Podávejte s rýží.
Petra Děkanovská, Jirny
Ingredience
- 1 kg vepřová plec
- 1 cibule
- 3 stroužky česnek
- 100 g zázvor
- 3 lžíce cukr
- 100 ml sojová omáčka
- 100 ml červené víno
- 500 ml vývar
- sůl, pepř
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Cibuli, česnek a zázvor nakrájíme najemno a necháme na oleji lehce orestovat. Přisypeme cukr a necháme zkaramelizovat.
-
Přidáme na kostky nakrájené maso a necháme ho zatáhnout, přidáme sůl, pepř, červené víno, sojovou omáčku a vývar. Dusíme do měkka přibližně hodinu.
-
Omáčku zahustíme solamylem, který si rozmícháme v troše vývaru.