Reklama
Vepřové kung-pao
Fotogalerie:

Vepřové kung-pao

Zdena Vorlíčková

Žatec

Tahle dobrota má vždy velký úspěch.

Zdena Vorlíčková, Žatec

Ingredience

  • 500 g vepřová kýta
  • 1 vejce
  • trocha soli
  • 1 lžička škrob
  • 3 lžíce olej
  • 2-3 chilli papričky
  • 1 zelená paprika
  • 2 stroužky česnek
  • 1 svazek jarní cibulka
  • trocha vývaru
  • 100 g arašídy
  • podle chuti sójová omáčka a cukr

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na stejnoměrné kostky. Promícháme s vejcem, solí a škrobem rozmíchaným v malém množství vody. Masovou směs necháme několik minut odležet a zatím si připravíme zeleninu.

  2. Chilli papričky zbavíme semen a nakrájíme je nadrobno, zelenou papriku také zbavíme semen a nakrájíme ji na kousky. Česnek a cibulku nakrájíme nadrobno.

  3. Na rozpáleném oleji zprudka osmahneme maso ze všech stran, opékáme je celkem asi 8 minut.

  4. Pak přidáme připravenou zeleninu a vše podlijeme dle potřeby vývarem. Přidáme nasucho opražené arašídy. Ochutíme sójovou omáčkou a dle chuti přisladíme. Podáváme s vařenou rýží.

Tip redakce

Několik kousků cibulové natě si nech na ozdobu. Pokrm můžeš podlít trochou vína, nejlepší je rýžové.

Pošli recept! - Speciál - Dobroty z masa (18.2.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vejce barvená v řepě

Vejce barvená v řepě

Alice Burianová, Chrudim
Všehochuť /19.03.18
Kuřecí nudličky s kokosovým mlékem

Kuřecí nudličky s kokosovým mlékem

Vůbec se nemusíme bát použít při vaření kokosové mléko.

Lucie Vaněčková, ...

Všehochuť /07.04.12
Rychlá chalva

Rychlá chalva

Moje oblíbená orientální cukrovinka.

Tereza Holečková, Jindřichův Hradec

Všehochuť /31.10.16
Vepřová roláda s bramborovými nočky

Vepřová roláda s bramborovými nočky

Po tomhle obídku se u nás oblizuje celá rodinka :-)

Lucie Zukalová, Havířov

Všehochuť /14.05.12
Bramborovo-smetanové ragú

Bramborovo-smetanové ragú

Oblíbená večeře, o kterou se s nikým nepodělím.
Jindřiška Horáková, ...
Všehochuť /07.07.13
Polská polévka z červené řepy

Polská polévka z červené řepy

Z červené řepy jsem vařila vždy jen ruský boršč‚ později jsem objevila tuto ...
Všehochuť /08.07.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu