Reklama
Vepřová roláda po italsku
Fotogalerie:

Vepřová roláda po italsku

Zdeněk Petelík

Černošice
Při každé návštěvě Itálie mě znovu a znovu zaujmou jejich jídla typicky voňavá díky olivovému oleji, koření, česneku a sýru. Proto se snažím i při přípravě svých jídel postupovat podobně a tyto suroviny kombinuji rád i s vepřovým masem.
Zdeněk Petelík, Černošice

Ingredience

  • 1 lžice smetana zakysaná
  • 100 g sýr
  • 2 lžíce olej olivový
  • 2 stroužky česnek
  • 3 rajčata
  • petrželka
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 panenka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

130 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Z vepřové panenky připravíme dva pláty masa, které pořádně naklepeme, osolíme a opepříme. Do misky prolisujeme česnek, přidáme nadrobno posekanou petrželku, hořčici, smetanu a lžíci oleje. Nakonec přidáme nahrubo nastrouhaný sýr. Vše v misce prošleháme.
  2. krok2
    Vzniklou směsí rovnoměrně potřeme oba pláty masa. Maso stočíme, ovážeme pevně nití a ze všech stran opečeme na zbylém oleji. Rolády vložíme do pekáčku, trochu podlijeme vodou a zapékáme ještě asi půl hodiny.
  3. krok3
    Během pečení nezapomínáme na podlívání. Po upečení odstraníme nitě, maso nakrájíme na plátky a podáváme s brambory. Zdobíme rajčátky nebo podáváme se salátem z čerstvé zeleniny.

Pošli recept! 7/2008 (18.6.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Holandský prejt

Holandský prejt

Teplá večeře je hotová za pár minut. Květa Kroupová, Praha
Všehochuť /28.02.10
Vánoční štóla z domácí pekárny

Vánoční štóla z domácí pekárny

Květa Kroupová, Praha

Všehochuť /23.11.17
Kuřecí křidélka v thajské marinádě

Kuřecí křidélka v thajské marinádě

Trochu štiplavá, ale nádherně voní a skvěle chutná.

Ondřej Mikeš, Jihlava

Všehochuť /05.07.16
Vepřové karé na česneku

Vepřové karé na česneku

Česnek je nositel chuti.

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /13.11.17
Vepřové špízy po vietnamsku

Vepřové špízy po vietnamsku

Vietnamská kuchyně patří k mým nejoblíbenějším, je plná vůní a neobvyklých ...

Všehochuť /28.10.17
Gnocchi se sýrovou omáčkou

Gnocchi se sýrovou omáčkou

Stačí půlhodinka kouzlení kolem plotny a na stole je vynikající a přitom sytá...
Všehochuť /12.12.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu