Reklama
Vídeňský zákusek
Fotogalerie:

Vídeňský zákusek

Růžena Vranová

Strakonice
Džus nemusí být jen na pití. Můžeš z něj připravit náplň, která v kombinaci s pudinkovým krémem a čokoládou dodá moučníku lahodnou chuť.
Růžena Vranová, Strakonice

Ingredience

  • 4 vejce
  • 250 g cukr krupice
  • 200 ml olej
  • 200 ml mléko
  • 300 g mouka polohrubá
  • 1/2 prášek do pečiva
  • Krém 1:
  • 125 g máslo
  • 3 lžíce cukr moučkový
  • 1 cukr vanilkový
  • 1 pudink vanilkový
  • 300 ml mléko
  • Krém 2:
  • 1 l džus pomerančový
  • 6 lžic cukr krupice
  • 80 g solamyl
  • Ozdoba:
  • 300 ml džus pomerančový
  • 3 lžíce rum
  • 1 poleva čokoládová tmavá
  • 250 ml šlehačka
  • 1 balení piškoty cukrářské

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Celá vejce ušleháme s cukrem do husté pěny. Vmícháme olej, mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vznikne řídké těsto, které nalijeme na tukem vytřený a moukou vysypaný plech s vyšším okrajem. Pečeme asi 15 minut na 190 °C.
    Džus, solamyl a cukr svaříme za stálého míchání na hustou kaši a ještě teplou ji nalijeme na vychladlý piškot.

  2. krok2 Na druhý krém svaříme mléko s pudinkem a vanilkovým cukrem. Zvlášť našleháme máslo s cukrem. Po částech přidáme vlažný pudink. Směs natřeme na krém z pomerančového džusu.
  3. krok3 Navrch klademe cukrářské piškoty namočené ve směsi džusu a rumu, které přestříkáme rozehřátou čokoládou. Hotový moučník nakrájíme na řezy. Ozdobíme šlehačkou.

Pošli recept! 6/2010 (12.5.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí stehna po sevillsku

Kuřecí stehna po sevillsku

Dej si se mnou dobrý zdravý oběd. Milca Vatlavicová, Velešín
Všehochuť /20.02.10
Pravý vídeňský závin

Pravý vídeňský závin

Sylva Krejcarová, Beroun

Všehochuť /07.12.18
Srnčí hřbet Baden-Baden

Srnčí hřbet Baden-Baden

Jitka Pavlíková, Strakonice

Všehochuť /20.11.17
Plněná vejce se sýrovým chipsem

Plněná vejce se sýrovým chipsem

Andrea Janáková, Polička

Všehochuť /20.03.18
Čínská provokace

Čínská provokace

Když si všechno předem připravíš, pochoutku máš hned.
Lucie Zárybnická, Štěkeň
...
Všehochuť /06.10.08
Čínské zeleninové závitky

Čínské zeleninové závitky

Jsou vynikající také jako neobvyklá příloha ke grilovanému masu.

Alice Krupková, ...

Všehochuť /09.10.13
 

Nejnovější

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama