Vídeňský řízek Diplomat
Fotogalerie:

Vídeňský řízek Diplomat

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Jarka Dlouhá, Brno

Ingredience

  • 4 telecí řízky
  • trocha hladké mouky
  • 2 vejce
  • čerstvá strouhanka
  • 200 g másla
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • 1 citron
  • 4 velká vejce
  • 8 sardelových řezů
  • několik oliv
  • sůl a pepř
  • snítka petrželky
  • 1 citron
  • PŘÍLOHA:
  • brambory s máslem a tymiánem

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

250 Kč

Postup přípravy

  1. Telecí řízky naklepeme, osolíme a obalíme v trojobalu. Osmažíme je na másle s olivovým olejem a dáme do tepla.

  2. Na lžíci másla vyklepneme vejce a usmažíme čtyři volská oka, která osolíme, opepříme a posypeme petrželkou.

  3. Na talíř klademe řízek, ozdobíme volským okem, na které upravíme sardelový řez s olivou. Vše zakápneme citronem, podáváme s brambory maštěnými máslem a posypanými tymiánem.

Pošli recept! 12/2017 (3.11.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lasagne s krůtím masem

Lasagne s krůtím masem

Mangold je zelenina neprávem opomíjená.  Hana Zemánková, Jindřichův Hradec
Všehochuť /20.10.16
Lotrinský koláč - quiche

Lotrinský koláč - quiche

Kamila Sovová, Praha

Všehochuť /19.01.18
Fondue po česku

Fondue po česku

Fondue není jen výsadou Švýcarů. Nauč se ho připravovat i ty! Ochutnej, co vznikne,...
Všehochuť /07.10.11
Pirohy se zelím

Pirohy se zelím

Nadýchané, trochu pikantní, no pohádka!

Eva Salajková, Kutná Hora

Všehochuť /22.10.16
Indická polévka s rýží

Indická polévka s rýží

Pokud ti nevadí ostřejší chuť, použij místo karí koření pastu ze zeleného karí.

...

Všehochuť /27.01.17
Moldavanky

Moldavanky

Je to naše domácí moldavsko-české jídlo.
Ivana Arseneová, Horní Lideč
Všehochuť /23.12.11
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama