Reklama
Vepřová roláda po italsku
Fotogalerie:

Vepřová roláda po italsku

Zdeněk Petelík

Černošice
Při každé návštěvě Itálie mě znovu a znovu zaujmou jejich jídla typicky voňavá díky olivovému oleji, koření, česneku a sýru. Proto se snažím i při přípravě svých jídel postupovat podobně a tyto suroviny kombinuji rád i s vepřovým masem.
Zdeněk Petelík, Černošice

Ingredience

  • 1 lžice smetana zakysaná
  • 100 g sýr
  • 2 lžíce olej olivový
  • 2 stroužky česnek
  • 3 rajčata
  • petrželka
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 panenka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

130 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Z vepřové panenky připravíme dva pláty masa, které pořádně naklepeme, osolíme a opepříme. Do misky prolisujeme česnek, přidáme nadrobno posekanou petrželku, hořčici, smetanu a lžíci oleje. Nakonec přidáme nahrubo nastrouhaný sýr. Vše v misce prošleháme.
  2. krok2
    Vzniklou směsí rovnoměrně potřeme oba pláty masa. Maso stočíme, ovážeme pevně nití a ze všech stran opečeme na zbylém oleji. Rolády vložíme do pekáčku, trochu podlijeme vodou a zapékáme ještě asi půl hodiny.
  3. krok3
    Během pečení nezapomínáme na podlívání. Po upečení odstraníme nitě, maso nakrájíme na plátky a podáváme s brambory. Zdobíme rajčátky nebo podáváme se salátem z čerstvé zeleniny.

Pošli recept! 7/2008 (18.6.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Gratinované brambory

Gratinované brambory

Kamila Líbalová, Pardubice
Všehochuť /26.02.18
Pangasius na řecký způsob

Pangasius na řecký způsob

Rybí maso tě nasytí a nebude ti po něm těžko.
Kamila Kováčová, Nový ...
Všehochuť /17.12.10
Filé z tresky s hořčičnou omáčkou

Filé z tresky s hořčičnou omáčkou

Recept mám od svého norského přítele. On čerpá inspiraci z české kuchyně, já zase ...

Všehochuť /10.05.16
Krůtí gyros

Krůtí gyros

Můžeš jím plnit pita chléb i tortilly.

Adriana Zámečníková, Nová Paka

Všehochuť /20.06.13
Kachní stehna po šumavsku

Kachní stehna po šumavsku

Jana Remková, Orlová

Všehochuť /18.02.20
Kořeněné placky

Kořeněné placky

Pro toho, kdo má rád něco ostřejšího.

Rudolf Jílek, Velké Meziříčí

Všehochuť /17.11.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu