Ingredience
- 1 lžice smetana zakysaná
- 100 g sýr
- 2 lžíce olej olivový
- 2 stroužky česnek
- 3 rajčata
- petrželka
- 1 lžíce hořčice
- 1 panenka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Z vepřové panenky připravíme dva pláty masa, které pořádně naklepeme, osolíme a opepříme. Do misky prolisujeme česnek, přidáme nadrobno posekanou petrželku, hořčici, smetanu a lžíci oleje. Nakonec přidáme nahrubo nastrouhaný sýr. Vše v misce prošleháme.
-
Vzniklou směsí rovnoměrně potřeme oba pláty masa. Maso stočíme, ovážeme pevně nití a ze všech stran opečeme na zbylém oleji. Rolády vložíme do pekáčku, trochu podlijeme vodou a zapékáme ještě asi půl hodiny.
-
Během pečení nezapomínáme na podlívání. Po upečení odstraníme nitě, maso nakrájíme na plátky a podáváme s brambory. Zdobíme rajčátky nebo podáváme se salátem z čerstvé zeleniny.