Reklama
Reklama
Vepřová plec po sečuánsku
Fotogalerie:

Vepřová plec po sečuánsku

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podáváme s rýží nebo s hranolky.

Marcela Kopřivová, Mělník

Ingredience

  • 600 g vepřové plece bez kosti
  • 2 lžíce solamylu
  • 2 lžíce sádla
  • 1 malý pórek
  • 1/2 hlávky menšího zelí
  • 200 ml bílého vína
  • 1 cibule
  • 1 lžička sladké papriky
  • špetka chilli
  • podle chuti sójová omáčka, sůl a pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

140 Kč

Postup přípravy

  1. Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na nudličky a zaprášíme solamylem. Zprudka ho osmahneme na sádle, přidáme na kolečka nakrájený pórek a na nudličky nakrájené zelí. Vše promícháme, přilijeme víno, přidáme nakrájenou cibuli, sladkou papriku, chilli koření dle chuti a dusíme za občasného promíchání asi 30 minut. 

  2. Nakonec dochutíme sójovou omáčkou, solí a pepřem.

Pošli recept! 11/2015 (4.10.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Karpatské lečo

Karpatské lečo

Nejen pro milovníky Karpat. Lucie Haklová, Příbram
Všehochuť /03.07.17
Rýžové nudle s krůtím a olivami

Rýžové nudle s krůtím a olivami

Tento recept jsem získala od známých z Arménie a jídlo mělo u nás doma velký ...

Všehochuť /22.04.17
Kapustové závitky s rýží

Kapustové závitky s rýží

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /01.10.18
Neapolská pizza

Neapolská pizza

Tato italská specialita se nikdy nepřejí.

Lukáš Opatřil, Loděnice

Všehochuť /23.01.16
Balkánská pomazánka

Balkánská pomazánka

Rychlá‚ dobrá a zase trochu jiná pomazánka.
Otto Plášek, Brno
Všehochuť /04.08.11
Maďarská  rybí polévka

Maďarská rybí polévka

Jestli chceš mít polévku vydatnější, přidej sterilovanou cizrnu nebo ji podávej s ...

Všehochuť /30.11.16
 

Nejnovější

Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice
Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Podle receptu

Ivany Samkové ze Zábřehu

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama