Reklama
Vídeňská roštěná
Fotogalerie:

Vídeňská roštěná

Veronika Poláčková

Mýto
Šťavnatá a moc dobrá. S osmaženou cibulkou je to opravdu mňamka.
Veronika Poláčková, Mýto

Ingredience

  • 500 g maso hovězí
  • 2 cibule velká
  • špetka sůl
  • 20 ml olej olivový
  • 4 tenké plátky máslo

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Maso - hovězí roštěnou - omyjeme‚ osušíme a nakrájíme na plátky silné asi 2 cm. Pak je hřbetem ruky naklepeme‚ na okrajích nařízneme a osolíme.
  2. Na pánev dáme olivový olej a zprudka na něm osmažíme připravené roštěnky (asi 3 minuty z každé strany). Hned po otočení masa přidáme na pánev na kolečka nakrájenou cibuli a společně s masem ji mírně osmažíme.
  3. Hotové roštěnky klademe na talíř‚ na ně dáme osmaženou cibuli‚ malý plátek másla a přelijeme výpekem z masa a cibule. Podáváme s hranolky nebo s opečenými bramborami.

Pošli recept! 3/2011 (8.2.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Thajská krevetová polévka

Thajská krevetová polévka

Monika Mandelíková, České Budějovice
Všehochuť /12.10.18
Kachní stehna po šumavsku

Kachní stehna po šumavsku

Jana Remková, Orlová

Všehochuť /18.02.20
Smaro

Smaro

Když chlapům neřekneš, z čeho je, pochutnají si.

Michal Machurka, Praha

Všehochuť /20.08.12
Smažené rybí frikadelky

Smažené rybí frikadelky

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /10.10.18
Sýrové suflé s bylinkami

Sýrové suflé s bylinkami

Suflé by se mělo podávat hned po vytažení z trouby. 

Ivana Pavlíková, ...

Všehochuť /25.03.17
Mortadella

Mortadella

Doma vyrobená nemá chybu!
Milan Rabiňák, Bruntál
Všehochuť /14.06.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu