Alice Burianová, Chrudim
Ingredience
- 8 vajec
- 1 červená řepa
- 1 cibule
- 300 ml vody
- 250 ml octa
- špetka soli
- 1 lžička cukru krupice
- NÁPLŇ:
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1 lžička majolky
- 100 g másla
- 80 g pomazánkového másla
- dle chuti sůl a pepř
- hrst řeřichy
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Vejce uvaříme natvrdo a necháme je vychladnout. Mezitím připravíme řepný nálev.
-
Řepu i cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. K zelenině přilijeme vodu s octem a vsypeme sůl s cukrem. Vše přivedeme k varu.
-
Nálev vaříme přibližně 30 minut, pak ho přecedíme a necháme vychladnout asi na 40 °C. Do nálevu vložíme oloupaná vejce a necháme je asi 15 minut louhovat.
-
Vejce podélně rozkrojíme, žloutky vyjmeme a promícháme s hořčicí, majolkou, másly a vše dochutíme pepřem se solí. Nakonec vmícháme asi 3/4 řeřichy a pomocí lžičky náplň naneseme do vařených bílků. Zbylou řeřichou vše posypeme a vychlazené podáváme.