Domácí langoše

Jaroslava Šrubařová, Bystřice pod Hostýnem

Za pár korun /18.02.20
Pravé krkonošské kyselo

Pravé krkonošské kyselo

Alena Gebauerová, Praha

Škola vaření /18.02.20
Brynzové halušky

Brynzové halušky

Podle receptu Pavla Veselého z Třince

Škola vaření /18.02.20
Barevná omeleta

Barevná omeleta

Ivana Černá, Praha

Vaříme express /18.02.20
Pikantní směs s vejci

Pikantní směs s vejci

Skoro bez nádobí

Helena Slezová, Chrudim

Vaříme express /18.02.20
Kachní stehna po šumavsku

Kachní stehna po šumavsku

Jana Remková, Orlová

Všehochuť /18.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama