Reklama
Reklama
Velikonoční sekaná s marinovanou panenkou
Fotogalerie:

Velikonoční sekaná s marinovanou panenkou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Ohromí všechny u stolu

Podle receptu Markéty Holíkové z Jaroměři

Ingredience

  • NÁDIVKA:
  • 250  g vepřové panenky
  • 3 stroužky česneku
  • olej
  • pepř
  • 3 vařená vejce
  • proužky nakládané papriky
  • OSTATNÍ:
  • 500  g libového vepřového masa
  • 200  g uzeného masa
  • 100  g libovější anglické slaniny
  • 3 housky
  • 2 vejce a 2 žloutky
  • pepř, sůl, majoránka, špetka kmínu
  • drcený libeček, petrželka
  • 2 hrsti nasekaných kopřiv
  • 1/2 paličky česneku
  • 2 cibule
  • 2 lžíce sádla + na pekáč
  • podle potřeby strouhanka
  • voda nebo vývar na podlití

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

180 Kč

Postup přípravy

  1. Panenku potřeme drceným česnekem s olejem i pepřem a dáme na den do lednice.

  2. Masa a slaninu umeleme, přimícháme rozmočené a vymačkané housky, vejce, žloutky, koření, kopřivy, drcený česnek, pepř, osmaženou cibuli na lžíci sádla a sůl.

  3. Umícháme (pokud je hmota řídká, přidáme strouhanku), z hmoty vytvoříme korýtko, do něj podélně vložíme panenku a okolo čtvrtky vařených vajec s paprikou. Sekanou uzavřeme a vytvoříme šišku, kterou přendáme do vymazaného pekáčku. Po 5 minutách potřeme zbylým rozehřátým sádlem. Rozpečenou sekanou podlijeme, pečeme při 200 °C s občasným politím masa.

  4. Podáváme teplé k bramborové kaši nebo jako studené pohoštění s chlebem a okurkou.

Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (19.3.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rýžové nudle s kuřecím masem a fenyklem

Rýžové nudle s kuřecím masem a fenyklem

Rýžové nudle neobsahují lepek. Helena Šustová, Olomouc
Všehochuť /30.05.16
Kachna na asijský způsob

Kachna na asijský způsob

Je mírně pikantní, se zeleninou se skvěle doplňuje.

Blanka Jirásková, Tachov

Všehochuť /23.09.13
Tortilla  s olivami

Tortilla s olivami

Zeleninu můžeme obměňovat.

Radka Alexy, Dobřichovice

Všehochuť /05.02.14
Krůtí na karí s cuketou a lilkem

Krůtí na karí s cuketou a lilkem

S přítelem máme moc rádi indickou a vůbec asijskou kuchyni. Krůtí maso se ...

Všehochuť /07.09.16
Caipirinha

Caipirinha

Tento koktejl pochází z Brazílie, prý léčí chřipku.

Tomáš Fiala, Kladno

Všehochuť /11.01.17
Drážďanský Eierschecke

Drážďanský Eierschecke

Vaječná náplň je jednoduchá, přitom je netradiční a chutná výborně.
Alena Malá, ...
Všehochuť /24.11.10
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama