Reklama
Vepřové plátky s italským salátem
Fotogalerie:

Vepřové plátky s italským salátem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Moje žena tento typ jídla zbožňuje, musí se podávat se sklenkou dobrého vína.

Rudolf Kamenický, Kroměříž

Ingredience

  • 400 g vepřových plátků
  • podle chuti hrubá sůl a pepř
  • trocha hladké mouky na poprášení
  • na smažení olej
  • 100 ml bílého suchého vína
  • 1 stroužek česneku (nebo lžička sušeného česneku)
  • 4 rajčata
  • 2 jarní cibulky
  • 50 g černých oliv
  • 1 hlávka salátu lollo
  • 2 lžíce olivového oleje
  • šťáva z 1/2 citronu
  • trocha cukru
  • podle chuti sůl a pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Plátky vepřového masa zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme hladkou moukou. V pánvi na rozpáleném oleji maso osmažíme. Asi 5 minut před koncem maso zlehka podlijeme bílým vínem a přidáme česnek. Maso doděláme. 

  2. Salát připravujeme z omyté zeleniny. Všechno nakrájíme na menší kousky a promícháme. Salát lollo natrháme a rozložíme na dno mísy, ve kterém jej budeme podávat.

  3. Nakrájenou zeleninu smícháme s olivovým olejem, solí, pepřem, citronovou šťávou, podle chuti osladíme, vše promícháme a nasypeme do misky vyložené salátem.

  4. Podáváme společně s vepřovými plátky, které přelijeme šťávou z bílého vína.


Pošli recept! 11/2015 (4.10.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Polévka Majiritsa

Polévka Majiritsa

Řecké Velikonoce Pavla Kouřilová, Praha
Všehochuť /16.03.18
Pilaf s chorizem

Pilaf s chorizem

Jednoduchá večeře z jednoho hrnce.

Lenka Bocková, Liberec

Všehochuť /05.04.14
Boloňské ragú

Boloňské ragú

Podáváme je se špagetami, sypané sýrem a bazalkou.

Růžena Zimová, Uherský ...

Všehochuť /15.11.16
Koktejl s granátovým jablkem

Koktejl s granátovým jablkem

Na slavnostní stůl patří nejen výborné jídlo, ale i dobré pití. Připrav si koktejl ...
Všehochuť /31.12.13
Toki pompos

Toki pompos

Čti pompoš, je to maďarský sytý slaný koláč.

Marie Kratochvílová, Praha

Všehochuť /08.12.15
Pikantní kuřecí křídla

Pikantní kuřecí křídla

Tomáš Mika, Brno

Všehochuť /27.06.19
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama