Reklama
Vepřová pečínka na medu
Fotogalerie:

Vepřová pečínka na medu

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle Ivety Nové z Kroměříže

Ingredience

  • 200 ml černého piva
  • 100 ml medu
  • 100 g třtinového cukru
  • 1,5 kg vepřové pečeně bez kosti
  • sůl a pepř
  • 100 ml vody
  • 1 velká bulva celeru
  • na smažení řepkový olej
  • sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4 - 6

Orientační cena

250 Kč

Postup přípravy

  1. Pivo promícháme s medem, třtinovým cukrem, vše přivedeme k varu a za občasného míchání vaříme asi 10 minut.

  2. Maso omyjeme, osušíme, osolíme a posypeme nahrubo namletým pepřem. Pečeni vložíme do pekáčku, podlijeme 2 lžícemi vody a pečeme asi 20 minut při 200 °C. Pak maso zalijeme připraveným glazé, teplotu snížíme na 170 °C a pečeme za občasného podlévání do změknutí masa. Trvá to zhruba 1,5 hodiny.

  3. Celer očistíme a nakrájíme na plátky, z nichž uděláme pokud možno stejnoměrné hranolky. Osmažíme je v rozpáleném oleji, po osmažení vyjmeme a odložíme na savou papírovou utěrku, abychom se zbavili přebytečného tuku. Osolíme.

Pošli recept! 1/2017 (9.12.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kulebjaka

Kulebjaka

Rybí pirohy pocházejí z ruské kuchyně. Pavel Štrougal, Ústí nad Labem
Všehochuť /27.12.15
Africké banánové řezy

Africké banánové řezy

Vyprav se se mnou na výlet do Afriky a pochutnej si na neobvyklém moučníku.
Renáta ...
Všehochuť /10.10.08
Salát s olivami

Salát s olivami

Ani o svátcích bychom neměli zapomínat na jídla ze zeleniny. 

Jana Diblíková, ...

Všehochuť /08.02.12
Ukrajinský boršč

Ukrajinský boršč

Podávám ho jako hlavní jídlo.

Irena Ivanová, Ostrava

Všehochuť /02.12.14
Tenká pizza na plech

Tenká pizza na plech

Dávám přednost tenkému těstu.

Monika Klímová, Moravský Krumlov

Všehochuť /16.04.16
Thajská kuřecí polévka s karí

Thajská kuřecí polévka s karí

Má neobvyklou, ale velmi příjemnou chuť.
Zdeněk Šindelář, Chomutov
Všehochuť /30.03.10
 

Nejnovější

Rybí knedlíčky

Rybí knedlíčky

Skvě lé nápady Kateřina Pavlíková, Příbram
Vaříme express /15.10.18
Banánové muffiny s duchy

Banánové muffiny s duchy

Děti budou nadšené.

Jiřina Svobodová, Mělník

Všehochuť /15.10.18
Rychlý houbový salát

Rychlý houbový salát

Veronika Duchková, Most

Vaříme express /14.10.18
Kuřecí řízek se šunkou a sýrem

Kuřecí řízek se šunkou a sýrem

Děti si zamilují

Podle receptu Zuzany Mírské z Brna

Vaříme express /14.10.18
Pyré z řapíkatého celeru

Pyré z řapíkatého celeru

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Za pár korun /13.10.18
Zelný závin v listovém těstě

Zelný závin v listovém těstě

Hana Benešová, Chrudim

Škola vaření /13.10.18
Ořechová buchta s kávovou polevou

Ořechová buchta s kávovou polevou

Aneta Kolářová, Chodov
Sladký život /13.10.18
Rajčatová polévka se strouháním

Rajčatová polévka se strouháním

Martina Slámová, Karviná-Ráj

Za pár korun /12.10.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama