Reklama
Vepřové kostky s buráky
Fotogalerie:

Vepřové kostky s buráky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Zkus čerstvou zeleninu

Podle receptu Hany Sládkové z Kroměříže

Ingredience

  • 500 g vepřového masa
  • na zaprášení hladká mouka
  • trocha soli a pepře
  • podle chuti drcené feferonky
  • hrst burských oříšků
  • 400 g mražené směsi na čínu s bambusovými výhonky (směs na wok)
  • podle chuti sójová omáčka
  • na smažení olej
  • PŘÍLOHA
  • jasmínová rýže

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

00 Kč

Postup přípravy

  1. Maso očistíme, opláchneme, osušíme a pokrájíme na kostky. Zaprášíme je hladkou moukou, osolíme, opepříme a na závěr přidáme drcenou feferonku.

  2. Mraženou zeleninovou směs před smažením necháme rozmrznout a odstraníme přebytečnou tekutinu.

  3. Maso osmažíme v pánvi s rozehřátým olejem, zhruba v polovině smažení přidáme burské oříšky. Vše promícháme.

  4. Zeleninu vsypeme do pánve až 5 minut před koncem smažení, stačí ji jen prohřát.

  5. Promíchanou směs dochutíme podle potřeby sójovou omáčkou, popřípadě dosolíme a připepříme.

  6. Jasmínovou rýži uvaříme doměkka v osolené vodě (před koncem vaření ji můžeme dát dojít do trouby, musíme však použít vhodný hrnec bez plastových držadel).

Pošli recept! 3/2018 (2.2.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bavorská pečeně se zelím

Bavorská pečeně se zelím

Dělám ji podle sestřenice, která už léta žije v Německu. Pravidelně si ...
Všehochuť /04.02.14
Pákistánská rýže

Pákistánská rýže

Recept jsem odkoukala od svých pákistánských domácích ve Velké Británii.
Terezie ...
Všehochuť /14.12.08
Čínské nudle

Čínské nudle

Kdo má rád, může přidat feferonku.

Eva Olšavská, Jirkov

Všehochuť /15.09.13
Pesche ripiene - Plněné broskve

Pesche ripiene - Plněné broskve

Vynikající italská delikatesa.

Tereza Zubková, Frýdek-Místek

Všehochuť /07.08.12
Polévka à la Asie

Polévka à la Asie

Díky zázvoru by měla mít říz, aby zahřála.

Dana Přibylová, Sezimovo ...

Všehochuť /24.10.17
Čufty

Čufty

Chutnají nám i studené s chlebem a kečupem.

Jan Slovák, Příbor

Všehochuť /22.09.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama