Reklama
Vepřové plátky s italským salátem
Fotogalerie:

Vepřové plátky s italským salátem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Moje žena tento typ jídla zbožňuje, musí se podávat se sklenkou dobrého vína.

Rudolf Kamenický, Kroměříž

Ingredience

  • 400 g vepřových plátků
  • podle chuti hrubá sůl a pepř
  • trocha hladké mouky na poprášení
  • na smažení olej
  • 100 ml bílého suchého vína
  • 1 stroužek česneku (nebo lžička sušeného česneku)
  • 4 rajčata
  • 2 jarní cibulky
  • 50 g černých oliv
  • 1 hlávka salátu lollo
  • 2 lžíce olivového oleje
  • šťáva z 1/2 citronu
  • trocha cukru
  • podle chuti sůl a pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Plátky vepřového masa zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme hladkou moukou. V pánvi na rozpáleném oleji maso osmažíme. Asi 5 minut před koncem maso zlehka podlijeme bílým vínem a přidáme česnek. Maso doděláme. 

  2. Salát připravujeme z omyté zeleniny. Všechno nakrájíme na menší kousky a promícháme. Salát lollo natrháme a rozložíme na dno mísy, ve kterém jej budeme podávat.

  3. Nakrájenou zeleninu smícháme s olivovým olejem, solí, pepřem, citronovou šťávou, podle chuti osladíme, vše promícháme a nasypeme do misky vyložené salátem.

  4. Podáváme společně s vepřovými plátky, které přelijeme šťávou z bílého vína.


Pošli recept! 11/2015 (4.10.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Minipavlovy

Minipavlovy

Dezertík, který si skvěle užiješ se sklenkou vychlazeného zeleného čaje. ...
Všehochuť /23.07.17
Cibulová extra pizza

Cibulová extra pizza

Hotové posypeme čerstvým oreganem.

Jitka Svrčková, Tábor

Všehochuť /14.04.16
Mrkvový dort z Francie

Mrkvový dort z Francie

Zkuste vynikající mrkvový dort, po kterém se jen zapráší.

Jitka Vyskočilová, ...

Všehochuť /18.04.12
Francouzské karbanátky

Francouzské karbanátky

Můžeš je také upéct na plechu v troubě.

Helena Císařová, Kladno

Všehochuť /06.01.13
Bulharské zelí

Bulharské zelí

Je to naše oblíbené rodinné jídlo.
Jitka Cestrová,
Františkov n. ...
Všehochuť /13.01.09
Alsaský cibulový koláč

Alsaský cibulový koláč

Slaninu mám rád pěkně prorostlou, hezky voní.

Zdenek Ploužil, Chomutov

Všehochuť /15.08.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Sluníčko svítí, příroda láká a mně se nechce sedět doma, natož trávit hodiny u sporáku. Co s tím? Přece uvařit něco rychlého a hurá na výlet! Večer si posedíme s rodinou na zahradě, rozpálíme gril a budeme se kochat výhledem na letošní úrodu. Co s ní udělám? Upeču nějaký koláč nebo zavařím na později? Z receptů, které jste nám poslali, si jistě něco vyberu.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu