Reklama
Velikonoční sekaná s marinovanou panenkou
Fotogalerie:

Velikonoční sekaná s marinovanou panenkou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Ohromí všechny u stolu

Podle receptu Markéty Holíkové z Jaroměři

Ingredience

  • NÁDIVKA:
  • 250  g vepřové panenky
  • 3 stroužky česneku
  • olej
  • pepř
  • 3 vařená vejce
  • proužky nakládané papriky
  • OSTATNÍ:
  • 500  g libového vepřového masa
  • 200  g uzeného masa
  • 100  g libovější anglické slaniny
  • 3 housky
  • 2 vejce a 2 žloutky
  • pepř, sůl, majoránka, špetka kmínu
  • drcený libeček, petrželka
  • 2 hrsti nasekaných kopřiv
  • 1/2 paličky česneku
  • 2 cibule
  • 2 lžíce sádla + na pekáč
  • podle potřeby strouhanka
  • voda nebo vývar na podlití

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

180 Kč

Postup přípravy

  1. Panenku potřeme drceným česnekem s olejem i pepřem a dáme na den do lednice.

  2. Masa a slaninu umeleme, přimícháme rozmočené a vymačkané housky, vejce, žloutky, koření, kopřivy, drcený česnek, pepř, osmaženou cibuli na lžíci sádla a sůl.

  3. Umícháme (pokud je hmota řídká, přidáme strouhanku), z hmoty vytvoříme korýtko, do něj podélně vložíme panenku a okolo čtvrtky vařených vajec s paprikou. Sekanou uzavřeme a vytvoříme šišku, kterou přendáme do vymazaného pekáčku. Po 5 minutách potřeme zbylým rozehřátým sádlem. Rozpečenou sekanou podlijeme, pečeme při 200 °C s občasným politím masa.

  4. Podáváme teplé k bramborové kaši nebo jako studené pohoštění s chlebem a okurkou.

Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (19.3.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sushi maki

Sushi maki

Vyrobit si vlastní sushi vyžaduje trochu zkušeností. Eliška Martincová, Jihlava
Všehochuť /14.08.16
Tagliatelle con cozze

Tagliatelle con cozze

Čerstvé těstoviny a slávky - můžeme použít i zmražené a vyloupané.

Kateřina ...

Všehochuť /15.08.13
Balkánská galja

Balkánská galja

Můžeš dochutit trochou česneku.

Jarmila Svitáková, Děčín

Všehochuť /25.02.16
Bramborovo-smetanové ragú

Bramborovo-smetanové ragú

Oblíbená večeře, o kterou se s nikým nepodělím.
Jindřiška Horáková, ...
Všehochuť /07.07.13
Vídeňské knedlíky

Vídeňské knedlíky

Hodí se k houbové smaženici.
Václav Vomáčka, Městec Králové
Všehochuť /17.10.11
Mexické lečo podle Tomasita

Mexické lečo podle Tomasita

Suroviny nejsou pevně dány, lze je nahradit tím, co máš právě doma.
Thomas Wheeler, ...
Všehochuť /11.04.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Jahody... často se jim říká královské ovoce nebo také ovoce lásky. Jsou to trefná označení! Svým tvarem připomínají srdce a z každého zákusku udělají božský zážitek. Pojďte si je s námi vychutnat a užít si sladkosti, které nabízí sama příroda. Vyzkoušejte jahody jak v hlavním jídle, tak v nápojích nebo jako ozdobu neodolatelných dortů. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu