Reklama
Vánoční štóla z domácí pekárny
Fotogalerie:

Vánoční štóla z domácí pekárny

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Květa Kroupová, Praha

Ingredience

  • 100 ml mléka
  • 2–3 lžíce rumu
  • 150 ml rozpuštěného másla
  • 1 žloutek
  • 1 lžička citronové kůry
  • 100 g polohrubé mouky
  • 400 g hladké mouky
  • špetka soli
  • podle chuti rozinky, nasekané ořechy a kandované ovoce
  • 1/4 lžičky muškátového oříšku
  • 125 g cukru
  • 2/3 kostky droždí
  • na posypání máslo na potření a cukr moučka

Doba přípravy

Počet porcí

1

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Suroviny na štólu nandáme do pekárny v klasickém pořadí – nejdříve vlijeme tekuté, potom sypké. Úplně nahoru dáme cukr a rozdrobíme odvážené droždí. Zapneme program na těsto a po zaznění zvukového signálu přidáme ořechy, rozinky a kandované ovoce.

  2. Přibližně po 90 minutách máme těsto připravené k dalšímu postupu. Dáme ho na vál, prohněteme a vytvoříme ‚‚šišku‘‘, kterou položíme na plech s pečicím papírem. Necháme v teple ještě 20 minut dokynout. Pak štólu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 165 °C asi 50 minut.

  3. Ještě horkou štólu několikrát potřeme rozpuštěným máslem a hustě obalíme moučkovým cukrem. Studenou štólu zabalíme do alobalu a uložíme do chladu alespoň na 1–2 týdny rozležet.

Pošli recept! 12/2016 (3.11.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Slovenské keksíky

Slovenské keksíky

S barevnými lentilkami  vypadají vesele. Zlata Komondiová, Praha
Všehochuť /14.03.17
Kokosové makronky

Kokosové makronky

Chutný poklad francouzské vánoční kuchyně.

Veronika Vodová, Dobříš

Všehochuť /01.12.16
Tyrolské kotlety

Tyrolské kotlety

Kotlety podávané na směsi šunky, okurek a smetany.

Hana Šupková, Ostrava

Všehochuť /12.04.15
Jalapeňo poppers s čedarem

Jalapeňo poppers s čedarem

Tento recept mám od kamaráda, který rok pobýval v Mexiku. Je to téměř jejich národní ...

Všehochuť /15.03.13
Boloňské špagety

Boloňské špagety

Kdo jednou ochutná, jiné už dělat nebude. Jen je třeba si na vaření udělat ...

Všehochuť /30.04.17
Pizza čtyři roční období

Pizza čtyři roční období

Upečeno podle receptu

Mirky Hejdové z Karlových Varů

Všehochuť /15.01.18
 

Nejnovější

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna ...
Všehochuť /12.12.19
Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým

Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...

Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama