Reklama
Reklama
Vepřová pečínka na medu
Fotogalerie:

Vepřová pečínka na medu

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle Ivety Nové z Kroměříže

Ingredience

  • 200 ml černého piva
  • 100 ml medu
  • 100 g třtinového cukru
  • 1,5 kg vepřové pečeně bez kosti
  • sůl a pepř
  • 100 ml vody
  • 1 velká bulva celeru
  • na smažení řepkový olej
  • sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4 - 6

Orientační cena

250 Kč

Postup přípravy

  1. Pivo promícháme s medem, třtinovým cukrem, vše přivedeme k varu a za občasného míchání vaříme asi 10 minut.

  2. Maso omyjeme, osušíme, osolíme a posypeme nahrubo namletým pepřem. Pečeni vložíme do pekáčku, podlijeme 2 lžícemi vody a pečeme asi 20 minut při 200 °C. Pak maso zalijeme připraveným glazé, teplotu snížíme na 170 °C a pečeme za občasného podlévání do změknutí masa. Trvá to zhruba 1,5 hodiny.

  3. Celer očistíme a nakrájíme na plátky, z nichž uděláme pokud možno stejnoměrné hranolky. Osmažíme je v rozpáleném oleji, po osmažení vyjmeme a odložíme na savou papírovou utěrku, abychom se zbavili přebytečného tuku. Osolíme.

Pošli recept! 1/2017 (9.12.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečené lilky po italsku

Zapečené lilky po italsku

Příprava bude ještě jednodušší, pokud použiješ hotovou rajčatovou omáčku, ...
Všehochuť /25.05.17
Filé z tresky po srbsku

Filé z tresky po srbsku

Rybí maso je příjemně lehké, ideální na letní oběd.

Romana Hradecká, Tábor

Všehochuť /11.07.17
Francouzský quiche

Francouzský quiche

Náš nejoblíbenější slaný koláč.
Markéta Stolfová, Paclavice
Všehochuť /20.10.09
Mexické rizoto

Mexické rizoto

Na talíři můžeš ještě teplou směs posypat strouhaným sýrem.
Petra Stýblová, ...
Všehochuť /24.11.10
Sibiřské pelmeně

Sibiřské pelmeně

Syrové pelmeně můžeš zmrazit do zásoby.
Galina Marková, Kopřivnice
Všehochuť /27.10.11
Bulharská brokolice

Bulharská brokolice

S masem a paprikou...
Jana Rydvalová, Mostek
Všehochuť /24.05.11
 

Nejnovější

Kapr s bramborovým salátem

Kapr s bramborovým salátem

Ověřená klasika Anna Habřinová, Sokolov
Škola vaření /23.12.18
Vídeňský řízek Diplomat

Vídeňský řízek Diplomat

Jarka Dlouhá, Brno

Všehochuť /20.12.18
Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Originální

Iva Hajná, Tábor

Všehochuť /19.12.18
Losos à la Capri s brambory

Losos à la Capri s brambory

Pro labužníky

Jindra Setřelová, Ostrov


Všehochuť /19.12.18
Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš

Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna

Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama