Reklama
Reklama
Vídeňský řízek Diplomat
Fotogalerie:

Vídeňský řízek Diplomat

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Jarka Dlouhá, Brno

Ingredience

  • 4 telecí řízky
  • trocha hladké mouky
  • 2 vejce
  • čerstvá strouhanka
  • 200 g másla
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • 1 citron
  • 4 velká vejce
  • 8 sardelových řezů
  • několik oliv
  • sůl a pepř
  • snítka petrželky
  • 1 citron
  • PŘÍLOHA:
  • brambory s máslem a tymiánem

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

250 Kč

Postup přípravy

  1. Telecí řízky naklepeme, osolíme a obalíme v trojobalu. Osmažíme je na másle s olivovým olejem a dáme do tepla.

  2. Na lžíci másla vyklepneme vejce a usmažíme čtyři volská oka, která osolíme, opepříme a posypeme petrželkou.

  3. Na talíř klademe řízek, ozdobíme volským okem, na které upravíme sardelový řez s olivou. Vše zakápneme citronem, podáváme s brambory maštěnými máslem a posypanými tymiánem.

Pošli recept! 12/2017 (3.11.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Krůtí prsa marinovaná v gyrosu

Krůtí prsa marinovaná v gyrosu

Sýr se musí pěkně roztéct. Květa Šindelářová, Praha
Všehochuť /30.12.14
Vepřové plátky s italským salátem

Vepřové plátky s italským salátem

Moje žena tento typ jídla zbožňuje, musí se podávat se sklenkou dobrého vína.

Rudolf ...

Všehochuť /05.11.16
Domácí gnocchi se špenátem

Domácí gnocchi se špenátem

Jsou mnohem lepší než kupované.

Pavla Kyselková, Ostrov

Všehochuť /02.09.13
Mozaikové knedlíky

Mozaikové knedlíky

Když ti zbudou vařené brambory od oběda, určitě vyzkoušej tyto dobré knedlíky!
...
Všehochuť /31.05.10
Švýcarská mňamka

Švýcarská mňamka

Vynikající moučník‚ který rychle mizí.
Barbora Vávrová, Břestek
Všehochuť /20.10.10
Bábovka Ekvádor

Bábovka Ekvádor

Upeč si jednoduchý moučník bez vážení!
Jana Paredesová, Praha
Všehochuť /04.09.09
 

Nejnovější

Kapr s bramborovým salátem

Kapr s bramborovým salátem

Ověřená klasika Anna Habřinová, Sokolov
Škola vaření /23.12.18
Vídeňský řízek Diplomat

Vídeňský řízek Diplomat

Jarka Dlouhá, Brno

Všehochuť /20.12.18
Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Originální

Iva Hajná, Tábor

Všehochuť /19.12.18
Losos à la Capri s brambory

Losos à la Capri s brambory

Pro labužníky

Jindra Setřelová, Ostrov


Všehochuť /19.12.18
Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš

Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna

Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama