Reklama
Uzené maso zapečené s ostrým křenem
Fotogalerie:

Uzené maso zapečené s ostrým křenem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Často jezdím služebně do Německa a občas tam zajdu k přátelům na návštěvu. Jeho paní mi jednou nachystala uzené maso v křenové omáčce a mně velmi zachutnalo. Od té doby ho vařím i doma mé rodině. 
Zbyněk Moravec, Dobříš

Ingredience

  • 1 sklenička křen strouhaný
  • 500 g kýta
  • 3 cibule
  • 200 ml smetana

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

170 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Cibule postupně oloupeme a nakrájíme na středně silná kolečka. Pak cibulová kolečka všechna najednou osmahneme na oleji ve větší pánvi nebo v kastrolu.


  2. krok2
    Libovější uzené maso nakrájíme na plátky, přidáme je k cibuli a rychle orestujeme. Potom maso společně s cibulí přendáme do pekáčku.


  3. V misce rozmícháme smetanu na šlehání s krenexem a touto směsí zalijeme maso v pekáčku. Maso s omáčkou dáme do trouby a zapékáme, dokud povrh lehce nezezlátne.  Podáváme s bramborem.

Pošli recept! 4/2018 (2.3.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Cannelloni plněné hovězím ragú

Cannelloni plněné hovězím ragú

Pravá vůně Itálie Podle receptu Mariky Koktové z Chocně
Všehochuť /24.01.19
Těstovinová rýže s masem Giuvetsi

Těstovinová rýže s masem Giuvetsi

Jídlo je oblíbeno v celé oblasti Řecka. Na dovolené jsme jej vyzkoušeli a dodnes ho ...

Všehochuť /08.01.14
Chilli con carne s dušenou rýží

Chilli con carne s dušenou rýží

Velmi chutná mexická fazolová specialita.
Zbyněk Moravec, Dobříš
Všehochuť /11.04.11
Asijské kuřecí prsty

Asijské kuřecí prsty

Pavel Kožíšek
Všehochuť /26.09.19
Pekingští hadi

Pekingští hadi

Dej si pikantní vepřové nudličky.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /26.02.14
Pstruh na petrželce

Pstruh na petrželce

Ryby máme nejradši jednoduše upravené.
Klára Skočdopolová, Olomouc
Všehochuť /12.08.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu