Reklama
Reklama
Vepřové plátky s italským salátem
Fotogalerie:

Vepřové plátky s italským salátem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Moje žena tento typ jídla zbožňuje, musí se podávat se sklenkou dobrého vína.

Rudolf Kamenický, Kroměříž

Ingredience

  • 400 g vepřových plátků
  • podle chuti hrubá sůl a pepř
  • trocha hladké mouky na poprášení
  • na smažení olej
  • 100 ml bílého suchého vína
  • 1 stroužek česneku (nebo lžička sušeného česneku)
  • 4 rajčata
  • 2 jarní cibulky
  • 50 g černých oliv
  • 1 hlávka salátu lollo
  • 2 lžíce olivového oleje
  • šťáva z 1/2 citronu
  • trocha cukru
  • podle chuti sůl a pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Plátky vepřového masa zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme hladkou moukou. V pánvi na rozpáleném oleji maso osmažíme. Asi 5 minut před koncem maso zlehka podlijeme bílým vínem a přidáme česnek. Maso doděláme. 

  2. Salát připravujeme z omyté zeleniny. Všechno nakrájíme na menší kousky a promícháme. Salát lollo natrháme a rozložíme na dno mísy, ve kterém jej budeme podávat.

  3. Nakrájenou zeleninu smícháme s olivovým olejem, solí, pepřem, citronovou šťávou, podle chuti osladíme, vše promícháme a nasypeme do misky vyložené salátem.

  4. Podáváme společně s vepřovými plátky, které přelijeme šťávou z bílého vína.


Pošli recept! 11/2015 (4.10.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Čínské kuličky na kantorský způsob

Čínské kuličky na kantorský způsob

Kuličky ozdob sezamem Podle receptu Radky Nováčkové ze Žamberka
Všehochuť /23.01.19
Pilaf s chorizem

Pilaf s chorizem

Jednoduchá večeře z jednoho hrnce.

Lenka Bocková, Liberec

Všehochuť /05.04.14
Rizoto se sušenými rajčátky

Rizoto se sušenými rajčátky

Rýži mám ráda na všechny způsoby, ale tohle rizoto patří k mým ...

Všehochuť /26.04.17
Švestkový koláč

Švestkový koláč

Peče ho maminka v Bavorsku, kde je moučník moc oblíbený.
Eva Schejbalová, ...
Všehochuť /23.01.11
Panenka plněná játry s mrkvovým pyré

Panenka plněná játry s mrkvovým pyré

Andrea Janáková, Polička

Všehochuť /25.02.18
Filé z tresky po srbsku

Filé z tresky po srbsku

Rybí maso je příjemně lehké, ideální na letní oběd.

Romana Hradecká, Tábor

Všehochuť /11.07.17
 

Nejnovější

Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice
Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Podle receptu

Ivany Samkové ze Zábřehu

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama