Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vejce à la Florentine
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 13
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1359 kcal
Bílkoviny 55 g
Sacharidy 122 g
Tuky 69 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klasická vejce Florentine obsahují holandskou omáčku, ne vždycky ji ale máte čas a chuť připravovat... Proto je tu náš recept! 

Suroviny

kaiserka lze nahradit angl. muffiny, rozpůlené, návod u receptu na vejce Benedikt)
strouhaný
strouhaný, lze nahradit ementálem
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
máslo 1 ČL
změklé
vejce 2 ks
pošírovaná, k podávání
čerstvě strouhaný

Postup

1

Pečivo opečte v toustovači, pod grilem či na pánvi. V rendlíku nechte na mírném ohni s troškou vody zavadnout špenát.

2

V rendlíčku vedle prohřejte crème fraîche, přidejte parmazán a gruyère, prošlehejte na omáčku, ochutnejte, osolte a opepřete.

3

Na spodní poloviny pečiva potřené máslem rozdělte špenát, na něj dejte po vejci, pokropte omáčkou, dokončete strouhnutím muškátového oříšku a přiklopte pečivem. 

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/4

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč