Reklama
Vepřové špízy po vietnamsku
Fotogalerie:

Vepřové špízy po vietnamsku

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Vietnamská kuchyně patří k mým nejoblíbenějším, je plná vůní a neobvyklých chutí.

Vendula Krocánová, Praha

Ingredience

  • Špízy:
  • 400 g vepřové krkovice bez kosti
  • 1 jarní cibulka
  • 2 stroužky česneku
  • 40 ml rybí omáčky
  • 20 g třtinového cukru
  • Salát:
  • 1 kedlubna
  • 2 mrkve
  • 1 limetka
  • 4 lžičky třtinového cukru
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce jablečného octa
  • snítka čerstvé máty
  • 2–3 snítky koriandru

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

95 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Jarní cibulku očistíme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a utřeme. Maso z vepřové krkovice nakrájíme na asi centimetr široké dlouhé nudličky a smícháme je s cibulkou, česnekem, rybí omáčkou a tmavým cukrem. Dáme marinovat do lednice alespoň na 20 minut.

  2. krok2

    Pak nudličky napíchneme na špejle a opečeme na grilovací pánvi, asi 5 minut z každé strany.

  3. krok3

    Ke špízům si připravíme salát z mrkve a kedlubny. Oboje očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle, každé do zvláštní misky. Do mrkve vmícháme lžičku cukru a lžíci jablečného octa. Do kedlubny přidáme lžičku cukru a lžičku soli, promícháme a n echáme 10 minut odležet.

  4. Mezitím uděláme dresink. Do misky vymačkáme šťávu z půlky limetky, přidáme 2 lžičky cukru a lžíci rybí omáčky. Kedlubnu i mrkev slijeme a přebytečnou šťávu ještě rukou vymačkáme. Zamícháme společně v misce a přelijeme připraveným dresinkem. Nakonec salát posypeme nasekanými lístky čerstvé máty a koriandru. Podáváme společně s grilovanými vepřovými špízy.

Pošli recept! 11/2016 (7.10.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Špagety carbonara

Špagety carbonara

Dobrý lehký pokrm. Moc nám chutná. Pavla Šídová, Most
Všehochuť /16.07.16
Kaštanový krém

Kaštanový krém

Výborná polévka z jedlých kaštanů.

Martina Škardová, Chlumec n. C.

Všehochuť /03.12.12
Šmakoun po libanonsku

Šmakoun po libanonsku

Orientální chutě osvěží a zasytí. A to i vegetariána!
Petra Viková, Červený ...
Všehochuť /20.05.11
Slovenský perkelt

Slovenský perkelt

Je to výborná mňamka, zajistí ti pochvalu.
Eva Chudá, Ostrava
Všehochuť /10.02.10
Těstovinový salát s mořskými plody

Těstovinový salát s mořskými plody

Vše můžeš posypat sekanou petrželkou.

Jana Hromádková, Strakonice

Všehochuť /26.09.16
Pizza se smetanou

Pizza se smetanou

Někdy ji sypu čerstvým tymiánem.

Eva Jonášová, Jihlava

Všehochuť /19.09.13
 

Nejnovější

Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha
Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama