Reklama
Vepřové plátky s italským salátem
Fotogalerie:

Vepřové plátky s italským salátem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Moje žena tento typ jídla zbožňuje, musí se podávat se sklenkou dobrého vína.

Rudolf Kamenický, Kroměříž

Ingredience

  • 400 g vepřových plátků
  • podle chuti hrubá sůl a pepř
  • trocha hladké mouky na poprášení
  • na smažení olej
  • 100 ml bílého suchého vína
  • 1 stroužek česneku (nebo lžička sušeného česneku)
  • 4 rajčata
  • 2 jarní cibulky
  • 50 g černých oliv
  • 1 hlávka salátu lollo
  • 2 lžíce olivového oleje
  • šťáva z 1/2 citronu
  • trocha cukru
  • podle chuti sůl a pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Plátky vepřového masa zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme hladkou moukou. V pánvi na rozpáleném oleji maso osmažíme. Asi 5 minut před koncem maso zlehka podlijeme bílým vínem a přidáme česnek. Maso doděláme. 

  2. Salát připravujeme z omyté zeleniny. Všechno nakrájíme na menší kousky a promícháme. Salát lollo natrháme a rozložíme na dno mísy, ve kterém jej budeme podávat.

  3. Nakrájenou zeleninu smícháme s olivovým olejem, solí, pepřem, citronovou šťávou, podle chuti osladíme, vše promícháme a nasypeme do misky vyložené salátem.

  4. Podáváme společně s vepřovými plátky, které přelijeme šťávou z bílého vína.


Pošli recept! 11/2015 (4.10.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lilková musaka

Lilková musaka

Pochoutka, která se výborně hodí do horkých letních dnů. Zuzana Novotná, Aš
Všehochuť /26.07.15
Dalmátské čufty s rýží

Dalmátské čufty s rýží

Je to vždy vzpomínka na krásnou dovolenou.

Dana Maněvská, Praha

Všehochuť /02.11.16
Kapustnice z vepřového kolene

Kapustnice z vepřového kolene

Vývar, co má sílu

Jana Remková, Orlová

Všehochuť /27.01.18
Penne rigate s domácím pestem

Penne rigate s domácím pestem

Jednoduché, chutné a hlavně rychlé jídlo s vůní Itálie.

Ivana Buchtová, Hněvošice

Všehochuť /05.09.12
Čínská polévka

Čínská polévka

Když je někdo v rodině nachlazený‚ připravuji mu tuto polévku‚ protože kuřecí...
Všehochuť /26.10.11
Koláč s pórkem a houbami

Koláč s pórkem a houbami

Upečeno podle receptu

Silvy Kramlové z Benešova

Všehochuť /04.01.18
 

Nejnovější

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna ...
Všehochuť /12.12.19
Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým

Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...

Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama