Reklama
Vepřové špízy po vietnamsku
Fotogalerie:

Vepřové špízy po vietnamsku

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Vietnamská kuchyně patří k mým nejoblíbenějším, je plná vůní a neobvyklých chutí.

Vendula Krocánová, Praha

Ingredience

  • Špízy:
  • 400 g vepřové krkovice bez kosti
  • 1 jarní cibulka
  • 2 stroužky česneku
  • 40 ml rybí omáčky
  • 20 g třtinového cukru
  • Salát:
  • 1 kedlubna
  • 2 mrkve
  • 1 limetka
  • 4 lžičky třtinového cukru
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce jablečného octa
  • snítka čerstvé máty
  • 2–3 snítky koriandru

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

95 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Jarní cibulku očistíme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a utřeme. Maso z vepřové krkovice nakrájíme na asi centimetr široké dlouhé nudličky a smícháme je s cibulkou, česnekem, rybí omáčkou a tmavým cukrem. Dáme marinovat do lednice alespoň na 20 minut.

  2. krok2

    Pak nudličky napíchneme na špejle a opečeme na grilovací pánvi, asi 5 minut z každé strany.

  3. krok3

    Ke špízům si připravíme salát z mrkve a kedlubny. Oboje očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle, každé do zvláštní misky. Do mrkve vmícháme lžičku cukru a lžíci jablečného octa. Do kedlubny přidáme lžičku cukru a lžičku soli, promícháme a n echáme 10 minut odležet.

  4. Mezitím uděláme dresink. Do misky vymačkáme šťávu z půlky limetky, přidáme 2 lžičky cukru a lžíci rybí omáčky. Kedlubnu i mrkev slijeme a přebytečnou šťávu ještě rukou vymačkáme. Zamícháme společně v misce a přelijeme připraveným dresinkem. Nakonec salát posypeme nasekanými lístky čerstvé máty a koriandru. Podáváme společně s grilovanými vepřovými špízy.

Pošli recept! 11/2016 (7.10.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Švestkový koláč

Švestkový koláč

Peče ho maminka v Bavorsku, kde je moučník moc oblíbený. Eva Schejbalová, ...
Všehochuť /23.01.11
Domácí paštika s brusinkami

Domácí paštika s brusinkami

Už nikdy nechci kupovanou paštiku. Ta domácí je jednička‚ navíc je její příprava ...
Všehochuť /14.07.12
Vejce se šunkovou pěnou

Vejce se šunkovou pěnou

Vajíčka se šunkovou pěnou připravuji jako předkrm ke svátečním chodům, jako ...
Všehochuť /08.06.10
Orientální arašídové těstoviny z jednoho hrnce

Orientální arašídové těstoviny z jednoho hrnce

Příprava nemůže být jednodušší – všechny suroviny se vaří najednou a je ...

Všehochuť /06.05.17
Srbská čorba

Srbská čorba

Charakteristickou chuť a vůni jí dodá lečo.

Ludmila Čapková, Pardubice

Všehochuť /02.10.13
Kuřecí prsíčka s medovou kůrčičkou

Kuřecí prsíčka s medovou kůrčičkou

Stejně dobře jako kuře chutná i kachna, i v tomto případě jsou nejvhodnějším masem ...
Všehochuť /23.09.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu