Reklama
Reklama
Vepřové karí
Fotogalerie:

Vepřové karí

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Uvařeno podle receptu

Hany Součkové z Rakovníka

Ingredience

  • 500 g vepřové plece
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička sušeného zázvoru
  • 1 lžička římského kmínu
  • 1 a 1/2 lžičky kurkumy
  • 1/2 lžičky mletého pepře
  • 1/2 lžičky semínek koriandru
  • 1/2 lžičky hořčičného semínka
  • podle potřeby olej
  • 1/2 chilli papričky
  • 200 ml kuřecího vývaru
  • 1 konzerva loupaných rajčat
  • 1 lžička cukru
  • 200 g vařené cizrny
  • podle chuti sůl

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Vepřové maso nakrájíme na kostky a osolíme. Cibuli i česnek oloupeme a obojí nakrájíme na větší kousky, papriku zbavíme jádřince a nakrájíme na kostky.

  2. Do misky si připravíme skořici, zázvor, kmín, kurkumu, pepř, koriandr a hořčičné semínko a promícháme. V hlubším hrnci rozehřejeme olej a vhodíme do něj směs koření, za stálého míchání ho asi 3 minuty opékáme.

  3. Přidáme maso, opečeme, vsypeme cibuli, česnek, papriku a nadrobno nakrájenou chilli papričku. Zalijeme vývarem, přiklopíme poklicí a necháme asi půl hodiny dusit.

  4. Potom vmícháme konzervovaná rajčata a cukr a necháme opět půl hodiny dusit. Nakonec přidáme vařenou cizrnu buď z konzervy, nebo si ji den předem namočíme a potom uvaříme doměkka. Necháme dusit dalších 30 minut, na závěr můžeme podle chuti ještě dosolit. Vepřové karí podáváme s vařenou rýží.

Pošli recept! 1/2017 (9.12.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Polenta per tutti

Polenta per tutti

Neboli polenta pro všechny - často se servíruje na velkém talíři, ze kterého jí celá ...
Všehochuť /04.09.13
Šunkové carpaccio

Šunkové carpaccio

Oblíbený italský předkrm

Podle receptu Moniky Holé z Chrudimi

Všehochuť /22.03.19
Maso s omáčkou Hoi Sin

Maso s omáčkou Hoi Sin

Pastu Hoi Sin seženeš přes internet.

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /13.07.17
Nepečené fíkové cukroví

Nepečené fíkové cukroví

Jestliže ti chuť fíků tak úplně nesedí, můžeš zkusit toto cukroví připravit z ...
Všehochuť /23.12.13
Lilky na balkánský způsob

Lilky na balkánský způsob

Radka Nováčková, Mikulov

Všehochuť /28.07.18
Chilské empanadas

Chilské empanadas

Nejsem žádná cestovatelka, recept jsem našla na internetu a trochu upravila podle vlastní ...
Všehochuť /13.04.12
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama