Reklama
Vepřové špízy po vietnamsku
Fotogalerie:

Vepřové špízy po vietnamsku

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Vietnamská kuchyně patří k mým nejoblíbenějším, je plná vůní a neobvyklých chutí.

Vendula Krocánová, Praha

Ingredience

  • Špízy:
  • 400 g vepřové krkovice bez kosti
  • 1 jarní cibulka
  • 2 stroužky česneku
  • 40 ml rybí omáčky
  • 20 g třtinového cukru
  • Salát:
  • 1 kedlubna
  • 2 mrkve
  • 1 limetka
  • 4 lžičky třtinového cukru
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce jablečného octa
  • snítka čerstvé máty
  • 2–3 snítky koriandru

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

95 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Jarní cibulku očistíme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a utřeme. Maso z vepřové krkovice nakrájíme na asi centimetr široké dlouhé nudličky a smícháme je s cibulkou, česnekem, rybí omáčkou a tmavým cukrem. Dáme marinovat do lednice alespoň na 20 minut.

  2. krok2

    Pak nudličky napíchneme na špejle a opečeme na grilovací pánvi, asi 5 minut z každé strany.

  3. krok3

    Ke špízům si připravíme salát z mrkve a kedlubny. Oboje očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle, každé do zvláštní misky. Do mrkve vmícháme lžičku cukru a lžíci jablečného octa. Do kedlubny přidáme lžičku cukru a lžičku soli, promícháme a n echáme 10 minut odležet.

  4. Mezitím uděláme dresink. Do misky vymačkáme šťávu z půlky limetky, přidáme 2 lžičky cukru a lžíci rybí omáčky. Kedlubnu i mrkev slijeme a přebytečnou šťávu ještě rukou vymačkáme. Zamícháme společně v misce a přelijeme připraveným dresinkem. Nakonec salát posypeme nasekanými lístky čerstvé máty a koriandru. Podáváme společně s grilovanými vepřovými špízy.

Pošli recept! 11/2016 (7.10.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ruský boršč

Ruský boršč

Vydatná polévka, která tě zahřeje i zasytí. Kdo má velký hlad, dá si ji ...
Všehochuť /26.02.14
Pikantní kuličky s nivou

Pikantní kuličky s nivou

Petra Malenová, Plzeň

Všehochuť /21.04.18
Italský koláč z brambor

Italský koláč z brambor

Italská kuchyně pro mě neznamená jen těstoviny nebo pizzu. Od té doby, co jsem ...
Všehochuť /30.07.09
Rýžové lečo

Rýžové lečo

Sytá středomořská večeře v naší rodině přijde vhod.
Jaroslava Mudrochová, Trutnov
...
Všehochuť /23.09.08
Italský koláč s ricottou

Italský koláč s ricottou

Hotový koláč necháme vychladnout a před podáváním můžeme ještě pocukrovat.

Alice ...

Všehochuť /22.02.17
Pizza z toastového chleba

Pizza z toastového chleba

Ještě nikdo nepoznal, že není z těsta.
Lenka Březková, Rožmitál
Všehochuť /28.02.10
 

Nejnovější

Pečený hovězí guláš

Pečený hovězí guláš

Podle receptu Ivany Bláhové ze Sušice
Škola vaření /04.10.19
Kakaové kostičky

Kakaové kostičky

Miroslav Vorel, Litvínov

Všehochuť /04.10.19
Potahovaný dort

Potahovaný dort

Podle receptu Soni Michalové z Hodonína

Sladký život /04.10.19
Noky s houbami

Noky s houbami

Dita Skoumalová, Praha

Vaříme express /03.10.19
Hruškové špičky

Hruškové špičky

Ozdobí každý stůl

Podle receptu Petry Zikmundové ze Šumperka

Všehochuť /03.10.19
Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Podle receptu

Sáry Fučíkové z Trutnova

Sladký život /03.10.19
Kris kros koláč s jablky

Kris kros koláč s jablky

Podle receptu 

Katky Blahošové z Krnova

Sladký život /03.10.19
Lilek plněný bulgurem

Lilek plněný bulgurem

Podle receptu

Blanky Pučíkové z Mladé Boleslavi

Škola vaření /02.10.19
Dort divočák

Dort divočák

Aneta Tlačbabová, Jihlava

Všehochuť /02.10.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Knedlíková kuchařka

Je to tak, knedlíky do českých jídelníčků prostě patří. Už ve škole nám dávají ovocné knedlíky, při slavnostnějších okamžicích si dopřejeme svíčkovou se šesti a během náročného týdne rodinu odbudeme knedlíkem s vajíčkem. Tím to však nemusí končit! Vyzkoušej jiné recepty i způsoby přípravy a uvidíš, že knedlíky jsou prostě nestárnoucím hitem.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama